Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    155
    Devojki aj ve molam za pomosh..
    Prekumerno mi pagja kosava strasno!
    Koga ce tusiram pozemi ima vlakna celi prameni, koga se ceslam isto tak celi prameni, po priroda imam slaba kosa sega i taa so mi raste se pravi slaba . Si zemav cesel od tie so golemi i mn odeleni zapci kako za ,,ofca,, kao demek pomalku ce mi opagja ama dzabe be.
    Dali znaete nekoj dobar sampon od apteka so nekoj
    koj bi imala efekt.

2. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    2.594
    Пробај со Фитовал:)

3. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    155

Toj vo ze

4. glisa

glisa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    155
    Toj vo zeleno pakovanje ?

5. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.324
    Допаѓања:
    2.594
    Жолто со црвено

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Колку пари е Фитовал?

7. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Јас сум многу задоволна од шампонот на Афродита со лук. Претерано ми паѓаше косата и еден период се миев со него цело време и сега фала богу не ми паѓа веќе. Околу 100 денари е мислам. Ви го препорачувам дефинитивно:)

На JollyGirl, Tinushka и Independiente им се допаѓа ова.
  8. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Јас имам слушнато дека треба да се трие главатА со лук и дека тоа помага многу

9. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Еве добар шампон од Фармаси( од лук) и тој на Афродита од лук е исто многу добар :)

Прикачени фајлови:

10. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    И јас го препорачувам овој шампон против опаѓање...ем ефтин, ем стварно помага. И мене ми паѓаше, па го зедов и еве да не се подречам, ама не ми паѓа сега толку многу.
    Може уште му треба време за убаво да го зајакне коренот (пошто го користам краток период), и скорз да не ми паѓа ама сепак осетив разлика....и башка што многу убаво мириса.

11. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @JollyGirl @Idealista А овој шампонот со лук нели беше и за растење на косата?
    Мене ми треба шампон за да ми пораснат бебешките влакна.Хелпп? :(

12. princess92

princess92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    66
    Дополнителна формула эа губење на косата и анти првут. Концентриран шампон со формула од билни екстракти.Лукот помага да се елиминира вишокот на маснотии и ја смирува кожата. Лукот исто така помага косата да биде сила спречува оштетување и губење на косата а истовремено и дава сјај на косата и эдравје на кожата. Цена 370 ден.

На mimi**** му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Да, да. Мислам дека оддамна негде пишав мислење за истиов шампон дека од него расте косата. Многу брзо ми растеше мене од него и затоа прекинав да го користам. Почни да се миеш со него и за месец дена така нешто ќе видиш и сама разлика.

14. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    1.476
    Овој период од годината многумина се соочуваат со опаѓање на косата тоа е до некаде нормално не се секирај :) Али ете пробај со препорачаните шампони можеби ќе се ублажи опаѓањето....и јас го имам тој проблем секоја година овој период но ништо не ми помага поминува само од себе по некој период :)

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Јас конкретно не забележав некоја разлика во врска со растењето пошто како што спомнав мал период го користам, ама можеш да го земеш и да пробаш..... Нема што да изгубиш, освен 100 денари :) Значи против опаѓање стварно е добар пак ќе нагласам

На Winter Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Женски јас од кога се исфарбав заприметив дека почна многу да ми паѓа косата. Вчера кога се миев цел прамен ми падна и премногу се исплашив и сега гледам дека местото од каде што падна на коренот ми е црвено и чувствувам болка... што да правам ;(:sweat::(:worried:

17. Baba1704

Baba1704 Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    i jas go imam toj problem .tglku mnogu mi paga sto veke gore cela kosa mi e tolku proretcena sto mi se gleda kozata . se miev so toj sampon od luk na afrodita i ne pomogna .stavav apuli b-kompleks i pak nisto.sega se mijam so alopecin 2 mes. i do sega nisto.sakam da ja prasam princess92 kade go ima toj sampon [sampon e neli] da go probam i nego

На princess92 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baba1704

Baba1704 Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    za mimi; od ''merc'' tabletite mnogu se otvora apetit - tvrdenje na doktor i licno iskustvo. barem da pomognaa za nesto .ni za kosa[duri i poveke mi opadna] ni za nokti.samo za salo odvratno pomagaat da go utrostrucis

19. DoktorkaOz

DoktorkaOz Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    32
    Јас и порано имам коментирано во оваа тема.... Одамна го користам шампонот против опаѓање ANAPHASE од Ducray , и сум презадоволна, а сега почнав да пијам и Олиговит таблети(инаку таблети се палета на витамини и минерали, што значи и дополнително зајакнување на имунитетот баш во овој период), и навистина имат ефект, не отварат апетит а ноктите и косата ми растат како луди. Пробајте нема да изгубите ништо. 41rosCMpNLL._AC_UL320_SR288,320_.jpg

20. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Не дека сум некој експерт на темава, ама имам читано доста, најмногу затоа што и јас порано забележував дека повеќе ми паѓа косата. Не ми личи како да е реакција од фарбата ова твоево. Колкаво е местото кое ти е без коса? Може да станува збор за т.н. алопециа ареата (косата опаѓа и остава места во форма на кругови) но тоа е автоимуно и ретко е.
    Да не има шанси да ти е некаква габична инфекција (на ова ме наведува тоа што те боли и ти е црвено) Трае ли уште опаѓањето?