Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Јас дојдов да го пофалам шампонот Нерилекс [​IMG] . Претходно го користев шампонот на Фитовал, меѓутоа косата ми ја правеше многу крута, нескротлива, и сакав да пробам нешто друго.
    Се мислев за тој на Геровитал, меѓутоа за Нерилекс имав читано многу пофалби на српските форуми, па се одлучив за него.
    Го има во две пакувања, од 100мл и од 200мл. Јас го земав помалото, за проба.
    Првото миење се нанесува, се масира скалпот и се плакне, додека на второто нанесување треба да отстои некои 3-4 минути, па потоа се плакне косата.
    Многу бев изненадена колку мека ми ја направи косата, целосна спротивност на Фитовал, дури престанав да нанесувам и регенератор, ставам само малку кокосово масло на врвовите после миењето и тоа е тоа. Плус ми дава и волумен на косата.
    Рано е да кажам дека забележувам некои нови, бебешки влакна, меѓутоа дефинитивно многу помалку ми паѓа, може да се каже дека опаѓањето е незначително.
    При крај ми е, па следно планирам да го купам поголемото пакување.
    Цената мислам дека беше 115 денари за 100мл во Зегин.
    Сакам да го набавам и лосионот, и да го нанесувам после миење, но не го видов кога го купував шампонот, се надевам дека ќе го најдам низ аптеките.
    Не сум фан на вакви лосиони, сум го имала тој на Алпецин порано, ама ме нервираше што мораше да се нанесува секој ден и го баталив.
    Кај овој мислам дека пишуваше после миење да се нанесе на скалпот, па затоа ме привлекува.

Се надевам дека и кај другите што ќе го пробаат ќе има добар ефект.

На galapce, marijaz и LollySky им се допаѓа ова.
  2. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Јас користев шампон од коприва со ампули со витамини и пантенол раствор но немаше никаков ефект сега веќе месец дена го користам шампонот на фитовал и се покажа како добар.. Сега ми паѓа нормално

3. KBeauty

KBeauty Нов член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

Здравооо :) Веќе неколку месеци косата ми паѓа како луда. Почнав да пијам таблети од пивски квасец, но сакам да те прашам кој шампон од лук го користиш? И во колку мл шампон ставаш 50 таблети?

Фалааааааа на инфо!

4. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    од Афродита шампонот од лук

На KBeauty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Ќе пукнам готово, мислев период е , ќе помини.
    Секој ден оставам еден куп влакна на чешел, не дај боже да поминам со рака низ коса, обавезно ми остануваат влакна, почнувам да полудувам се поретка и поретка
    но овде читам различни мислења за шампоните, па денес ги купив Мерцот и аптекарката ми рече и Б комплекс
    пријателка ми препорача шампон РЕЦЕПТ ?? дали некој го има користено ??

6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.890
    Рецептот мнооогу ми ја сушеше косата, права метла ми беше кога го пробав. Ама пробај, секому различно делува.

На jasmina00 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Natee2

Natee2 Активен член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    108
    Цветот од бреза помага против опаѓање на косата.Прашајте во аптеките за некој шампон кој како дрога е користено цветот од бреза(Betulla flos).Но,сепак најдобро е да одете на дерматолог,јас како мала го имам тој проблем,еве сега пак се појави.

На Eli23 и jasmina00 им се допаѓа ова.
  8. resenska

resenska Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    1.680
    Допаѓања:
    14.385
    Prezadovolna sum od ovie proizvodi za kosa od avon
    Kosata mnogu mi pagjase otkako pocnav da gi koristam ovie proizvodi toj problem go snema
    Prezadovolna su gi preporacuvam
    20160124_233442.jpg

9. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Dali ima nekoj probano PRP za kosa da spodeli iskustvo i dali e bezbolno

10. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004
    Здравоо, од скоро неодамна почнав да го користам шампонот BIOXSINE од аптека,тој е за опаѓање и мрсна коса, но не видов до сеа резултати како да не делува, дали некој го има користено и какви се коментарите да споделите

11. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите. Имам едно прашање.
    Имам син 16 години, почна да му ,,опаѓа" косата, само на бањање на едно повлекување паѓаат по 3-6 влакна. Правевме тестови за крвта за протеини и сите искочија добри. Сакав да прашам дали е период или нормално е тоа да губи некои влакна и да се заменуваат со нови?

12. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    За секого е нормално да губи по неколку влакна, ама ако му се проретчи многу можеби е генетски. Дали има некој од фамлијата кој ја загубил косата толку рано? Јас лично мислам дека ова се случува на оние кои веќе се оформени, имаат целосна брада, влакнести се повеќе од нормално. За жал има момчиња што дури така рано во пубертетски години губат дел од косата. Не знам дали може да се спречи, ама зошто да не се обидете. Многу влијае на самодовербата, и се надевам дека не е тоа во прашање.
    Обратете се на дематолог.

13. pomosh

pomosh Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Pomosh imam premnogu gusta kosa(preterano gusta) nekoj nacin za da se normalozira ??

14. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Тој веќе 8 месеци не јаде месо освен риба. Крвната слика е супер, резултатите за протеини се супер. Дали може да е поврзано со тоа?

15. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Има некој искуство?

16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Мислам дека не би требало да е поврзано со тоа, ама поубаво ќе ви биде да се обратите на дерматолог.

17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    42.432
    Косата претерано ми паѓаше,и овде на темата прочитав постови со различни мислења и имиња на шампони од кои само тој на Alverde го најдов по препорака на Sky-buterflay и сум презадоволна.Косата како да ми се обнови и паѓањето на косата се намали.Има прекрасен мирис и лесно се измива,не ми ја мрси косата,прекрасен ми е сега за сега.Благодарност до Скај

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377

Го има Алверде по аптеки ?? или ДМ?
    Готово, умирам кога ќе видам колку ми паѓа коса ..... пијам мерц, имам некој шампон за опаѓање... но сепак паѓа.... ми рекоа да проверам железо

19. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.182
    Допаѓања:
    42.432
  20. Girl255

Girl255 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    135
    Пред повеќе од 1 година го користев Алпецин Ц-1 и еве сега го користам пак и презадоволна сум го запира паѓањето на косата и почнува да расти полека полека :) Ви го препорачувам нема да згрешите.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.