1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на жолчка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од T-A-N-J-e-T-o, 25 септември 2012.

1. Niko82

Niko82 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Denes mislam deka pocnav malku da se osejkam podobro,polesno stanvam, polesno odam..ama zeludnikot kako da mi go stega nekoj so raka ne znam dali od gasot ili nesto drugo...generalno mnogu podobar od prvite dva tri dena..mi e strav da pustam voda na ranite iako doktoror rece slobodno a i da gi prelepvam sam lele mnogu mi e grozno hehehe mnogu malku jadam..mislam imam apetit ama zeldnikot me stega i kako da ne beri pa po malku i nesto kasnuvam...te bombardirav so informaciii hehehe ..cetvrtok treba da odam da mi gi vadi ovie klipsi metalni imam..kako odi toa boli li? Mislam deka vo remedika ke me pamtat so godini tolku gluposti mu tresev na denot na operacijata posebno...site sobrani okolu mene i jas legnat i pred da mi stavat anestezijata vikam cekajjj i site zastanvat i jas vikam taka legnat se hirurzi doktori zbuneti vikam se premisliv trgnetese ke si begam pa smea so padna i posle tolku ne se sejkavam hahahajajaj

2. bookslover

bookslover Популарен член

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.265
    Вадењето клипси не боли воопшто, слободно бањај ги раните, треба да ги миеш, лепенки купував од Виола, па ги лепев пак. Само гледај убаво да ги сушиш, да не ти останува влажно или вода. Тоа за јадењето нормално, треба да јадеш многу лесна храна, јогурт, кифлички, супи.

На Niko82 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Niko82

Niko82 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    ova ti go dopisav odposle ne go procita ama mislam deka vo remedika ke me pamtat so godini tolku gluposti mu tresev na denot na operacijata posebno...site sobrani okolu mene i jas legnat i pred da mi stavat anestezijata vikam cekajjj i site zastanvat i jas vikam taka legnat se hirurzi doktori zbuneti vikam se premisliv trgnetese ke si begam pa smea so padna i posle tolku ne se sejkavam hahahajajaj vo pravo bese site bea ok posebno anesteziologot..

4. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.265
    Хахахахахах, готово веќе кога те ставиле таму за анестезија немаш каде да бегаш, супер што прошло, со лесно опоравување сега.

5. Niko82

Niko82 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    uste ova se banjase so lepenki I posle gi vadese pa novi ili gi vadese pa se banjase pa pak novi...samo voda na ranite? Bez sapun,gel? I uste ednas golemo fala za sekoj brz odgovor mnogu mi pomogna pred i posle operacija pozdrav..

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.265
    Јас ги вадев лепенките, ги миев убаво раните само со водичка, не ги триеш, само водата да помине низ нив да се исчистат, таа што ти е во пупакот суши ја подобро да не ти се собира вода во неа, и лепи отпосле нови лепенки. Така мене ми кажа др. Александар.

Инаку ништо, таман работа, и мене ми беше ептен страв пред операција па те сфаќам скроз.

На Niko82 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.265
    @Niko82, како си? Се оправи ли?

8. Niko82

Niko82 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    8
    Da da ok sum,fala na prasajne,no ne mozam da jadam bas, po malku i pazam i pak stomakot me boli i mi se duja, imam po nekoja bolka kaj so bese zolckata i kaj papukot malku me nabolva taa rana ama nisto strasnoo...ne forsiram so pesacejne taka niz sobi ama od utre ke probam nadvor da popesacam..kola vozam po malku i vo globala brzo se oporavuvam ama stomakot mi odi na nerva najmnogu i toa sto sum oslaben edno 15 kg...

На bookslover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bookslover

Се зачлени на:
    8 мај 2016
    Пораки:
    2.471
    Допаѓања:
    10.265
    Да исто и мене така ми беше, јас кола не можев да возам баш убаво првите две недели сигурно, ептен тегоби имав. Ќе помине :hug: