8цава да се вади, 7цата да се пломбира. Можеби имало кариес, сега гледам само кај што е стругано, не знам зошто тоа било потребно освен ако не бил расипан забот. Што и да ти прават во моментот, ако не го извадиш умникот пак ќе ти се повтори проблемот.
Zakazav vadenje na umnikot i umiram od strav,sto od samata procedura sto od postoperativno kako ke pominuvam. Kolku bi traelo operacijata kaj mene nekoj postrucen da kaze? Dali e komplicirano
Зависи положбата на умникот, ако е легнат може да потрае 20тина минути. Додуша тоа зависи и од хирургот. Не е ништо страшно, зависи се од твојот организам како поднесуваш. Од кога ќе попушти анестезија секако ќе имаш мала, но издржлива болка. (освен ако не си тип како брат ми)
Imam pogore slika staveno od snimkata,a nizok prag na tolerancija na bolka imam. Fala vo sekoj slucaj
Нема што да се плашиш, ставаат анестезија, ако чувствуваш уште болка ќе те буцнат уште малку анестетик. Не се чувствува никаква болка.
Zavrsi operacijata,kratko traese,me zashija,so ogled na postavenosta na zabot skolski pominav iako ocekuvav da bide komplicirano. Uste sum pod anestezija,se nadevam nema da imam strashni bolki otkako ke me pusti anestezijata
Ќе имаш болки нормално е, третирано е местото. Ќе си се напиеш Вентор и гајле ќе немаш. Гледаш не беше ништо страшно, големото гајле ти помина.