Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. ninorta

ninorta Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    176
    Јас го користам има една година. Вака добар еама треба обавезно маска за коса по негозошто дрво ке ти биде без маска.Почнав да го користам од кога ми опадна пола коса .

На ^angel^ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. рашетарка

рашетарка Нов член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Дали некој го има користено шампонот АНАФАЗА за опаѓање на коса???

3. рашетарка

рашетарка Нов член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0

го имам истиот проблем со опаѓање на косата. ми го препорачаа овој шампон но сеуште го немам користено. значи има резултати задоволна си?

4. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    Моќе да ми каже кои се тие капсули. Колку ставаш во шампонот и каде може тој шампон да се набави?

5. Lexus

Lexus Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    307
    Mene mnogu mi pagja kosta poradi smenet rezim na ishrana ( dieta). Bev na doktor i mi preporaca: Hairvit apcinja, Alpecin shampon protiv opagjanje na kosa i losion Alpecin. Eve veke 2 nedeli koristam se toa i mozam da kazam deka veke ima rezultati.

6. Musicforlife

Musicforlife Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    9
    Здраво на сите.Имам бујна коса,многу квалитетна бидејќи покрај 15 фарбања,сменување бои,бланш и триста глупости пак ми остана добра.Се одлучив да ја оставам да ми порасне мојата оти доста беше експериментирање,сепак коса е, не е железо..Еве веќе 3-4 месеци не и имам ништо направено,одбегнувам пеглање,ретко ја пеглам,изгорени ми се врвовите ама не е проблем тоа,коренот е битен.Користам кератин од Syoss и незнам дали од него или од шо,косата обемно почна да ми паѓа.Катастрофално едно влечење цела рака ми се полни,си реков да не е од многу пати врзана,прекинав да ја врзувамам и со кератинот прекинав ама уште паѓа.Многу се плашам да не е некоја болест или слично или ако има некој со ваков случај да ми даде совет нешто,неќам да ја изгубам,ќе ми биди многу криво покрај толку бујна и здрава коса;(..Фала ви однапред :)

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Перидов и мене почна претерано многу да ми паѓа косата. Кога и да ја фатиш, на секоја секунда, цел прамен мислам ќе измкнеш. Утре планирам да читам шо да и правам на пустинскава, оти веќе ме загрижува.:x

8. leilaaaaa

leilaaaaa Нов член

Се зачлени на:
    18 септември 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Vaka..posto sum sportistka i kosata celo vreme mi e vo rep zabelezvam deka pocnuva da mi se retci kak celoto...dajte mi nekoj sovet nesto da prevzemam za da go sprecam toa.

9. Leo83

Leo83 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Го користев истиот шампон, ама кај мене немаше никаков позитивен ефект, така да кај секого е различно...

10. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
  11. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    @anakonda88 Ќе можеш да ми кажеш дали откако ќе ги ставам апчињата во шампонот дали треба да го поторшам шампонот до одреден период или тоа не е важно?

12. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Не е важно

13. IceCube

IceCube Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    9
    @anakonda88 А дали откако ќе го потроши шампонот после треба да стави повторно или доволно е само еден шампон? Можеби ти досаѓам, но сепак се работи за дете.

14. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    Нема врска , јас за 4 месеци потрошив 3 шишиња шампон со ампули , како си сакаш :D

15. Leo83

Leo83 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Дали некој од вас има искуство со Д-р Анчевски во врска со пронаоѓање на причината и секако лекот против опаѓање на коса? Се мислам да одам зашто веќе ми се смачи од пробување разни шампони и лосиони (Alpecin, Anaphase, Bioxine, Firoval, Afrodita luk, Мерц дражеи....) и фрлање пари без ефект....

16. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Женско си? Побараj од матичен лекар да направиш комплетна крвна слика со железо, хемоглобин итн, а од матичен гинеколог упат за проверка на комплетно сите хормони, сосе тсх и т4. Ако нема видливо кожна болест на темето, тогаш или се хормоните, или тироидната, или анемиja или недостаток на некоj витамин или минерал. Немам искуство со Анчевски но мене состоjбата ми се среди преку исхрана и соодветна терапиja и додатоци, од шампони нема ефект ако не се среди основната причина.

Последна измена: 2 октомври 2016
    На zhap4e и Leo83 им се допаѓа ова.
  17. SAMIRA

SAMIRA Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    251
    Да и јас мислам проблемот е внатре,а надворешно е нешто ко за одржување плус,анемија,тироидна.ж и хормони се главните причинители за опаѓање за коса,ниту еден дерматолог нема да ти помогне освен што ќе ти ги земе парите,и некои методи ќе ти препорачат ама џабе скапи а башка ефект не ти гарантираат така да што ќе ти се методи ако од внатре имаш жариште,и плус 1 ствар стресот е најголем причинител,ако се намали и состојбата ќе се смири,а после за обнова можеш и со витамини,шасмпони,ама пред се треба да се види причината што е.

На Leo83 и LollySky им се допаѓа ова.
  18. Marina89

Marina89 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    42
    Дали некоја од вас ја има користено Алопел пената?

19. ***Starfish***

***Starfish*** Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    34
    Ме интересира дали шампонот од лук на фармаси ја суши косата, бидејки го користев тој на афродита и премногу ми беше сува

20. medus

medus Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Мене пoслем пoрoдувaњетo мнoгу ми пaѓa кoсaтa и гo кoристев шaмпoнoт oд aфрoдитa oд лук имa ефикaснoст aмa јa прaви мнoгу сувa дaли имa некoј др штo не јa суши тoлку кoсaтa