Јас го користам има една година. Вака добар еама треба обавезно маска за коса по негозошто дрво ке ти биде без маска.Почнав да го користам од кога ми опадна пола коса .
го имам истиот проблем со опаѓање на косата. ми го препорачаа овој шампон но сеуште го немам користено. значи има резултати задоволна си?
Mene mnogu mi pagja kosta poradi smenet rezim na ishrana ( dieta). Bev na doktor i mi preporaca: Hairvit apcinja, Alpecin shampon protiv opagjanje na kosa i losion Alpecin. Eve veke 2 nedeli koristam se toa i mozam da kazam deka veke ima rezultati.
Здраво на сите.Имам бујна коса,многу квалитетна бидејќи покрај 15 фарбања,сменување бои,бланш и триста глупости пак ми остана добра.Се одлучив да ја оставам да ми порасне мојата оти доста беше експериментирање,сепак коса е, не е железо..Еве веќе 3-4 месеци не и имам ништо направено,одбегнувам пеглање,ретко ја пеглам,изгорени ми се врвовите ама не е проблем тоа,коренот е битен.Користам кератин од Syoss и незнам дали од него или од шо,косата обемно почна да ми паѓа.Катастрофално едно влечење цела рака ми се полни,си реков да не е од многу пати врзана,прекинав да ја врзувамам и со кератинот прекинав ама уште паѓа.Многу се плашам да не е некоја болест или слично или ако има некој со ваков случај да ми даде совет нешто,неќам да ја изгубам,ќе ми биди многу криво покрај толку бујна и здрава коса..Фала ви однапред
Перидов и мене почна претерано многу да ми паѓа косата. Кога и да ја фатиш, на секоја секунда, цел прамен мислам ќе измкнеш. Утре планирам да читам шо да и правам на пустинскава, оти веќе ме загрижува.
Vaka..posto sum sportistka i kosata celo vreme mi e vo rep zabelezvam deka pocnuva da mi se retci kak celoto...dajte mi nekoj sovet nesto da prevzemam za da go sprecam toa.
Го користев истиот шампон, ама кај мене немаше никаков позитивен ефект, така да кај секого е различно...
За ова имам зборувано со многумина кои имаат проблеми со опаѓање на косата, а знам дека постојано ја носат соберена. http://www.cosmopolitan.com/style-b...aring-it-in-a-bun-every-day/?src=socialflowTW
@anakonda88 Ќе можеш да ми кажеш дали откако ќе ги ставам апчињата во шампонот дали треба да го поторшам шампонот до одреден период или тоа не е важно?
@anakonda88 А дали откако ќе го потроши шампонот после треба да стави повторно или доволно е само еден шампон? Можеби ти досаѓам, но сепак се работи за дете.
Дали некој од вас има искуство со Д-р Анчевски во врска со пронаоѓање на причината и секако лекот против опаѓање на коса? Се мислам да одам зашто веќе ми се смачи од пробување разни шампони и лосиони (Alpecin, Anaphase, Bioxine, Firoval, Afrodita luk, Мерц дражеи....) и фрлање пари без ефект....
Женско си? Побараj од матичен лекар да направиш комплетна крвна слика со железо, хемоглобин итн, а од матичен гинеколог упат за проверка на комплетно сите хормони, сосе тсх и т4. Ако нема видливо кожна болест на темето, тогаш или се хормоните, или тироидната, или анемиja или недостаток на некоj витамин или минерал. Немам искуство со Анчевски но мене состоjбата ми се среди преку исхрана и соодветна терапиja и додатоци, од шампони нема ефект ако не се среди основната причина.
Да и јас мислам проблемот е внатре,а надворешно е нешто ко за одржување плус,анемија,тироидна.ж и хормони се главните причинители за опаѓање за коса,ниту еден дерматолог нема да ти помогне освен што ќе ти ги земе парите,и некои методи ќе ти препорачат ама џабе скапи а башка ефект не ти гарантираат така да што ќе ти се методи ако од внатре имаш жариште,и плус 1 ствар стресот е најголем причинител,ако се намали и состојбата ќе се смири,а после за обнова можеш и со витамини,шасмпони,ама пред се треба да се види причината што е.
Ме интересира дали шампонот од лук на фармаси ја суши косата, бидејки го користев тој на афродита и премногу ми беше сува
Мене пoслем пoрoдувaњетo мнoгу ми пaѓa кoсaтa и гo кoристев шaмпoнoт oд aфрoдитa oд лук имa ефикaснoст aмa јa прaви мнoгу сувa дaли имa некoј др штo не јa суши тoлку кoсaтa