I jas planiram da odam na dermatolog veke eden mesec ama nikako da najdam vreme,a i vo gradot kade sto ziveam jas nema dobar dermatolog pa ako vie znaete nekoj dobar moze da mi preporacate,moze od stip ili skopje zosto cesto patuvam vo tie gradovi
Против опаѓање на коса топло го препорачувам шампонот од Афродита од лук. Воопшто не мириса на лук, убаво мириса и е само 100 денари. Вреди да се проба, мене мн ми помогна. Само јак е мн па се препораува по употреба на едно пакување да се прави пауза одреден период. Позз
здраво, мене во последно време мн ми пагја косата дури страв ме факја .... иначе имам проблем со тироидната хипо сум ,дали некој ваков проблем има дали му помогнал шампон апчинја ..
И јас како тебе сум хипо,сега ми опаѓа помалку косата благодарение на шампонот од лук од Афродита,чини околу 100 денари земи го ,не се осеќа воопшто на лук...не ја третирај косата некое време со пегли и фенови и сл,во шампон можеш да си ставаш ампули витамински Б6,Б12,Е витамин,Д витамин А...исто можеш да истуриш и раствор пантенол и АД капки,мене се ова ми помогна после долга употреба,а витамински апчиња не би ти препорачала да пиеш,јас пиев пантенол и б комплекс во комбинација 3 месеци и ми отворија саглам апетит а и не ми го спречија толку опаѓањето,исто пиев и мерц таблети(мерц дражеи коштаат околу 600 денари ама и тие отвораат апетит) а нас не ни одговара да се дебелееме нели ионака имаме проблем со жлездата,во секој случај пробај го шампонов и стави си витамински ампули и апчиња б комплекс,ако нема подобрување тогаш право на доктор
Sega pravev sampon protiv opaganje na kosata sto mi go kazaa vo aptekaola kilogram sampon afrodita od luk,edna ampula od kopriva,edna ampula b1,edna ampula b6,edna ampula b12 i 10 tableti b kompleks.Ke go probam pa ke vi kazam kakvi rezultati dava
Smajlito bese po greska ne znam od kade se najde vo tekstot ne go staviv namerno nekoj da ne me svati pogresno
Не те сваќаме погрешно,уживај се прават грешки туку,обавезно чекаме да кажеш дали ти се погодил шампонот што го правеше по препорака од аптека
Девојки каде можам да ги најдам Мерц дражеите? И доколку може некоја што ги користела нека сподели искуство и резултати од истите
Jas gi piev nekolku meseci dvapati vo denot i mi pomognaa,ama koga gi prekinav povtorno pocna da mi paga kosata,imaat momentalen efekt,barem kaj mene.A ne pokaciv na kilaza
Ne primetiv nekoe podobruvanje na noktite odsekogas mi se krsat,a kozata mi e cista ne sum imala problemi so nea,ama koga gi piev liceto mi bese poosvezeo i temnite krugovi pod ocite ne mi se tolku poznavaa
И мене во последно премногу ми паѓа. Посебно кога ја мијам, па мислам слободно може некој да ја собере косата што паднала и перика да си направи Имам долга коса, до половина и природно ми е со локни, бујна. Досега колку коса ми паднала и воопшто не се приметува на мене, а сигурно сум дека ако имав права, пеглана, повеќе ќе се приметуваше...мислам ко ќелава ќе бев досега. Сигурно ми фали некој витамин, и може дека не пијам доволно течности ниту пак се хранам толку здраво. Сепак ќе пробам од некои совети тука што сте пишале, некои од шампоните па ако не помогне ништо барем да знам кој пат да го фатам. И ќути што ја најдов темава инаку мислев дека само јас сум била насекаде влакна низ дома што остава
И јас сум хипо, открив пред неколку дена, сеуште немам терапија. Барем знам зошто косата не ми се обновува и ми е толку ретка. Ме интересира со терапијата забележавте ли подобрување кај косата, обновување?
Веќе две недели ми паѓа косата, не знам дали е сега периодично со времево, ама ме нервира когс ќе се разбудам сето влакна е околу мене. Читав нешто за пантенол во шампон, со б комплекс ама нз точно како треба. А кое масло е за опаѓање чичково или рицинусово?
Штом имаш многу долга коса, оди на фризер потшишај се (но не малку, туку да се осети дека си се шишала), освежија косата. Колку долго се немаш шишано?
Јас веќе еден месец користам од рецепт на субрина од кафе - против опаѓање на коса. Дур ми е пократка косата многу ми помага да не опаѓа ама кога веќе многу ќе порасни пак почнува да паѓа безразлика на шампонот. И то после првите две- три миења забележав значитело помалце пропаднати влакна при чешлање, при фенирање и најбитно сега ко ќе поминам со раката ретко некое влакно да остани (+ против прша е)
Од секогаш имам долга коса, и никогаш сум немала проблем со паѓање. Одам на 3-4 месеци на фризер и ги кратам само оштетените врвови во должина, а ако ја скратам повеќе, тогаш дека природно ми е (не толку многу, туку благи локни) виткана и многу мека, цела нагоре ќе се крене и ќе личам како повозрасна женичка со фризура Еднаш пробав така и гадно се заебав, едвај чекав да ми порасне, а и сегашната фризерка ми рече дека МОЖЕБИ би ми одговарала кратка коса...е токму тоа МОЖЕБИ ме плаши и не сакам, барем сега за сега, повторно да експериментирам. Инаку ја чекам да си дојде од одмор па ќе појдам деновиве и ќе ми каже што е работата. п.с. да не се подрекувам, ама последниве 2-3 дена помалку приметувам дека ми паѓа....