Јас се вратив по месец дена, толку ми даде хирургот препорака да одмарам. Инаку за две недели функционирав нормално.
Мм имаше боледување месец дена ама и зависи што работиш. Он работи градежништво, да си во канцеларија седната на стол без физички напор, после две недели ке можеш.
И мене ми рече хирургот дека за 2 недели ќе се вратам во нормала. Најверојатно толку ќе земам боледување. Фала ви за одговорите!
Здраво, дали ви се случило на тие што сте оперирани да ви тече жолтеникава течност од папокот? Почна од вечерва инаку конците не се извадени точно 10 дена се поминати од операција????
Кај мене ги извадија конците по една недела и после тоа неколку денови така имав како гној и плус раната надвор не беше затворена убаво. Отидов пак во амбуланта, ми рекоа не е ништо, само со оксикорт да прскам. Додека не се формира убаво лузна тогаш прскав, пред тоа нежно со вода и сапун ја миев и ставав чиста газа.
Zdravo mili i jas da vi se pridruzam jas vcera se pravev operacija na zolcka sve dobro projde imam bolki ama se trpi nekako jas sakav da ve prasam dali na nekoja ot vas mu se ima sluceno da ne zaspie vcera zaspav nakaj 23 casot stanav u 2 sabajle i vishe oko ne sklopiv sto e rabotava i ja ne znam ako saka nekoj neka pise
Здраво мила пред се брзо оздравување Нормално е сега си оперирана што од стрес што од болки јас така у болница кога бев не можев око да склопам.. А дома не можев од болки навикната дека на страна да заспивам а не се вртев од што ме болеше и право на грб многу тешко заспивав.. Ќе поспиев малце и за некој саат се будев.
Мене пред спиење ми требаа 2 саати да се наместам само Грбот страшно ме болеше а на страна не можев да се вртам, плус имав мачнини. Ќе пројде ај. Со лесно
Fala mnogu pred operacija si se naspav uboo ama vcera i deneska oko ne sklopiv aman vishe neka projde fala vi mnogu srcinja ste svite
Луѓенца мојата операција помина, излегов денес. Чуствувам страшни болки кога се вртам на страна и кога одам. Неможам да функционирам уште, уствари вчера сум оперирана. До кога го имавте тоа непријатно чуство во стомакот и болки,
Брзо опоравување Јас имав болки дури и месец после операција кога ќе станев на нозе неможев да одам како да ме пресекуваше со нож.. Исто и со вртењето на страна отприлика околу месец ипол ми требаше скроз да оздравам.