Петти ден денеска имам некои чудни болки во долната вилица т.е како грчеви и ме боли многу пијам апчиња против болка аама пак боли нормално ли е? Во вторник треба конци да вадам.
Здраво, Да не има некој/а да правел операција кај Билјана Евросимовски на клиника? Како поминавте? И колку се плаќа на клиника ваквата интервенција со упат?
Нормално е некои ги боли местото и откако ќе ги извади конците И најбитно е да зборуваш нормално ,прави вежби два прста стави меѓу двете вилици па извади и така неколку пати за да не се укочи да немаш грч. И јас имав не грчеви ама како пецкање ,затегање и сл. Уствари се е повеќе до психата ако не мислиш на тоа нема ни да приметиш ништо.
Ех помина месец од ова добро сум јадев уште од трет ден си џвакав гајле си немав и сега зе е нормално каде ми беше забот излезен ми малку остана дупка вајда и таа ќе се среди
Да и јас бев така и со едниот и со другиот заб горе кога ги вадев. Утре одам го вадам едниот доле и после другиот и да завршам конечно. Вака го извадив вчера долниот умник и денеска малку минимално крв плукнав.И имам прилично голем оток. Нормално ли е ??страшна паника ме фаќа
Каде имате правено операција на умници? И кај кој доктор? Препорачајте ми, немам правено до сега и незнам каде да одам.
Александар Јордановски од Ск. Аеродром му е ординацијатс близу американски колеџ. Мн добар и спремен доктор.
Феминки, ве молам за мислење и од некое ваше искуство за помош. Во февруари оваа година требаше да направам операција на сите четири умници. Но ми извадија само два бидејќи се искомплицира вадењето со едниот. И сега ми се појави повторно оток и блага болка на допир на истото место. Денес бев на доктор и ми препиша антибиотик но и тој не знаеше да ми каже од што може да биде, па ми кажа да одам повторно во понеделник.
После секој оброк миење на забите со помека четка и паста,да не заостанува храна кај делот што е со оток,од искуство помалку боли кога местото е чисто.Исто можеш и гаргара со жалфија за да ти смири местото. Ќе си направиш панорамска снимка на забите да се види од што е отокот и кој е следен чекор.Ќе те упати за панорамска стоматологот.
Луѓе ве молам за помош Мене ми никнаа на едно место умник од пред неколку месеци се гледаше како точка, сега сака да излези две ноќи не сум спијана , боли неможам да опишам колку ,неможам да зинам ни да јадам ни да спијам има гној тука го осеќам и го видов пиев парацетамоли и ми поминваше на сат два , полициски час е до вторник немам антибиотик никаков , незнам што да праам ми е страв од операциве дали ќе дојди до тоа?? I fell the worst ,i swear ... А и башка тоа на сите места ми се гледа точка сите ќе излезат дали за сите ќе треба операцијаа
Dali moze posle mesec dena od vadenje na umnikot od vreme na vreme da custvuvam bolka na mestoto kade sto e seceno? Денес вадев умник, чувствувам како пецкање, болки, не можам да отворам цела вилица, и купив бетадине да користам. Дали да користам од утре или може и сега? Исто така и крв имам.
Само пред да го вадат ти ставаат анестезија. После операција не ми ставија никаква инјекција. Е сега можеби ако било нешто за да немаш болка дента па затоа.
Дали сте ставале ациди борици за намалување на отокот после операција на умник? За лед знам, ставам, дополнително прашувам дали може и ациди борици (борова вода)
Здраво девојки,треба да оперирам умник кој е малку излезен но нема повеќе место да расте. Кажете ми дали на клиника има некој добар доктор,колку е цената и дали трае долго интервенцијата?