1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T-A-N-J-e-T-o, 25 септември 2012.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.266
    Двата дена што лежев само ми ставаа, после лапараскопска.
    После веќе можеш повеќе да се движиш.

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Додека бев таму да. После дома по потреба ако имаш болки нешто за тоа.
    Лапараскопски оперирана.

3. Bejb_80

Bejb_80 Нов член

Се зачлени на:
    24 мај 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, da, primiv dve, edna dnevno, dva dena bev vo bolnica.

4. Rosa123

Rosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    26
    Здраво, дали тие што имате правено операција на жолчка имате проблем со дијареа и слично после операцијата?

Пред 8 месеци правев операција, и сега 2 месеци никако неможам да се опраам со дијареа и сл

5. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.266
    Јас одма после операцијата бев три месеци константно со дијареа. Бев и нонстоп исцрпена тој период, едвај функционирав.
    Па после тоа имам ама поретко, обично ако имам големи паузи меѓу оброци.
    И сега имам уште повремено или има периоди кога неколку дена сум со дијареа, па после сум раат пример две недели.
    Гледам да јадам почесто или ако не сум јадела долго, следниот оброк да е полесна храна.
    Ако ти е проблемот стварно неподнослив, можеш да прашаш матичен, знам дека има лек што ја врзува жолчката во цревата и спречува вакви проблеми каде каде. Ама тоа само со доктор види.

6. Bejb_80

Bejb_80 Нов член

Се зачлени на:
    24 мај 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, prasanje do tie sto se operirani odamna, posle kolku vreme pocnavte da piete kafe i normalno da jadete jadenja koi vo prviot mesec se zabraneti. Mene iskreno najveke mi nedostiga kafeto i zacineta hrana. Pozdrav

7. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Кафе пиев после неколку дена.
    Две недели запазував на храна, после нормално јадев се.

8. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Imam operacija na 12.07 vo petok,mnogu se plasam, I taka sum mnogu oslabnata sigurno posle so rezim na ishrana uste poveke.Citam ovde mnogu ste imale diarea a jas I taka imam nervozni creva dali bi mozela da ja reguliram so tableti protiv dijarea posle bez zolcka.I gazdata mi veli samo 2nedeli boleduvanje,toa nee strasna operacija citav na internet.Poveke psihicki sum napnata

9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Дијареа е индивидуално. Јас запек имав. Режим до 2 недели терав. Дијареа имав јас додека не ја извадив.
    Ако имаш работа каде што седиш , две недели ти се доволни. Јас со конци отидов на работа и возев кола.

10. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Fala na odgovorot ke videme kako kee so mene.E mojata rabota e vo restorant na noze sum non stop,nekoi raboti se teski ali sekako nema da krevam nisto dodeka ne se osiguram deka mozam.

11. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Кревање тешко минимум 3 месеци избегавај, скоро па ич.

12. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.663
    Допаѓања:
    6.424
    Јас па не ослабев скоро ништо и немав дијареа. Една недела после операција бев така како омалаксана додека дојдам на себе после 1 недела кога ми извадија конци како нова бев. Инаку од комисија ми дадоа 1 мес боледување. Јас лапараскопски бев оперирана.

На Maca4321 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Ete I mojata maka zavrsi vcera.Se operirav vo Germanija no tesko se razbudiv I ustata mi bese suva nemozev da prozboram nemav vozduh no se sredi za brzo.Vcera mi dadoa Supa I dvopek a od denes mi rekoa se normalno da jadam kako do sega.zolckata mi bese polna kamenja I mi gi dadea preko 30 se, golemina na semka od Limon nekoi pogolemi,toa bilo vistinska maka.

14. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Pak jas,vo petokot pravev operacija vcera si dojdov doma.imam 4 rani,Edna vo papokot I 2 nagore pravo od papokot I Edna desno kaj zolckata.E sega taa najgore mi e otecena kako orev a vcera nemase nisto,sto moze da bide dali nekoja infekcija imali sansi pak da ja otvorat.utre ke odam kaj maticniot

15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Да не ти од напрегање? Оди во болницата каде што си оперирана, матичен неможе и не е стручен за тоа.

16. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Jas uste edvaj stanuvam do toilet I do kujna I pak vo krevet.Tvrdo e mnogu a drugite se meki

17. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Оди кај докторот што те оперирал. И иако боли, движи се колку можеш повеќе. Ако лежиш повеќе, потешко ќе ти биде.

18. Maca4321

Maca4321 Активен член

Се зачлени на:
    11 април 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    2
    Bev kaj hirurgot veli nee nisto vo petok bese operacijata see normalno,da stavam ladni oblozi mi gi trgna lepenkite I rece tusiranje se da pravam a imam I temperatura 37,5 mi rece poveke da ne meram.Se opustiv,no sepak malku se plasam
    Fala ti za podrskata

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.662
    Опушти се и ќе помине. Мој совет ти е да се движиш низ дома или двор ако имаш, по 15 минути барем, да не залегнуваш. За некој ден ќе бидеш супер. Откако ќе извадат конците ќе ти биде полесно, бидејќи и тие тегнат. Кога ќе ги извадат ќе ти олесни во истиот момент.

20. Nelisa

Nelisa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Jas imav zapek