Бев на максиофацијална и правев магнетна на зглобовите и уште чекам мислење, но според докторот најверојатно треба да се вадат и сака да се осигура дека е до то
Здраво веќе два месеци ми се појавува гнојна крајници кој не поминува и после пиењена анрибиотици,двата умници на долната цилица гледам дека ми се рссипани ептен може сега од бременоста се породив преф два месеци и чувствувам болка понекогаш,дали е можно од забите дс се ствара гнојот
Денес извадив умник со операција.Не можам да ја отворам устата доволно,дали е тоа нормално?Колку дена ви траеше болката, кога почнавте да јадете храна?Дали можам да си ги четкам забите нормално не кај конците.При допир на образот осеќам како крцкање од што може да е тоа?
Па после неколку саати од вадење. Мене докторката ми кажа дека првите 7 дена треба покашасти ствари да јадам. Мене целата недела до вадење на конците исхраната ми се состоеше од пире, пудинзи, овошни каши, супи и течности ко чаеви, кафиња и сокови. Устата нормално е да не можеш до крај да ја отвориш. Така ќе ти биде неколку дена. Сепак операција е, и местото тек започнува да заздравува. Болка скоро и да немав јас. Кетонали земав на неколку часа, така да не сетив којзнае што. Апчиња ти дадоа ли? Сигурно ти дале. Болката ќе ти трае недела дена. После немаш гајле.
Јас изгледа непотребни стресови си правам што не можам да ја отворам устата доволно.Ми препишаја и апчиња за болка и антибиотик.Се надевам ќе помине за брзо.
Нормално е. Јас дур не ми извадија конци не можев да отворам до крај, и не ни пробував. Заби првите 3 дена не четкав, после почнав ама не на таа страна. Исто јадев само течно и кашесто
Јас саму супи јадев со цевче, па сега ти види како ми било. Устата не можев да ја отворам, ниту па да зборам. Кај сите е така, не се секирај. Ќе помине со тек на време.
Poveke vreme patam od umnik 8 smica...pred mesec dena pravev panoramska slika I mi pokaza deka I imam cista na nego I deka e zalepen za koska mora hiruski da se otsrani..dali e loso sto ke cekam uste dve tri nedeli I konecno ke se osmelam da go izvadam iako imam sea bolki nekolku dena ..I dajte nekoj lek so da pijam za bolki..
Освен Едвард Јанев, од кој друг хирург сте задоволни? Последниов што ми остана некако одлагав, не ми правеше проблеми ама еве ме фаќаат болки и грчеви низ вилицата исто како што ме болеше од претходниот.
Pzu Dentin desno posle nadvoznikot bit pazar doktor Fisnik Kasapi odlicen oralen hirurg raboti so fond so upat od maticen stomatolog treba pozz https://mojtermin.mk/map/specijalis...&clinic=pzu__art_dentin_fk&resource=813271336
Јас два пати вадев кај др. Зорица Ајдинска и сум презадоволна. Со мн минимална болка поминав и двата пати, и кога ми ги вадеше, и пост оперативно. Оток немав воопшто.
Додека те боли несмееш да го вадиш. Вентор најефикасно е за болка. Јас на клиника вадев кај некој специјализант отидов со упат ме примија и ок поминав само отпосле имав оток и болки
Pzu Dentin doktor Fisnik Kasapi odlicen oralen hirurg raboti so fond so upat od maticen stomatolog treba, so lesno pozz https://mojtermin.mk/map/specijalis...&clinic=pzu__art_dentin_fk&resource=813271336
Vadev umnik vo dolna vilica impaktiran vo koska (neizrasnat). Saat ipol traeshe operacijata, machno. Prvite dva tri dena nemav ni otok ni bolka (piev antibiotik i analgetici preventivno kako i site). Chetvrtiot den malce mi oteche neznachitelno i blaga bolka se javi, otokot pomina bolkata se zasili poslednive denovi. Inache koncite mi gi izvadija vchera, kazhaa deka e vo red. So prvite dva umnika vo gorna vilica nemav vakov problem za 15 minuti bea izvadeni i bolka imav prvite tri dena i tolku. Dali e normalno da se chuvstvuva seushte bolka, 8mi den deneska mi e od koga se izvadi zabot. Ve molam za mislenje.
Јас кога ги вадев, дамо на четвртиот имав болка при вадење и отпосле. Мислам дека е нормално да имаш болка. Можеби подлабок бил коренот.
Dali pravevte dezinfekcija nekakva sum zaboravila kako ide, vo sreda vadev, osven cetkanje zabi( ne kaj ranata) dr ne. So sto da ispiram? imam hidrogen i betadine, i fizioloski, moze so nesto od tie ?
Здраво, треба да вадам 8ца па ме интересира дали снимката што ми е направена кај стоматолог треба да ја носам на клиника кога ќе го вадам забот или не е потребно?