Zosto ne probas so kapsulite tigen forte protiv opagjanje na kosata.Jas licno gi nemam koristeno,ama etrva mi mnogu e zadovolna od niv.Isto i taa imase problemi so kosata i otksko gi pie mnogu e zadovolna uste prvite deset dena
Абе сите различни препораки кажуваат. На некој едно му помага на друг друго. Ќе видам ќе пробам се шо има нема друго чаре.
Сандра, знам дека пишуваше за дисбаланс на хормони. Најверојатно од тоа ти паѓа косата. Кога ќе се реши тој проблем (а се решава, веројатно ти дале некаква терапија), ќе престане да ти паѓа и ќе се обнови. Во меѓувреме, земи некои ампули или лосион Алпецин да користиш после шампонот.
Не знаат уште што ми е. Едниот месец имаше дисбаланс другиот океј без терапија. Сомневаат друго сега денес бев на крв давање за пет дена резултати. На 16ти сум на нуклеарна. Од друга страна не ми иди пак циклусот испореметен.... Знам дека е од тоа ама дури да дознаат што е точно и со овие глупите термини по два месеци закажување ќе прошетам ќелава.
@s1a1n1d1r1a1 знам дека е многу глуп совет и веројатно нема многу да ти помогне (а и јас па ти го кажувам), ама пробај да се опуштиш најмногу што можеш и да не мислиш на тоа. Вака сама си правиш дополнителен стрес и уште толку ти паѓа. Знам дека е многу грдо, ама да знаеш дека ќе се најде чаре, смирено и позитивно. На крај краева, не не' читај тука кога се жалиме, психата е страшна работа. Пробуричкај по Интернетов за билки и травки што се за средување хормони и циклуси, повеќе здрава храна, витамини и не мисли на косата.
Ох знам... Ама не можам да заборавам кога на секое тргање низ коса ми паѓаат по 20 влакна. На секое!!! Некои денови сум попозитивна онака си викам аман какви не болести има на светот коса е ќе порасне... Ама други денови скроз ме уништува... Ми иди да си ја искубам таа што остана.. Буквално одвај чекам на доктор да одам замисли.. За да ми каже што е проблемот и терапија ако треба нека дадат аман веќе. Иначе ќе пробам и вас да не ве депресирам веќе хаха. Ќе биде се во ред.
А да пробате со ова? Имаат и шампон и серум за проблематичен скалп се наменети, отворете на страницава се надевам ќе најдете некое чаре. Јас купив серум пошо многу ми се мрси косата но рано е за резултат,сепак мислам и за опаѓањето може да помогне.
Стресот уште повеќе ни влијае. Со фитовал шампонот... колку пати во недела ја миете косата? Ставате ли нешто потоа? Колку долго смее да се користи без прекин? За секакви терапии за кои прочитав викаат од три до шест месеци треба за да се видат наводно резултатите.
@s1a1n1d1r1a1 ај да пробам да те утешам и опуштам малку. Јас имав хормонален дисбаланс, еднаш беше се пореметено, еднаш се во ред, крај не можеше да се најде. За косата кревав паники, почнав дури да се сонувам ќелава. Ама далеку од тоа дека оќелавев, иако доста коса опадна, сега имам еден куп нови влакна. Можда е побавен процесот на обновување ама се обновува. И сама викаш дека си била на ендокринологија. Виде некоја жена таму ќелава? Сигурно НЕ. Ова го имав пишано поназад ама ајде да не луташ низ темава. Земи шампон од комприва и пантенол против опаѓање, на Афродита, истури во него една ампула Б6 и едно шишенце капки Д3. Ќе видиш дека многу помалце ќе ти опаѓа и за брзо време нови влакна ќе ти пораснат.
Искрено да ти кажам и ќе го направам тоа. Баш ми е Алпецинот при крај и мислам дека ми е доста од хемикалии посекако е хормонски. Планирав и сама да земам од коприва шампон и да ставам внатре работи. Штом ми заврши- ќе си земам. Иначе знам ама онака жал ми е дека ја растев две години и со толку ќеф сакав за апсолвентска долга бујна сјајна косата да ми е. Сакав балајаж да си ја правам. И се ми одеше по планот ама сега веќе пола ја секов, не планирам за брзо никакви фарби скраја било уште тоа фали.... И онака се поднасекирав со цисти со Хашимото сега дека можи да е.... Јебига. Иначе, сериозно ви фала на сите што ме тешите стварно сте срцки. Е затоа си ја сакам фемина <3 И најтешко да ти е ќе се најди некој што минал или минува низ слично барем и ќе те подутеши. Фалаааа!
прави слободно шо сакаш на косата, јас не прекинав да се фарбам, фенирам, пеглам, колку има коса -толку, таа што ја нема нека биде средена А верувам дека имаш повеќе одколку ти што мислиш дека имаш. Кај мене хормоналниот дисбаланс се откри случајно, потоа почнуваш да гуглаш, па наоѓаш кои се симптомите, па сфаќаш дека си имала некои, претходно не си приметувала, и тогаш почнуваат паниките и хистеријата. Не се секирај ќе порасни нова коса.
Не не' депресираш нас, не се секирај, најмал проблем сме ние. Хормоните се осетливи и најмал стрес им влијае и вредностите одат во екстреми... затоа, опушти се. Него... мој предлог. Те имам видено во Вашата шминка преку слики, убава си и имаш истакнати јаболчници и коски на лицето... оти не се шишаш машки, кусо? Коса е, ќе ти порасне, плус поголема промена од таа - нема! Батали апсолвентска, бајалажиња и омбриња. Вака ем ќе ти се освежи, ем нема да се замараш и да гледаш дали и колку ти паѓа. Знаеш кое олеснување за психа ќе ти биде тоа? Ја тагнувам @1209 да те охрабри, јас мислам дека многу убаво ќе ти стои. На крај краева, можеш некој боб/блоб, тоа е над рамена. Не влече влакното надоле на таа должина.
@s1a1n1d1r1a1 Ја подржувам @Doozy во идеата и јас мислам дека одлично ќе ти стои. Не е страшно напротив многу ќе се почувствувш олеснато и како нова личност, јас уште го имам она чувство на убавина кога се сетам како се осеќав кога прв пат ја скратив. Ќе ти се згусни, ќе ти се обнови и плус некое време нема да ја третираш со ништо ќе има време да одмори од препарати, пегли и тегнење секојдневно. После можеш пак да ја пуштиш мене во рок од 6 месеци кога последен пат ја скратив па до сега ми порасна во солиден боб. Ќе прикачам и слика може некој ден од пред и потоа. Само храбро.
@Doozy @1209 Фала ви женски на охрабрувањето навистина ама кратка скроз не би ја истрижала никогаш.. Не само што не ми се допаѓа туку сум скроз ситна и мала и сега ми бараат лична карта на 22 уште кратко да се истрижам и ќе личам на 12 годишно дете Веќе ја скратив 50% можеби ќе ја скратам до рамена скроз краток боб таков ми стои. Иначе знам дека стресот најмногу влијае еве цела ноќ не можев да спијам скокав на секое од сон. Ќе се дострижам и ќе се запишам на вежбање малце да се опуштам цела напната сум. А за препарати и пегли ништо не користам одамна оти ја растев и прездрава ми беше и ми е се уште. Користев само фен оти одма настинувам ама сега и тоа откажав.. Како и да е фала ви на сите за советите и одговорите, денес ми е подобро!
Девојки сакам да ве прашам дали имате искуство со оваа девојка? Продава шампони за растење и опаѓање, вели дека ги прави на природна база, но спомнува некакви масла? Ме привлече и мене ама нешто се засеков и не порачав, некако ми е ризично, се соочувам со опаѓање на косава кога ја чешлам. Спојлер: Линк https://www.facebook.com/Samponzakosa/?fref=ts
@buba4e89 Јас еднаш порачав но да ти кажам искрено не видов некои резултати.Вака шампонот беше густ и зелен убав но не осетив никакво дејство можеби од тоа што само 1 шишенце потрошив.
Ти благодарам, гледам става само позитивни коментари..сепак многу ми е важно да знам што става внатре.
@buba4e89 да точно има многу и пофалби и јас сакав да пробам и порачав,ама кај секого е различно кај мене немаше разлика .Можеби ако се користи подолг период ќе се забележува разликата .Сепак ако сакаш да пробаш порачај си
@Sadiaslay @buba4e89 Има многу позитивни коментари , а баш на нејзината страна кажуваат луѓе дека и сам можеш да си го направиш , е сега незнам како, ако прашате во Зегин може да ви кажат , имаше вакви коментари баш ги читав на други луѓе и незнам , на шампонов нема ни состав , не е ни тестиран , којзнае што ставаат внатре во него