Zdravo vadev osmica pred eden mesec za kolku vreme se zatvara dupkata kade sto e izvaden zabot i cisvuvam neprijaten vkus od zabot iskustva redovno pleknam so betadin i hidrogen
Zdravo sakav da ve prasam za jazikot posle vadenje umnik i mene izgleda mi go povredile so nekoj instrument go osekam kako da sum piela nesto vrelo dali vi pomina
Секој расипан умник мора ли да боли, имам еден јас ни не знаев не се познаваше дека е расипан а имам страв од вадење. Секогаш ли мора операција на умник, не е обично вадење? Ако не ме боли ни не планирам да го вадам ептен се плашам
Обично вадење ќе е тогаш, ако е само пола излезен можно е да има потреба од хирушки инструменти ама и не мора. Во секој случај моја препорака е кај орален хирург да го вадиш.
Ако е излезен нормално, веројатно само ќе го поправат. Не се вадат сите умници секогаш. А ако е накосо и не може да излезе нормално или ги бутка другите, тогаш се вади. Ако е делумно излезен, може и без зафат, мене едниот ми го извадија така, го повлекоа и излезе, само едниот раб му се гледаше.
Мене ми беше долу излезен само горниот дел од забот, кај што е непцето и почнуваат да се гледаат останатите заби, тој стоеше заглавен и расипан, значи не растеше косо само не можеше да избие нагоре. Случајно го приметив, не ме болеше. Со операција го вадев и мака видов доста, инаку со панорама да види орален или евентуално максилофацијален хирург, нека ти даде упат матичен стоматолог.