1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T-A-N-J-e-T-o, 25 септември 2012.

1. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Pred pola saat stasav na hitna vo germanija,neizdrzlivi bolki vo zeludnukot sega snimaa I rekoa kamenja vo zolcka.utre ke mi gi vadele so crevo preko ustata kako gastroskopija pojma nemam samo mi e strav mnogu I rekoa ke me seknat malku kaj pankreasot vo blizina I ke stavile nekakov kontrast.dali e toa vozmozno,grom od vedro nebo e ova za mene.i ke bilo so celosna anestezija,kako ke spiam so otvorena usta.
    Kazete mi koj sto znae I srekni praznici vi posakuvam

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    Уште поубаво. Нема да си сечена. Турција преку уста со црево прави операции, години наназад.
    Ќе те успијат и ќе се разбудиш средена. Има начин како да ти е устата отворена.
    Смири се и не паничи.

3. Нефертити 1000

Нефертити 1000 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    operirana sum od zolcka laparoskopski pred 7 nedeli,pocnav so rabota pred nedela dena i malce se oseka na toa mesto kaj sto mi bese zolckata bolka,bez apcinja se smiri.sedam na masina za sienje 8h.ne krevam tesko ama dali poradi pozicijata na racete imam bolka.ne sum popravena,mi rece doktorot i od toa se dobiva kila...kakvi se vasite iskustva so pocetok na rabota po opercija?

4. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    И мојата работа е со седење. Јас со конци отидов на работа ( будала сум ). Ама болки не сум имала, освен од време на време станував за да се исправам, бидејќи како кифла свиткана на биро седев. Дека од седење кила некој добил, еве првпат слушам. Треба да избегнуваш кревање тешко.

5. Нефертити 1000

Нефертити 1000 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5

6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    Не се преморувај. Станувај од време на време, за да се раздвижиш.

На Нефертити 1000 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lina**********

Lina********** Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Zdrabo imam Kamenja vo zolckata i treba da ja izvadam sakam laparoskopski da ja vadam no neznam nikakvi informacii
    Kako ste zadovolni? Kade e podobro kaj koj Doktor na drzavno i na privatno i kolku kosta na Drzavno kolku na Privatno fala unapred

8. Bejb_80

Bejb_80 Нов член

Се зачлени на:
    24 мај 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Jas pravev laporaskopska operacija na zolcka na 15.05., vo gradska 8mi septemvri i prezadovolna sum. Dr. Hadzi Mancev e odlicen hirurg, opercijata pomina super, duri ni dren ne nosev a nekoi nosea sto bea so mene operirani samo kaj drug doktor. Do sega se e dobro, odlicno zakrepnuvam, postapuvav se kako sto dr. mi kaza. Na 14 me primija, na 15 operacija, na 16 me pustija.posle 2 dena gi trgnav gazite koi bea bukvalno cisti, se istusirav i nemav problemi, na 23 mi gi izvadi koncite i se e vo red. Vnimavam na hranata, lesna i vo mali kolicini, bez zacini i bez blago i negazirani sokovi.

9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    Дрен носат тие со класична што се оперирани. Лапараскопски никој нема дрен. Барем од еден куп луѓе што бевме оперирани.

10. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.277
    Во собата што бев, сите бевме лапараскопски и две беа со дрен

11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    И тие си отидоа наредниот ден?

12. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.277
    Јас си отидов прва, едната беше ден пред мене оперирана, а уште лежеше кога излегов.
    Другата мислам истиот ден со мене ја пуштија. Ама два дена по операција излегов јас, не еден.

13. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    Катетар стои од 2 дена до недела вообичаено. Затоа и ми дојде чудно.

14. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Vo juni moram na operacija za vadenje na zolckata,laparaskopski,kolku ke mi treba minimum boluvanje da se oporavam.Ovoj mesec dobiv bolki,napad prv pat I neznam totalno nisto vo vrska so zolcka zosto I kako se javiva.Sega samo citam po Google I eden dr ima kazano deka posle bez zolcka I stolicata ke se promeni,stvarno ne I ja znam ulogata

15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.668
    Не читај се. Секој организам е различен. Јас , а и две другарки исто оперирани, тераме исто како и пред операцијата, само без напади, без тон киселини и болки.
    За боледување е индивидуално. Мој најтопол совет е да не залегнуваш. Станувај и движи се , колку можеш повеќе. На почеток ќе немаш некоја енергија, зошто и со редуцирана храна ќе си на почетокот, ама ќе си бидеш добра.
    Јас бев две недели, ама имам работа со седење. Ако ти е тешка физичка работа, ќе си земеш еден месец.Тешко кревање и напрегање , барем 2-3 месеци избегнувај.

16. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.277
    Кај секој различно со столицата.
    Јас лично имав постојана дијареа 3 месеци ради што земав и суплементи.
    После тоа ми се оправи само гледам да не јадам одеднаш големи оброци зашто така пак ме фаќа туку постојано и помалку јадам.
    Боледување ми се чини месец даваат од специјалист.

17. Нефертити 1000

Нефертити 1000 Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    зависи што работиш во врска со боловање.ама барем еден месец.толку и дава и хирургот.мене пред 2 месеци ме правеа ако запнам нешто ме наболува инаку не е како пред тоа со киселини и горчини,ама јадам лесни јадења,домашни и пешачам речиси секој ден.јас и пред тоа на 2 дена одев по надвор и сега така нешто.не напрегав,земав и лаксатив чоколадо за секој случај дома.сепак сеуште не јадам јајца и никогаш не ги ни обожував.секој организам е различен сепак.улогата на жолчката е складирање на соковите од џигерот за растворање маснотии.а инаку повеќе проблеми може да имаш со оболена жолчка отколку без неа да живееш и да се пазиш некое време

18. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    I
    Работата ми е цел ден на нозе,на шанк пиење и сладоледи,многу стресна работа зошто е нон стоп полн ресторантот и терасата.тежина имам околу 10кг да менувам пиење.
    А кафе и цигари дозволено ли е,јас и така многу ослабев,со диетата сигурно уште се слабее.
    За столицата јас мислев дека се јавува дијареа,штом нешто јадеш веднаш во тоалет дека храната не се задржува

19. dushiche

dushiche Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    826
    Допаѓања:
    602
    Ако се водиш по правилник не е дозволено алхохол ни цигари. Јас почнав со по некоја чаша околу нг , 2 м беа поминати, тогаш и се опуштив со храна.
    Со работата колку можеш искористи боледување и одмор ако можеш.
    Јас по 2 нед почнав дете да дигам ама морав. Колку и да си силна ќе боли, мидер или појас обавезно носи. Без појас се чуствував како цррвата да ми се влечат надолу, едвај се навикнав без него.

20. Ia_dudinka

Ia_dudinka Активен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Здраво дечки :hai:
    Ме интересира ако може да споделат тие што веќе беа оперирани, дали по операција ви дадоа клексан?