Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Јас бев @Doozy. Да си го земеш, вреди за парите. Полна ми е главата со нова коса, и колку и да ме нервира затоа што се потенки и разлетани тие влакна, сепак и’ даде нов живот на косата. :D Во целост е поцврста и поздрава, и многу помалку паѓа. Ќе си го користиш подолг период, така што се исплаќа. Планирав и ампулите на Виши да си ги земам зашто бев во очајна состојба, ама само од шампонот имам супер ефект, па нема потреба за таа инвестиција.

На Dzevelekova, glamgurl, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bibidogy

Bibidogy Нов член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali ima nekoi iskustvo opaganje na kosata poradi hormonalno poremetuvanje ?

3. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Ампулите од Виши се закон! Скапи се,ама вредат. Јас на парче ги купувам,175 ден.една. Нешто што најмногу ми помогнало.Ем спречува опаѓање,ем нова и здрава коса расте.Штета што не можам почесто да си ги дозволам.:P

-Друго што ми помогнало е маска од јајце,рицинусово масло,маслиново,чичково,кокосово,пантенол,АД капки и амп.Б комплекс. Ама во последно некако не сум дисциплинирана да ја ставам:doh:
    -Околу 2 години го користев сапунот од Lush,задоволна бев,и плус дека виткана косата,преубава ми ја правеше:inlove:

-Моментално го користам спрејот Ревитин, капсулите Ригенфорте(не се сеќавам од која членка прочитав) и шампонот на Bio Clin (многу сум задоволна од него).

Е, за жал,кај мене по извесен период откако ќе престанам да ги користам сите овие производи, повторно ми паѓа:worried:

На SAMIRA и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да баш така. и јас нешто сл.користам, и да имам приметено кога ќе прекинам,пак си почнува да паѓа,па зборот ми е нели треба тоа што го внесуваме внатре и мачкаме однднадвор да има подолготраен ефект или само робчиња на косата да бидеме?Значи искрено веќе ми здосади и коса и се па ај си се тешам да и стресот си го прави своето,бидејќи поради него доаѓа и до дисбаланс и на хормони, ина тироидна жлезда итн,така да кога ќе го намалиш или скроз анулираш не ќе ти е ниту скапи шампони или било какви витамини,значи стресот е убиец на целиот организам.:?:

5. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Gi imam pieno se debeliv 5kg a od kosa nikakov rezultat

На tanna13 и emse им се допаѓа ова.
  6. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    vichy-dercos-energising-shampoo.jpg
    Овој ли е шампонот? И колку пари е?
    Како се употребуваат ампулите, т.е. една таква од 175 денари колку време трае?

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Тој е шампонот @LifeLove. Искрено, не се сеќавам колку пари е, измеѓу 800 и 900 денари, но не ме земај за збор. Го има во сите подобро снабдени аптеки.

На LifeLove и Doozy им се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Само пофални зборови за шампонот, @LivingGlam! @LifeLove не се двоуми, да си го купиш. Подобро едно скапо што навистина функционира отколку да се изнадаваш пари за шампони од 300-400 денари што нема да имаат ефект.

Околу 900 денари го купив јас од Зегин. Резултатите се видливи уште по првата употреба. Косата веднаш престана да паѓа, ми е почиста и со поголем волумен. Е сега немам забележано нова коса, ама го користам некои две недели, горе-доле, така што, мислам дека е уште рано за да видам такви резултати.

Препорачувам, не згрешив што го купив, вреди за парите!

На LifeLove, LivingGlam, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Мене воопшто не ми помогнаа, а се единствени таблети/витамини заради кои се здебелив.:@

На emse, dimkovksa и LivingGlam им се допаѓа ова.
  10. emse

emse Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Девојки...ништо не ми помага за косава. Многу ми е ретка. Купив мерц и нема некое подобрување... само кај ноктите гледам подобрување. Што да земам...?

11. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    И мене истото ми се деси еве, 3 месец како ги пијам и само ноктите (добро бар нешто :!:)
    Сега пробај со шампон со коприва купи, и ампули купи од Зегин и раствори ги во шампонот, стави и малку рицинусово масло во шампонот и миј ја косата со ова 3 пати неделно и ќе имаш резултати :hug:

На emse му/ѝ се допаѓа ова.
  12. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Само што почнав да ја правам таа маска но додавам плус 1 лажица Арганово масло 1лажица чичково(може и рицинусово) и 1 лажица маслиново масло. Првиот пат некако се осетив како да ми се засуши косата но се надевам дека ке има ефекти како кај тебе поздрав :D

13. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    За колку време ти порасна косата? :inlove::inlove::inlove::inlove:

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Мислиш на новите влакна? Па што знам, околу 2 месеци редовна употреба. Инаку и на цела коса има подобрување во однос на растот, забележувам дека побрзо ми стасува за шишање. :D Колку како не ме прашувај, не мерам. Ова од лична проценка, а можеби и си правам филмови.

На glamgurl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    А која е цената на шампонот? Јас користам Бекутан со издробени 30апчиња Бекомплекс го користам скоро 1 месец па не сум забележала баш некое подобрување сите производи треба да се користат повеке време за резултати така да ке го истрошам Бекутанот па потоа ке земам како твојот :inlove::D

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.265
    Допаѓања:
    57.077
    Околу 900 денари, не се сеќавам точно на цената. Се употребува многу мала количина и трае долго време.

На glamgurl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Благодарам! :):):):D

18. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    kako se pravi maskata ako sakate da mi objasnite?

19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    нема посебна филозофија овде, сите состојки ќе ги измешаш и ќе оставиш да стои 15 минути и ќе ја нанесеш на коса.

20. Acka22

Acka22 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    1.001
    kvasec vo prav ili?i kolicinski kolku se stava?po nekoja logika mi ide po edna lazica ,edno jajce ama sepak da prasam :D