Смее ли од вториот ден да се конзумира топло? Ми се пие турско. Вчера вадев осмица, знам дека првиот ден треба ладно и течно само. Заборавив да ги прашам, а не ми текнува претходните пати што ми кажаа кога ги вадев останатите.
Sigurno nemash bolki pa razmisluvash za kafe.Jas koga ja vadev cel mesec nemozhev usta da otvoramplus mi zagnoi so cevka samo mleko piev.
Фала, така и направив за секој случај. Уфф си го изела подебелиот крај ти, ова со загнојувањето страшно звучи. Јас да ти кажам овој пат одлично поминав. Ниту отеков, ниту имам многу раништа и здрвена вилица. Претходните две осмици кога ги извадив како дабар бев во образите. Среќа овој пат не беше толку комплицирано па можеа со малку чепкање да го извадат. Сабајле кога станав имав болки ама со еден ефридол го истерав цел ден, сега малку почнува да реагира пак ама ќе го средам.
Dobro a eve jas denes pravev operacija I mene me izmacija me kopaa 1 saat dur da mi go izvadat umnikot I sega imam cuvstvo deka me boli koga goltam kako krajnikot da me boli, ama nema logika da e krajnikot zatoa sakav da prasam zosto I od sto moze tolku da me boli koga goltam?? Fala vi odnapred!
Јас мислам дека не е ништо страшно да осеќаш болка од крајникот. Блиску е правена операцијата, копано е местото, отечено, шиено, башка и мраз ако си држела на тоа место однадвор. И мене ме болеше за сите три умника по ден, два. Утре, задутре би требало да ти прекине болката.
Fala ti mnogu, ako moze da prasam uste nesto, eve veke pominaa 18 chasa a mene uste mi trne bradata I edniot del od ustata I ne mi e jasno zosto tolku vreme sto moze da e pricinata??
Da ve prasam samo uste nesto mi pominaa I bolkite I utrpnatosta ama nemozam da ja otvaram ubavo vilicata pri otvaranje osekam ne jaka bolka...sto da pravam za da mi se otkoci vilicata I dali e nesto sto ke pomine??
Јас да прашам еве веќе 5 дена ми е поминато откако го извадив умникот, за два дена ќе вадам конци па сакав да прашам за вилицата укочена ми е, неможам скроз да ја отворам неможам да гризам да џвакам ништо, дали ке ми помине ова и дали е некој проблем?
Треба да помине, види што ќе ти кажат кога ќе ги вадат конците. Изгледа малку повеќе те притискале при вадењето, имаш оток и оттаму тешкото отворање на вилицата. Chymoral Forte пиеш ли?
Имам оток да, само пијам серопептазе за отокот ништо друго не ми даде да пијам. А оток и понатаму имам, многу сум паничарка и се плашам многу
Нормално ли е втор ден денеска да имам некое чудно пецкање во устата кај што ми стојат конците ? Како стега па пушта језиво е малку и ме нервира.