1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Операција на умници

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од danniela5, 1 август 2011.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    147.805
    озбилно ти е коментаров? :rofl:
    Мислам дека никој не праша тука никого дали да пуши или не, туку прашањата беа поврзани со операција.
    Мн дрско делува да му кажеш некому дали да прави нешто во животот или не, мајка ми не сум дозволила да ми каже дал да пушам, не па некој рандом лик од форум. (facepalm)

2. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ..најозбилен драга моја , и затоа беше насочен на друг ник , а не на твојот ( иако си го утнала коментарот на што реплицираш ) , а тоа што не дозволуваш твојата мајка да те советува што е добро што не е , тоа е нејзина грешка , а дрскоста ја гледам повеќе од твоја страна драга моја , јас само добронамерно делувам на форумов ! ;)

3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    147.805
    Точно знам кого тагирам и зашто. :)
    Не се влечам у животот за нечија сукња, така ме учеле, а гледам дека си дозволуваш да си играш мајка па да ти кажам дека како и од тебе што не се бараше некого да советуваш за нешто што не те прашале, така и јас си дозволив да ти пишам дека немаш право да солиш памет некому кога не те прашале за тоа. :)

4. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... четири умника се многу нели ? ... веќе не ти коментирам оти не сме ги читале истите книги , само да ти кажам дека дефинитивно ги немаш тие 7 години што требаше да се држиш за сукња , а тука јас не можам ништо на жалост ...:(

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    147.805
    Многу ми е жал за тебе искрено, навистина имаш големи комплекси, а јас не сум соодветна личност да ти понудам вистинска терапија.

6. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ...рекла жабата и ја дигнала ногата за да и стават потковица ха ха ха ај што ме насмеа , ај уживај во бременоста и не биди лоша , мој совет ;)

7. Laurynhill

Laurynhill Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    12
    Да ама мене не ме шиеја имам дупка од каде што го извадиле и шубе ми е да не се случи нешто ипак раничка е..

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.169
    Допаѓања:
    147.805
    Ако. На еден и мене не ме шијеа, не беше умник беше 6ка ( за жал морав и таква да извадам) па пушев. Без грижи, стоматолог имам врвен, вика дека не е ок, ама и не е проблем само да не се претерува. :)

9. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459
    Еве вчера ми извадија уште еден. Овој е втор што го вадам и најверојатно и последен. Другите ва ги оставам. Имам оток, болки не.. примав инекција против отокот и ќе си почекам уште 5 дена сега за вадење на конците. Абе маки се ама ајде.. правеше проблем па мораше да го вадиме :x Ќе помине и ова, трпение само 8-|

10. 1.9.9.2

1.9.9.2 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    70
    Ми вадеа две осмици и ми рекоа за 7 дена да одам на контрола. Тогаш ќе ми ги вадат конците или ќе си почекам за тоа уште неколку дена? И отприлика колку дена му треба на отоков за да спадне?

11. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Колку кошта поправка на заб приватно, на неосигурано?

12. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Да, ќе ти ги вадат ако е доволно зараснато, а ако не ќе ти речат да одиш пак или да ти паднат сами.
    На отокот ставај му мраз и ќе ти спадне побрзо. Кај секој е различно, јас немав воопшто оток.

На 1.9.9.2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1.9.9.2

1.9.9.2 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    70
    Во Универзитетски Стоматолошки Клинички Центар е 800 денари приватно.

На hardcore му/ѝ се допаѓа ова.
  14. hardcore

hardcore Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    239
    Океј фала ти многу на информација. На други места треба да е приближно или некои да не зимаат над илјадарка?

15. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Може сте дискутирале за ова поназад во темава, немам многу време да барам, ама мене моментално ми растат двете осмици на долната вилица, од време на време ме болат малку и местото се зацрвенува, потоа поминува. Не е некоја голема болка и ми се појавува периодично, на неколку месеци, обично пред да добијам. (не знам каква е поврзаноста ама ете). Инаку ги гледам дека си растат и скоро до пола се израснати.
    Нормално е да боли по малку кога растат нели? И како да знам дека не се проблематични? Имам страв од лекари, забари, операции:) Се надевам ќе израснат целосно без проблем

16. 1.9.9.2

1.9.9.2 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    70
    Не би требало да е повеќе од 1000 денари. И на други места кога сум поправала било 800 или 1000.

На hardcore му/ѝ се допаѓа ова.
  17. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.575
    Штом чувствуваш понекогаш болка најдобро е да отидеш на стоматолог, тие ќе ти направат една панорамска слика и ќе видат дали ти растат право и имаш место во вилицата, исто така и ќе проверат дали се здрави умниците или има некој расипан. Тоа воопшто не боли така да не се плаши. :)

18. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Мене почнаа да ми растат умни ите пред неколку години, од време на време на неколку месеи се дешаваше да ме заболува и еднаш случајно на забар и реков на докторката за да не доаѓам појше пати, се што може да се заврши тој ден, и ајде као ми рече да извадиме еден, и ми извади еден од горните, само со клешти. Многу лесно поминав и си реков ајде следен пат ќе го извадам и вториот горен, ама не отидов од тогаш и ништо. Е сега за долните дека покомплиирано, рендгени едно-друго, тогаш не испадна ништо. Завчера бев на забар од други причини и му реков да ми ги види сите заби, кои се расипани да доаѓам да ми ги прави. И ми даде огледало да видам дека десниот долен умник ги има изгурано навнатре неколку заби :( Тој веќе пораснат е и забарот ме посоветува да го извадам, но пред тоа да се снимам на рентген и да одам кај хирург да ме види. Планирам тоа да го направам во блиска иднина ама ќе видиме. Туку имам едно прашање - бидејќи ми рече дека ќе треба два дена дома да седам - дали може во исто време да се извадат двете долни осмици? Со еден удар две муви да направам, да не земам денови од работа.

19. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Јас да се реплицирам,вадев три умника до сега.
    За првиот платив 4.500 , вториот 4000 и третиот 3000.
    Вадени во вита дент.И сум презадоволна,ќе си платиш да приватно,ама друг е третманот таму друг на клиника и слично.
    Нити оток имав,нити болки ,уште првите денови си јадев цврста храна .:D
    Така да мој совет,доколу имате можност со топло срце ви го препорачувам докторот.

20. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    @BeautyAndTheBeast не знам од која причина мене си ме цитирала ама секако ќе одговорев на ова.
    11500 за вадење 3 заби? :o :worried: Па што побогу ти правел за овие пари, со златна пинцета ли ги вадел?
    Искрено не само за парите ама повторно да вадам умник би отишла на клиника. Не знам ти каков третман си добила ама ваму одлично си ја завршија работата.