1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T-A-N-J-e-T-o, 25 септември 2012.

1. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.113
    Допаѓања:
    8.623
    Многу жени минуваат низ оперативни зафати и пак продолжуваат да дојат. Ако имаш млеко измолзувај се за да оставиш доволна количина и постоперативно да се измолзиш и тоа да го фрлиш. Таа операција е еден ден болница така да мислам дека нема да имаш некој проблем. Нормално се зависи колку млеко имаш и како го канализираш стресот. Сепак стресот многу делува на тоа.
    Големо воспаление и изливање на жолча е многу опасна работа само тоа да го имаш на ум. Знам колку некој чекори се тешки да се направат кога е во прашање дете. Ама на тоа дете повеќе му треба здрава мама, па макар и не продолжиле да се доите. Одлуката си е ваша секако. Ама ова само давам добронамерен совет.
    Колку месеци е малата?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    1.101
    Јас пробав да ја одбијам ама не сака млеко ад и без мене не може да заспие. 7 месеци е, а да се одмолзувам не би сакала за да не си направам мастит. Е сега верувам дека ако дојде до некоја таква итна ситуација сакала нејќела ќе мора да прифати шише тоа е… и на маж ми му реков ако ептен дојде хитна да ме носи на лажичка ако треба ќе мора да и даваш млеко некако да се снајдеш… Докторката рече као до 9,10 месеци да ја дојам па операција па после кога ја виде крвната слика рече терај дур можеш не е итно.
    Фала на сите на советите, ќе видам што ќе направам знам дека не е шала, ништо во уста не ми се става од страв да не добијам напад зошто многу тешко го поднесувам…

Еден ден се седи во болница? Каде правевте вие операција?

Последна измена: 15 декември 2025 во 13:20
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.299
    Допаѓања:
    25.692
    Одиш ден пред операција, нареден е операција и ден после тоа те пуштаат. Ова за лапараскопски.
    За класична операција, повеќе денови се седи.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.113
    Допаѓања:
    8.623
    Јас се правев во градска во центар што е. Денот на операција дојдов и ме пуштија утрето. Една ноќ бев се на се. Ме оперираше др шенол тахир и презадоволна сум.

На arwen93 му/ѝ се допаѓа ова.