1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T-A-N-J-e-T-o, 25 септември 2012.

1. Lina**********

Lina********** Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    Zdravo Vo vtornikot me operiraa od zolckata i denes me pustija doma dali ke moze da mi kazete sto mozam da jadam

2. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.232
    Здраво,
    Со помин,можеш да јадеш се што е полесна храна и не е мрсно и пржено!Зеленчук,овошје,супи првите две до три недели. Потоа самата ќе видиш која храна ти прави тешкотија и нема да ја конзумираш. Исто така се препорачува да пиеш премногу течности и чаеви. Пржено,поховано,јајца,мајонез избегнувај.

3. Lina**********

Lina********** Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    5
    blagodaram

4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.265
    Дали тие што сте оперирани пред подолго време (месеци, година +) имате некогаш болки слични на напади што траат многу кратко или се така со мал интензитет? Ама на исто место и на ист начин боли. Кај мене одвреме навреме да. Правев ехо, сѐ е во ред, на крвна слика ензими и билирубин во ред.

На ForeverME му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.232
    Да,и баш се чудев зошто така...ама не сум била само јас. Инаку мене горе ме боли,под гради на средина,желудникот

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.349
    Допаѓања:
    20.265
    Јас на неколку пати така од памет се имам извадено за да ме преболи после минутка ко ништо да не е. И баш исто, горе во средина и позади во грб, како кога имав напади.

7. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2024
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    2.232
    Да исто,ама зошто така да ни е не знам.
    Добро е што не трае долго како нападот :sweat:

8. Rosa123

Rosa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2020
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    26
    Само што сакав да пишам, приметувам после јадење периодов имам болка како остра на моменти но во левата страна на стомакот( читав на нет дека таму се наоѓа панкреас) дали и таму имате болка? Инаку оперирана сум пред една година. Ме фати страв мислам да одам на ехо на абдомен.