Форумџика на годината

Операција на умници

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by danniela5, Aug 1, 2011.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

8цава да се вади, 7цата да се пломбира. Можеби имало кариес, сега гледам само кај што е стругано, не знам зошто тоа било потребно освен ако не бил расипан забот.
    Што и да ти прават во моментот, ако не го извадиш умникот пак ќе ти се повтори проблемот.

2. NCIS

NCIS Истакнат член

Zakazav vadenje na umnikot i umiram od strav,sto od samata procedura sto od postoperativno kako ke pominuvam. Kolku bi traelo operacijata kaj mene nekoj postrucen da kaze? Dali e komplicirano

3. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Зависи положбата на умникот, ако е легнат може да потрае 20тина минути. Додуша тоа зависи и од хирургот. Не е ништо страшно, зависи се од твојот организам како поднесуваш. Од кога ќе попушти анестезија секако ќе имаш мала, но издржлива болка. (освен ако не си тип како брат ми)

NCIS likes this.
  4. NCIS

NCIS Истакнат член

Imam pogore slika staveno od snimkata,a nizok prag na tolerancija na bolka imam. Fala vo sekoj slucaj

5. Mazegin

Mazegin Популарен член

Нема што да се плашиш, ставаат анестезија, ако чувствуваш уште болка ќе те буцнат уште малку анестетик.
    Не се чувствува никаква болка.

NCIS likes this.
  6. NCIS

NCIS Истакнат член

Poveke se plasham od postoperativna bolka i od toa dali ke me shijat. Se nadevam lesno ke pominam

7. NCIS

NCIS Истакнат член

Zavrsi operacijata,kratko traese,me zashija,so ogled na postavenosta na zabot skolski pominav iako ocekuvav da bide komplicirano. Uste sum pod anestezija,se nadevam nema da imam strashni bolki otkako ke me pusti anestezijata

8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Ако те боли напиј се апче против болки и ставај мраз да не ти се појави оток

NCIS likes this.
  9. Mazegin

Mazegin Популарен член

Ќе имаш болки нормално е, третирано е местото. Ќе си се напиеш Вентор и гајле ќе немаш. Гледаш не беше ништо страшно, големото гајле ти помина.

NCIS likes this.