Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Јас имам добро искуство со пивскиот квасец т.е апчињата. Ги пиев три месеци и косата престана да ми паѓа. Пробајте, или па бар ставете ги во шампонот нема да зажалите. Секој организам е различен, мене никаков шампон не ме просветли, апчињата ми помогнаа многу.

На angelche16 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    Пивскиот квасец апчињата од нив пиеше тетка ми и помогнаа :)

На honey.11 и vitamina им се допаѓа ова.
  3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    Јас ги имам пиено одамна уште кога студирав во Бугарија ,кожа, коса и нокти се тие но мене искрено не ми помогнаа но и не очекував нешто којзнае што тие се витамини како додаток во исхраната.Незнам сега многу читам за маслото од арган -ладно цедено да си земам да се било добро.

4. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.321
    За овие реклами искрено ама ич не верувам.

5. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    dajte nesto da se pie,jas ne ja mijam kosata mnogu cesto posto voopsto ne mi se mrsi,a pocna poveke da mi paga od koga se porodiv,mada ne dojam,e sega sakam nesto da pijam,nekoj vitamini,isprobani...citam ama se so razlicni iskustva,sakam da gi zemam tie na Merz ama citam na nekoj voopsto ne pomognale,a na nekoj da

6. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    ti go procitav postov,ama imam cueno deka od pivski kvasec se zdebeluvalo,ili sum vo zabluda,a jas sum malku bucka,pa da ne kacam uste tolku....kaj tebe kako bese osven sto ti pomognaa so kosata?

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Ништо не значи, секој организам е различен, кај мене имаше некој си ефект бидејки јас намерно сакав да качам плус некое кило, но не мора ова ништо да значи во твојот случај, не верувам дека апчињата ќе те здебелат колку што самата психа работи.
    Но Ако не сакаш да ги консумираш апчињата земи истолчи 30 апчиња што би те коштале некој си 60 денари и стави ги во шампонот и пред да се миеш протреси го шишето секогаш, и од ова има значителен ефект, испробано.

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Јас пак против опаѓање на коса правам маска од квасец. Ако веќе паѓа значително косата ,пожелно е 2 пати неделно 1 месец да се користи , а ако ставате поретко , тогасх 12 недели т.е 2 месеца. Маската се прави така што квасец во прав се става во филџанче и во него ставаме една лажица мед и цимет(циметот исто така помага против опаѓање на косата). Додека се меша тоа , загреваме малку млеко и го истураме во смесата. Така го оставам да одстои околу 15 минути , додавам загреано маслиново масло и го ставам на коса. Маската ја држам саат до саат и пол зависи кога како .

На LoOnyD и vitamina им се допаѓа ова.
  9. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    504
    Многу ми паѓа косата веќе неколку месеци, но од пред 10тина дена приметив дека скалпот ми е црвен на некои места и ме боли...
    Дали некоја од вас имала сличен проблем?
    Некоја идеја како да се реши?

10. badgirl.17

badgirl.17 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Nikako ne bi gi piela pak.. mi bea prepisani od doktor poradi zgolemuvanje na tiroidnata zlezda i poradi ogromno opaganje na kosata znaci efekt imat ama ne kojznae sto i moram da kazham deka apetit imav mnogo pogolem i zatoa gi prekinav bidejki imam i problem so telesnata tezina.

11. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    I mene nogu mi paga kosata vo posledno vreme bukvalno celi prameni mi pagaat,tri meseci koristev alpecin sampon i piev merz tableti po 2 na den.Dodeka go koristev samponot prestana da mi paga za eden mesec ama ic samo so go prekinav poveke pocna da mi paga i od porano.Sakam da probam sega so sampon od kopriva i b6 ampuli pa ako moze da mi kazete koj e najdobar.Pomagajte dodeka uste imam kosa;(

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Беше ли на доктор? Не е нормално волку многу да ти паѓа може имаш некој посериозен проблем оди провери.

13. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Bev pred 3meseci koga pocna prv pat da mi pagja mi ja proverija tiroidnata zlezda so celisna analiza na krvta i se bese vo red

14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.084

Мими мачкај ја косата со лук,од најстаро време го користеле против косопад,мачкај се преку цела кожа на главата,односно триј со лук...ако бараш поквалитетен шампон ти го препорачувам од Афродита околу 100 денари е,имаш шампон на база на лук,не мириса гаадно воопшто,или пробај од истата фирма земи си со коприва и пантенол, и во шампонот стави апчиња б комплекс,некои витамински ампули за коса ,ги има милиони врсти,можеш да ставиш и раствор пантенол и АД капки,пробај нешто од ова мора да има ефект.

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Ke probam prvo so sampon od kopriva i ampuli ako ne uspee ke moram so luk,a dali izleguva mirisot?Dali nekoj ima probano da macka luk?Fala Rama za sovetot

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.084
    Абе сега секако дека ако мачкаш ќе мириса,ама гледај да ти помогне остај миризбата,ќе се мачкаш и триеш некое време да ти постои на тебе и после оди измиј се со поблаг шампон,ти советувам да пробаш па ти како сакаш:D

На 2212 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Мими дали имаш навистина косопад? Буквално да имаш видлива кожа во главата?

18. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Uste nemam vidliva koza na glavata i zatoa sakam da go sprecam toa.Sega ke odam da kupam nekoi raboti pa ke zemam sampon od kopriva i ampuli ke stavam vo nego,a vecer ke se mackam i si luk oti utre ne planiran da odam nikade pa ne mi e tolku bitno dali ke mirisam:(

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Мими внимавај многу да не си направиш не дај боже голема беља. Појди на дерматолог во најкраток можен рок штом ти праѓаат прамени е сериозна работа тоа не се лечи со шампон од коприва.
    Ке те прегледаат и ќе ти дадат терапија, ако чекаш поголема беља ќе си направиш.

На butterfly* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Da ubavo ti kaza Votamina,odi i ke ti kazat,ne si pravi sekakvi eksperimenti,nemojte da me svatite pogreska no kolku sto razbrav kaj nea veke e seriozen problem