Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    7.473
    Шампон е:)

На elenaeli22 и mimi**** им се допаѓа ова.
  2. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    391
    Користев јас пред да почни да ми паѓа шампон од коприва со ампули, ама сега дека ми паѓа ај реков од афродита, сите го фалеа...а пивскиот квацес го пијам, таблети се.

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Самиот овој период ја доведува косата до значително паѓање, ништо страшно се додека се обновува и забележуваш мали влакна кои ти растат.
    Во случај доколку сакаш да ја потхраниш земи си ампули или пак во шампонот што го користиш стави 20 апчиња пивски квасец и 15 ампули б витамини.
    И не очекувај веднаш брз резултат, треба да помине период за да ги видиш резултатите од нивната реакција и хранливост.

На plava.90 и elenaeli22 им се допаѓа ова.
  4. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    7.473
    а еве и капсули за коса и нокти Валете valete_l.png

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.641
    Допаѓања:
    7.473
    ЕЕЕ незнам:D

7. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Јас бев на дерматолог и баш ми гледаа со камера во коренот на косата со што ми требало потхранување на влакното каде повеќе ми е изретчена напред.. Направив крв и тироидна се ми е во сеа уште хормонален статус чекам да направам пошо нели на 3 ден од менструација ..

Ми дадоа таблети од BioClin, исто и шампонот од BioClin и спреј за коса наутро и навечер да се прскам Пилфуд.. дали некој го користел овај спреј?
    Пошо како што читав во упатството вика да се користи 3-4 месеци активно и демек ко ке го прекиниш пак косата ќе ти пага.. ?

Ако некој го користел нека пиши..

Убав ден и се надевам на позитивни резултати :)

8. hrizantema125

hrizantema125 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво девеојки имав многу густа коса но последните 4месеци мојата коса се преполови :(и сеуште ми опаѓја и тоа многу мислам дека не е нормално на мјака ми и опаѓја косата но не толку иако е можно да е генетси мојата госа опагја премногу што мислите вие до што може да е предложете совет.

9. Milicka♡♡

Milicka♡♡ Нов член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки,проблемот со опаѓање на коса ми започна пред 2 месеци и моментално имам третина од косата што ја имав за жал. Посетив дерматолог и ми кажаа дека стресот е прв причинител за опаѓањето испитував тироидна преку крв беа во нормални граници резултатите а ехото на тироида покажува лесно хипоехогена структура па останува уште хормонален статус на 3 ден од циклус. Што понатака ќе видиме сакам да ве советувам што помалку стрес во ова стресно време па доколку терапијата има позитивни резултати кај мене ќе ве известам ☺

10. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Мене исто така почна многу да ми паѓа косата, и си помислив најпрво дека е периодично, дека можеби поради тоа што на мајка ми и паѓа, но цела година ми паѓаше и морав да превземам нешто, а бидејки несакам за се да одам по доктори и отидов до најблиската аптека и девојчето ми препорача Ducray Anaphase, значи јас сум ПРЕПРЕЗАДОВОЛНА, ми се врати густината а плус тоа и побрзо ми расте косата.
    Слободно пробај сепак тоа е шампон, не се таблети и да го тровиш организмот. :)

На 321-Women и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. 321-Women

321-Women Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    ДА,ШАМПОНОТ Е ФЕНОМЕНАЛЕН, ЈАС ГО КОРИСТАМ ВЕЌЕ ПОДОЛГО ВРЕМЕ, ПРОБУВАВ СЕКАКОВИ ШАМПОНИ, НО ТОЈ СЕ ПОКАЖА НАЈДОБАР, НЕ НИ ПОМИСЛУВАМ ДА ГО СЕМНАМ.
    ДУРИ СИ ГО НАРАЧУВАМ И ONLINE ПРЕУ http://apteka.com.mk/index.php?route=product/product&product_id=114

12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Koja cena e?

13. 321-Women

321-Women Нов член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    790 ден. Е ШАМПОНОТ, И ТРАЕ ПОВЕЌЕ ОД МЕСЕЦ ИПОЛ СО ОГЛЕД НА ТОА ШТО СЕ КОРИСТИ САМО 2-3 ВО НЕДЕЛАТА, МИ ЈА ВРАТИ СВЕЖИНАТА И ЈАЧИНАТА НА КОСАТА.

На cresa-jagoda и bella.s им се допаѓа ова.
  14. hrizantema125

hrizantema125 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Многу ти благодарам мила ке го набавам :l:

На DoktorkaOz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    феминки далки некоја од вас знае лек против опаѓање на косата. Откако почнав да користам маска за коса, субрина и многу други препарати за да ми се омекне косата и сега многу ми паѓа кога ќе ја рашчешлувам или кога ќе правам некоја фризура ми паѓа и тоа многу

16. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    3.596
    Ех само каква бујна коса си имав ;( Го користам на Афродита од лук ама ништо посебно. Незнаев дека и во адолесенција може да опаѓа косата. Ми треба нешто што ќе го спречи губењето на косата но и да не ми ја мрси

17. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Afrodita od luk ne samo so ne pomaga tuku ja i
    mrsi kosata.I jas imam problem so opaganje na kosata imam probano mnogu samponi ama ne pronajdov takov sto ke go spreci paganjeto,sega sakam da go probam valete samponot i kapsulite pa ako ima efekt ke vi pisam

На x-MajaEsposito-x му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Мислам без коса ќе останам, периодов почна ептен да ми паѓа. Со лисјата и она... :lol:
    Туку може ли подетално да ми дадете некои информации за апмулите, колку треба да ставам на косата?

19. Pocahontas.

Pocahontas. Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    14
    Мојата фризерка ми препорача да ги купам Мерц витамините. Ми рече ги имало во аптека и биле околку 600 ден и покрај тоа што ја зајакнувале косата, помагале и за ноктите:). Јас ќе си ги купам деновиве па ќе пишам каков е резултатот.

20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    И јас имам слушнато за мерц дражеите дека се ептен ефикасни ама некако ми беа скапички да си ги купам. Ај баш пиши како ќе ти делуваат и колку време трае едно пакување.