Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.890
    Јас бев @Doozy. Да си го земеш, вреди за парите. Полна ми е главата со нова коса, и колку и да ме нервира затоа што се потенки и разлетани тие влакна, сепак и’ даде нов живот на косата. :D Во целост е поцврста и поздрава, и многу помалку паѓа. Ќе си го користиш подолг период, така што се исплаќа. Планирав и ампулите на Виши да си ги земам зашто бев во очајна состојба, ама само од шампонот имам супер ефект, па нема потреба за таа инвестиција.

На Dzevelekova, glamgurl, Bozica1980 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bibidogy

Bibidogy Нов член

Се зачлени на:
    23 април 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Dali ima nekoi iskustvo opaganje na kosata poradi hormonalno poremetuvanje ?

3. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Ампулите од Виши се закон! Скапи се,ама вредат. Јас на парче ги купувам,175 ден.една. Нешто што најмногу ми помогнало.Ем спречува опаѓање,ем нова и здрава коса расте.Штета што не можам почесто да си ги дозволам.:P

-Друго што ми помогнало е маска од јајце,рицинусово масло,маслиново,чичково,кокосово,пантенол,АД капки и амп.Б комплекс. Ама во последно некако не сум дисциплинирана да ја ставам:doh:
    -Околу 2 години го користев сапунот од Lush,задоволна бев,и плус дека виткана косата,преубава ми ја правеше:inlove:

-Моментално го користам спрејот Ревитин, капсулите Ригенфорте(не се сеќавам од која членка прочитав) и шампонот на Bio Clin (многу сум задоволна од него).

Е, за жал,кај мене по извесен период откако ќе престанам да ги користам сите овие производи, повторно ми паѓа:worried:

На SAMIRA и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да баш така. и јас нешто сл.користам, и да имам приметено кога ќе прекинам,пак си почнува да паѓа,па зборот ми е нели треба тоа што го внесуваме внатре и мачкаме однднадвор да има подолготраен ефект или само робчиња на косата да бидеме?Значи искрено веќе ми здосади и коса и се па ај си се тешам да и стресот си го прави своето,бидејќи поради него доаѓа и до дисбаланс и на хормони, ина тироидна жлезда итн,така да кога ќе го намалиш или скроз анулираш не ќе ти е ниту скапи шампони или било какви витамини,значи стресот е убиец на целиот организам.:?:

5. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Gi imam pieno se debeliv 5kg a od kosa nikakov rezultat

На tanna13 и emse им се допаѓа ова.
  6. LifeLove

LifeLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    141
    vichy-dercos-energising-shampoo.jpg
    Овој ли е шампонот? И колку пари е?
    Како се употребуваат ампулите, т.е. една таква од 175 денари колку време трае?

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.890
    Тој е шампонот @LifeLove. Искрено, не се сеќавам колку пари е, измеѓу 800 и 900 денари, но не ме земај за збор. Го има во сите подобро снабдени аптеки.

На LifeLove и Doozy им се допаѓа ова.
  8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.974
    Само пофални зборови за шампонот, @LivingGlam! @LifeLove не се двоуми, да си го купиш. Подобро едно скапо што навистина функционира отколку да се изнадаваш пари за шампони од 300-400 денари што нема да имаат ефект.

Околу 900 денари го купив јас од Зегин. Резултатите се видливи уште по првата употреба. Косата веднаш престана да паѓа, ми е почиста и со поголем волумен. Е сега немам забележано нова коса, ама го користам некои две недели, горе-доле, така што, мислам дека е уште рано за да видам такви резултати.

Препорачувам, не згрешив што го купив, вреди за парите!

На LifeLove, LivingGlam, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    561
    Мене воопшто не ми помогнаа, а се единствени таблети/витамини заради кои се здебелив.:@

На emse, dimkovksa и LivingGlam им се допаѓа ова.
  10. emse

emse Активен член

Се зачлени на:
    8 април 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    11
    Девојки...ништо не ми помага за косава. Многу ми е ретка. Купив мерц и нема некое подобрување... само кај ноктите гледам подобрување. Што да земам...?

11. Kiki-Angel

Kiki-Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2016
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    178
    И мене истото ми се деси еве, 3 месец како ги пијам и само ноктите (добро бар нешто :!:)
    Сега пробај со шампон со коприва купи, и ампули купи од Зегин и раствори ги во шампонот, стави и малку рицинусово масло во шампонот и миј ја косата со ова 3 пати неделно и ќе имаш резултати :hug:

На emse му/ѝ се допаѓа ова.
  12. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Само што почнав да ја правам таа маска но додавам плус 1 лажица Арганово масло 1лажица чичково(може и рицинусово) и 1 лажица маслиново масло. Првиот пат некако се осетив како да ми се засуши косата но се надевам дека ке има ефекти како кај тебе поздрав :D

13. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    За колку време ти порасна косата? :inlove::inlove::inlove::inlove:

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.890
    Мислиш на новите влакна? Па што знам, околу 2 месеци редовна употреба. Инаку и на цела коса има подобрување во однос на растот, забележувам дека побрзо ми стасува за шишање. :D Колку како не ме прашувај, не мерам. Ова од лична проценка, а можеби и си правам филмови.

На glamgurl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    А која е цената на шампонот? Јас користам Бекутан со издробени 30апчиња Бекомплекс го користам скоро 1 месец па не сум забележала баш некое подобрување сите производи треба да се користат повеке време за резултати така да ке го истрошам Бекутанот па потоа ке земам како твојот :inlove::D

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.218
    Допаѓања:
    56.890
    Околу 900 денари, не се сеќавам точно на цената. Се употребува многу мала количина и трае долго време.

На glamgurl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. glamgurl

glamgurl Активен член

Се зачлени на:
    25 декември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Благодарам! :):):):D

18. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    kako se pravi maskata ako sakate da mi objasnite?

19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    нема посебна филозофија овде, сите состојки ќе ги измешаш и ќе оставиш да стои 15 минути и ќе ја нанесеш на коса.

20. Acka22

Acka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2015
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    999
    kvasec vo prav ili?i kolicinski kolku se stava?po nekoja logika mi ide po edna lazica ,edno jajce ama sepak da prasam :D