Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опаѓање на косата

Дискусија во 'Коса' започната од cvet957, 1 декември 2009.

1. Golden Rouse

Golden Rouse Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    53
    здраво знам дека прашањево е за во друга тема но ве молам некој нека ми препорача добар шампон за многу многу јак волумен и сакам косата да ми биде онака разлетана ве молам

2. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.274
    Јас го користам Wash&Go herbs extract for greasy hair има јак волумен до другото капење останува.. ја ја мијам косата секој втор ден и презадоволна сум и мирисо останува цело време исто така..

А косата ми опаѓа леле мори мајко со секакви шампони пробав ништо не помага..

3. Golden Rouse

Golden Rouse Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    53
    a da probas so nekoja krema ili vo apteka da prasas ustvari pred nekoe vreme reklamiraa nesto na top shop

4. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817

Здраве имаат шампони против косопад мислам дека се нови, шишето е 200мл ми се чини,околу 200денари.

На zhap4e и Acka22 им се допаѓа ова.
  5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Можете ли да ми кажете дали некоја од вас има искуство со шампонот Тианде за против опаѓање на коса ?

6. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Dali nekoj od vas go koristel vichy sampon protiv opagjane i ima li rezultat.

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.991
    Допаѓања:
    135.271
    За да спречите опаѓање на косата избегнувајте да ја носете во опавче, ако веке морате нека биде полабаво ама гледајте да биде што поретко. Скоро читав доста научни аргументи за тоа, ако го најдам линкот ке ви го постирам.
    Лек против опаѓање и за обновување, прочитан низ форумов (мислам дека беше пишан од рефка) D3 капки што им ги даваат на бебињата истурете го шишенцето во шампонот што го користете. Јас плус ставив здробени Б6 таблети. И има резултати уште после првото шише шампон. Во било кој шампон можете да ги ставите капките и таблетите.

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Да се надоврзам, најдобро е шампонот да биде од Коприва и пантенол од Афродита- тој е без парабени, силикони, и самиот шампон е наменет против опаѓање на косата.
    Најдобро е освен АД3 да се додаде и масло од рицинус, една ампула од раствор од коприва и пантенол.
    Значи во шише од 300 мл да се стави околу 30мл пантенол раствор, едно шишенце АД3 воден раствор, 1 ампула концентрат од коприва (мислам дека е 15мл) и околу 20мл рицинусово масло бидејќи е многу густо и мрсно.
    Остатокот од шишето да се надополни со шампонот од коприва од Афродита.

Пред употреба шишето добро да се протресува и да се нанесува со блага масажа и да се остави да делува 3-5 минути, па потоа да се плакне.

Цените на работите се отприлика овие- АД3 околу 105 ден, Пантенол раствор гледав Галафарм 100 ден, Јака мислам беше 140 ама повеќе милилитри, ампулата од коприва околу 40 или 50, а рицинусовото масло мислам околу 80-90денари.
    Шампонот не е повеќе од 100-120 денари.

Пробајте, од ова нема никаква штета, состојките се природни и полезни за скалпот, а освен што се намалува опаѓањето и косата побрзо расте.
    Србинките полудеа по овој шампон:D, еве линк ако сакате да прочитате нешто повеќе за полезноста на АД капките и за шампонот.

На macka91 и Sesil им се допаѓа ова.
  9. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    Јас појдов на кожен лекар и он беше поќељав од мене.

Му викам „Абе за косава нешто...“ он ми вика „Види ме мене - тоа е тоа.“

На MostSweetGirl, prominent и LollySky им се допаѓа ова.
  10. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    :D e ama utesi :D

На leni_794, ceca-1, LollySky и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.682
    Допаѓања:
    79.780
    Против опаѓање на косата користете Чичково масло. Ефект има уште од прва употреба.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. medus

medus Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Кaде мoжи дa се купи oвa мaслo и дaли гo имa секaде или вo oдредени мaркети или aптекa:|

13. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Многу е убаво тоа од околу 100 денари на галафарм или фитофарм, има и поевтини ама не се квалитетни.
    Инаку го има во аптеки, ДМ, Веро, Тинекс итн.

На medus му/ѝ се допаѓа ова.
  14. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Што мислите за клиниката 101 Hair clinic во Скопје? Дали бил некој?

15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Како сум во последно испаничена со косата да знајтееееее.... :(
    Накратко- ми паѓа. Си паѓа стално знам коса е, ама сега значително поќе ми паѓа.
    Не знам дали поради проблемите со хормоните (не знам уште дали имам воопшто проблеми со хормоните понеделник сум на испитвања) или дали поради фактот дека косата ми порасна предолга за прв пат во животот и сега ми е чудно... Или има врска промената на сезоната или не знам шо.
    Еднаш порано вака ми се случи и наводно од стрес ми било и ми дадоја некакви ампули да се мијам не знам шо ама знам дека никако не ми помогнаја и по некое време самото си се среди.

Не знам ни шо се смета за абнормално паѓање на косата. Најмногу ми паѓа ко ќе се капам. Освен редовно со фен шо се сушам оти настинвам ко ненормална, пегла/фигаро користам преретко. За викенд можи со пегла да се поминам 5-6 пати само и толку. Фатена во репче ја носам ама не секојдневно.

Дај кажете нешто шо да користам ако знајте... Масла, шампони некакви итн.
    Па понеделник ќе кажат како стојам со хормоните.
    А и да напоменам дека почнав да пијам апчиња за имунитет ИмунилФлор мислам се викаат со сите витамини се ваљда и то треба да помогни.(fingers)

16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Ист проблем, ми се истенчи косата ептен. Го користам веќе некое време овој шампон, читав и на нет и препораки добив дека бил добар. Ми велат дека има видливи резултати, почнав второ пакување пред недела дена, ќе продолжам да го користам и понатаму. Го има во аптеки, големото пакување околу 200 и нешто денари е.

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. medus

medus Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    33
    Кaпсулите фитoвaл се пo ефикaсни и не се мнoгу скaпи дo 50ден и oдaт без рецептa сo прoверени резултaти кaј мoјa пријaтелкa

18. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    @sesilija AD3 мрсни или водени? И ако имаш искуство со двата, кој пантенол раствор е подобар, на Галафарм или Јака?

19. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Имам спомнато во постот, АД3 воден раствор, не мрсни.
    Јас земав Пантенол од Јака, ама не верувам дека тој од Галафарм е поразличен.

Шампонот од коприва (и другите литарски од Афродита) до денес се на викенд акција во Тинекс- 88 денари, може ќе ѝ биде од корист информацијата на некоја феминка.

На Оленка* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.352
    Zenski imate li recept za kosa koja pagja mn?Pijam b -compleks
    Drugo nesto