1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T-A-N-J-e-T-o, 25 септември 2012.

1. 123mmm123

123mmm123 Активен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2025
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    2
    здраво, едно прашање имам Билијарен рефлукс, а имам и жолчка која на ехо е де друго ок само ѓи рекоа дека ми е пресвиткана
    дали некој има некое искуство вакво и дали може од таа предвиткана положба да ми се враќа во желудникот жолчна киселина

2. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    117
    Не одложувај, подобро да ја извадиш да си раат. Јас во јуни се оперирав, сестра ми во август, така да мислам дека може кога било.

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    8.306
    Кај кој доктор/ка се оперираше?

Не сакам ни јас да ја одложувам, закажав на 21 Мај термин кај хирург па ќе видиме што ќе каже.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.231
    Допаѓања:
    27.437
    Он ќе ти каже да вадите. Ама ќе треба да поминеш предоперативни анализи и да чекаш да ти дојде редот. Жал ме фати за еден човек, 6 месеци чекал …

5. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    8.306
    Епа ќе чекам… Немам друг избор тоа е, евентуално ќе видам со приватното здравствено па да одам на приватно да се оперирам ако може таму побрзо да се заврши.

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.231
    Допаѓања:
    27.437
    Е со приватното ќе завршиш работа. Само осигурај се убаво, дали ти го покрива тоа.
    На мм за едно снимање на желудник, историја му бараа од 2010 та година навака да приложи, дека немал проблеми, за да му рефундираат.

7. Skorpija12

Skorpija12 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2022
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    117
    Во градска болница др Арсенков. Таму мислам се сите одлични доктори.

8. Ceneva

Ceneva Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    8.770
    Да таму се сите добри. И јас таму се оперирав, ме оперираше др.шенол тахир. Таков др до сега немам сретнато, толку народски и културен.

На Skorpija12 и bookslover им се допаѓа ова.
  9. TheFriend

TheFriend Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    @bookslover во систина јас се оперирав, се оди брзо,за 5 дена по прегледот бев оперирана.
    На прегледот кога одлучив дека ќе оперирам одма ми направија испитувања, на терминот утрото стигнав на болница и по некој саат ме оперира. Една нок таму и си дојдов дома.

Само кажав дека сум со брокер одма ме заведија во систем за брокерската куќа ми дадоја документ му го скенирав во емаил, и не платив ништо,ниту на контролите.

10. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    8.306
    Фала ти многу за споделено мислење. Имам закажано на 21 Мај кај др. Беака па ќе одлучам.:hug:

11. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.075
    Допаѓања:
    8.306
    Дали некој од тука се оперирал приватно кај др. Тони Јосифовски во Систина? Или општо приватно и дали одма ве оперираа или чекавте термин подолго.

12. TheFriend

TheFriend Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2026
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    @bookslover Доктор Тони Ј. колку што разбрав е главен на одделение, кај мене беше дојден на визита многу пријатен и сеопфатен во разговорот.

Види како ќе поминиш за некој ден на прегледот па ќе одлучиш дали сакаш државно или приватно.

Јас приватно здравство имав години пред да се открие дека имам камења во жолчка,и не ми направија никаков проблем. Не доставував никакви документи само еден извештај од Др дека мора да се оперира. (Тоа ќе го добиеш и сега на прегледот на државно.)