Dali nekogas te zaboluva iako nemame zolcka i dali ti e strav da ne se sozdada T kamenja vo kanalot Dali te zaboluva nekogas isto desno i dali ti e strav da ne se napravat kamenja vo kanalor
Ве молам за совет. Мајка ми често имаше напад на жолчката (мислам дека претходно и најдоа каменче па најверојатно истото пораснало). Меѓутоа, сега наместо напад чувствува тежина, јас се плашам да не дојде до преклопување или не дај Боже до пукање. Ве молам од кој лекар специјалист сте задоволни да оди да ја види??? Сега е лето па којзнае кој има по болнициве…
И кај мене понекогаш ке ми се појави болка и како да ми смета нешто од десната страна но ми поминува.На последното ЕХО кога бев се беше во ред.Исхраната каква ти е дали си јадеш се нормално или внимаваш.Јас си јадам се нормално само јајце варено не.
Кај мене беше вака. Прво бев со напади, после нонстоп осеќав како нешто да ми смета. Само зошто претходно не ја пратиле да се оперира? Ако сака директно на хирург, нека иде во градска, побрзо би нашла термин. Арсенков, Ставридис, Давитковски се хирурзи таму, и други. Ама јас на хирург кога отидов, директно ме ставија на листа за операција, немаше преглед, оти веќе бев одлучена за операција. За преглед мора на гастролог на Клиника или 8ми Септември, а за таму се чека. Во меѓувреме максимално внимавање на исхрана, да избегнува многу масти и прејадување и да не се заморува физички.
Dokolku ti e izvadena zolckata, zaedno so kamenjata a prethodno nemas kamencinja koi se dvizele niz kanalite ne bi trebalo, ama posle operacija nemam nikakvi problemi vo toj del od stomakot.
Здраво, дали некоја од вас правела лапароскопија за вадење на жолчката а да дои? Ако може да сподели искуство. Дали и понатаму продолжила да дои, после колку време или сте се префрлиле на адаптирано млеко?
Мое мислење е за градска болница, нека и даде матичната приоритетен упат и нека ја прегледаат, ќе кажат мислење докторите.
Здраво, На маж ми пред некој месец му се откриени камења на жолчка. Тој прима терапија за тироидна, за покачена ТСХ која никако не паѓа на нормала. Хирургот рекол дека додека не се стабилизира тироидната неможе да го прават операција. Страв ми е да не добие напад, иако во меѓувреме нема болки. Ако има некој со вакво искуство нека го сподели своето искуство. Ви благодарам
И да добие напад, ќе го средат со инфузии и лекови. Докторот што го води за тироидна, нека зголеми терапија ако е потребно. Консултација и со него. А кај нас ако ептен не прават проблеми камењата, не ни оперираат без врски. Скоро па така да е. Блиска роднина на мм, веќе 3 години е со камења и не ја оперираат.