1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на колк и рехабилитација

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од FedoraFedora, 1 мај 2020.

1. Sale14

Sale14 Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Незнам зошто ти рекле намалени движења кога треба да ги јакнеш мускулите, затоа што цел товар паѓа на колкот и само го забрзуваш процесот на оштетување. Плус треба возење точак, пливање башка физикална. И јас го имам истиот проблем посебно на десниот колк. Со терапијата и со вежбите само го одложуваме процесот ама до кога незнам.

2. Bibi30

Bibi30 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2017
    Пораки:
    596
    Допаѓања:
    1.178
    Ортопед вика да се штедам, се трошат плус, физијатар баш ти како што пишуваш... Секако морам да се движам, но болките веќе почнуваат за жал...колку ќе тераме, тераме, веќе се помирив со тоа.
    Дали пиеш нешто? Јас остеокаре, таблети Нем, снаил комплекс и детрикал. Да препорачаш нешто?

3. Sale14

Sale14 Нов член

Се зачлени на:
    27 мај 2024
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Не можам да се помирам зошто уште сме млади. Веројатно кога ќе соопштат ваква вест треба да ни даваат упат и за на психолог зошто прво психички опаѓа човек. Пијам NutraGen - колаген ( скап ама доста добар), Етоксиб - за болка, Хисера и уште едни апчиња витамини.

На Bibi30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.337
    Во време на корона една поблиска правеше, мислам дека во Охрид. Само се изначека ептен, терапија не ѝ помагаше. И пак ко да ми е во сеќавање дека фати некоја врска за да стигне побрзо до операција зашто исто беше со двата колка. Знам дека после операцијата беше супер, евентуално кога се менува времето си осеќа болка. Не сум баш во контакт периодов инаку ќе ја прашав подетално.

@Sale14

На Bibi30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.183
    Допаѓања:
    8.130
    На татко ми му се оштетени двата колка, и ете си чека за операција, дури и во Државна и во 8 септември демек најдовме доктори, ама не го барааат, иако понудивме и некоја сума на пари, не сакаа да земат, одговорот беше како демек откако ќе се заврши операцијата, и стварно не знам што да кажам, ама човекот оди со помагало, веќе не може да се движи самостојно, 99% му се сосема оштетени и двата колкови, има болки, се и сфашта пие, а ниту еден доктор не се замара, сите креваат раменици, и демек ќе те викнеме, а поминаа скоро 2 месеци, и ништо. Јас веќе не знам што да превземеме, не може да трпи болки повеќе татко ми, како здравство имаме и какви се овие доктори се прашувам, да гледаш човек со толку големи болки, и да не ти е гајле за да го викнеш на операција, безчувствителни.

На Gentlewoman! му/ѝ се допаѓа ова.