Dvete 8mici gi vadese?Ako e edna probaj da jades na drugata strana da ne ti se popolni mestoto so hrana.Ke fatis infekcija.Koga kje ti gi izvadat koncite lesno kje ti bide
Едната само, на другата страна пробувам секако, но со самото тоа што ја мрдам вилицата ме боли. Можно е и да е од конците повеќе да ме затега. Во понеделник ќе ми ги вадат, се надевам подобро ке биде.
11 ден после операција, конците ми ги извадија завчера, но јас сеуште имам болка на местото, но и во увото. Забарот ме виде и вели дека е супер, дека ќе помине, но мене ми е страв да не имам некое воспаление, да не се случува нешто бидејќи сите што ги познавам што правеле операција на умник за недела дена мах им поминала болката..
Јас сум паничар се мислам дека ми се случува нешто, да не ми гнои нешто внатре, многу лошо размислувам
Ne misli negativno,se opteretuvas.Ako ti trae podolgo bolkata odi na zabar i ke ti dadat sto e potrebno vo slucaj da e infekcija.Nedajboze i da e ne e strasna,mene odma mi kazaa deka ako se sluci da ne se plasam.
Приметив дека откако ми се извадени умниците, кога зеам ми крцка вилицата на местата на долните умници. Не се случва то секогаш но 1-2 пати денот обавезно, некогаш и поќе. Дали е нормално и дали ви се случило и вас или само мене?
Еден умник извадив пред 2 недели, исто така ми ги извадија и конците. Но вчера приметив дека на местото имам дупка, немам ниту болки ниту оток веќе, само чудно чуство од таа страна. Дали е нормално ова со дупкава?
Кај мене беше така 2 месеци, се изнамачив со чистење со физолошки раствор и шприц за да не се собираат бактерии зошто пак оди храна таму. Зависи колку крупни заби имаш ама ке си се затвори сама после некое време, без грижи.
Денес е нормално да се вадат заби што не требаат да се вадат инаку се работи за артроза или исчашувањето на виличниот зглоб.
За виличен зглоб треба ренген од максилофацијална хирургија да се види што е. Ако немаш болки батали.
Болки немам ама така на моменти го осеќам како крцка, мислев да не ми е од коронки 2 на таа страна 6и7 ама по ова сега што прочитав значи не е. Операцијата на забот ми беше пред точно една година, тешка операција ( во коска ) од 2часа со многу тешко и болно заздравување.
Кај мене нема крцкање ама има болка. Исто прв пат ми се појави после операцијата и кај мене беше во коска умникот. Правев панорама за да се види и зглобот, беше добар и оставив така. Сега после години ме боли при долго џвакање пример мастика, при зевање, ама е прилично поднамалена болката.