Операција на колк и рехабилитација

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by FedoraFedora, May 1, 2020.

1. Sale14

Sale14 Нов член

Незнам зошто ти рекле намалени движења кога треба да ги јакнеш мускулите, затоа што цел товар паѓа на колкот и само го забрзуваш процесот на оштетување. Плус треба возење точак, пливање башка физикална. И јас го имам истиот проблем посебно на десниот колк. Со терапијата и со вежбите само го одложуваме процесот ама до кога незнам.

2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Ортопед вика да се штедам, се трошат плус, физијатар баш ти како што пишуваш... Секако морам да се движам, но болките веќе почнуваат за жал...колку ќе тераме, тераме, веќе се помирив со тоа.
    Дали пиеш нешто? Јас остеокаре, таблети Нем, снаил комплекс и детрикал. Да препорачаш нешто?

3. Sale14

Sale14 Нов член

Не можам да се помирам зошто уште сме млади. Веројатно кога ќе соопштат ваква вест треба да ни даваат упат и за на психолог зошто прво психички опаѓа човек. Пијам NutraGen - колаген ( скап ама доста добар), Етоксиб - за болка, Хисера и уште едни апчиња витамини.

Bibi30 likes this.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Во време на корона една поблиска правеше, мислам дека во Охрид. Само се изначека ептен, терапија не ѝ помагаше. И пак ко да ми е во сеќавање дека фати некоја врска за да стигне побрзо до операција зашто исто беше со двата колка. Знам дека после операцијата беше супер, евентуално кога се менува времето си осеќа болка. Не сум баш во контакт периодов инаку ќе ја прашав подетално.

@Sale14

Bibi30 likes this.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

На татко ми му се оштетени двата колка, и ете си чека за операција, дури и во Државна и во 8 септември демек најдовме доктори, ама не го барааат, иако понудивме и некоја сума на пари, не сакаа да земат, одговорот беше како демек откако ќе се заврши операцијата, и стварно не знам што да кажам, ама човекот оди со помагало, веќе не може да се движи самостојно, 99% му се сосема оштетени и двата колкови, има болки, се и сфашта пие, а ниту еден доктор не се замара, сите креваат раменици, и демек ќе те викнеме, а поминаа скоро 2 месеци, и ништо. Јас веќе не знам што да превземеме, не може да трпи болки повеќе татко ми, како здравство имаме и какви се овие доктори се прашувам, да гледаш човек со толку големи болки, и да не ти е гајле за да го викнеш на операција, безчувствителни.

Gentlewoman! likes this.
  6. Baby1301

Baby1301 Активен член

Здраво дали има некој што правел скоро вештачки колк? На помлада возраст?

7. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Скоро правена, 38 години (се сметам за млада :D)

Mumoftwo30 likes this.
  8. Orangebiscuit

Orangebiscuit Нов член

Операција на колк и било што ортопедски само кај др Димитар Споа, од лично искуство и искуство на блиски, човекот е магионичар

9. gladiola37

gladiola37 Истакнат член

Kaj koj doktor pravese kako pomina operacijata kolku vreme traese oporavuvanjeto ?

10. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Кај Циривири. Среда вечер операција-преден пристап операција, петок сабајле ме пуштија. Во тој ден ипол дојдоа физиотерапевти за да ме научат со штаки (одма следен ден по операција ме станаа на штаки). Дома со штаки, мислам по два дена со една се пуштив. Треба пазење пример при седнување на вц шоља, полека со нога испружена. Помош при бањање нормално, само да не се топи раната. Одма после 14 дена на физикална (ма да мислам може и порано) и отприлика за месец веќе бев опуштена скроз. Што и да ти треба плус инфо пиши.

gladiola37 likes this.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Татко ми правеше кај др. Дамјанович, во Државна, презадоволни сме од докторот! Млад др. ама предобар, од почеток на прием па се до ден денес, татко ми беше и на физикална и во бања, опоравувањето не е брзо, треба време за се, со вежби и рехабилитација ќе биде се добро.

gladiola37 likes this.