Опседнатост со коса!

Дискусија во 'Коса' започната од Scarlet88, 4 април 2010.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Опседнатост е малку за да се опише. Посебно бидејки не ми беш во најдобра состојба опседната сум со неа. Ја исфарбав пред околу година ипол и сеуште имам некои посветли прамени кои се како слама и ми ја уништуваат цела коса. :@ За излегување најчесто ја носам со крупни локни, а обични денови ми е пеглена поточно фенирана. :) Ретка ми е но многу инаетлива |(

2. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    444
    И јас сум опседната со мојава коса зашто никако не расне и цело време се замарам со нејзе и се што ке прочитам на форумов одма идам купувам,вака дефинитивно ке забегам :D

3. Insanity

Insanity Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    59
    Опседната сум со мојата коса.И правам секакви третмани и сл.Ама пак не сум задоволна со неа.Сите ми ја фалат а јас во неа пронаоѓам еден куп маани.Едно накршено праменче на пеглана коса кај мене предизвикува пореметување.Многу ми смета оваа опсесија а неможам да си речам да одам на психијатар, мислам смешно е :D МИ смета кога шишките ми немаа волумен, т.е. ми се сплескуваа или оти сета ми лета.Неможам повеќе :@

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    опседната :@ премногу...пагајне на косата тоа како расте па некоја фризура лелееееееее

5. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Едно време богами си страдав од овој проблем, ама сега ич не и се замарам! Психата ми ја уништуваше порано, ама сега кој ја
    ебе
    :rofl:

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.477
    Допаѓања:
    10.927
    A да препорачате некој добар шампон,со кој убаво би се дефинирале локните,но и меѓу другото да мириса сакам убаво.

7. whiteflower

whiteflower Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    Исто и јас како тебе , некогаш ми е страсно неверојатна , а некогаш неверојатно страшна....Препорачи ми некој производ ??

8. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    336
    Не сум опседдата со мојата коса и не трошам премогу пари за маски за коса ампули за коса или силиконски капки.

9. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Порано бев многу опседната со косава. Се мораше да ми биде цакум пакум :D Сега па и не се замарам многу со неа, само ја мијам со шампон и доста и е :D

10. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Порано бев многу опседната, но сега не се замарам воопшто. Си користам шампон од бреза заедно со ампули за да ми расте косата побрзо, си користам и регенератор исто така но не се притресувам многу. Во саботата си ја ишишав, а ми беше многу долга и ич не ми е гајле :) . Коса е си расте.

11. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Па и не сум нешто опседната со мојава коса :) Ја мијам 2 пати неделно бидејќи ми се мрси на 3-4 дена. :^) Користам само шампон, бидејќи убаво ми се расчешлува и не ми требаат регенератори. Порано користев бидејќи не можев да ја исчешлам, ама тоа беше порано, нели. :D И да малце забегав од темава, инаку нормално дека не сакам да излегувам со неуредна или мрсна коса. Најпрво непријатно се чувствувам, а секако и се грижам за мојот изглед. ;)

12. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Си кревам срамежливо две прстиња. :D
    Опседнатост малку е да се рече. Претерано сум опседната. Ја чешлам, мијам 3-4 пати неделно, маслиново масло ставам, хемичар се правам и маски правам за косава, абе нема нешто што не пробав и ни сантим не е порасната како што треба. Тоа што ќе порасне метил |(
    На крај сфатив. Не треба толку да се малтретирам со косата :angel:

13. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    637
    опседната и тоа како а најмногу си ја сакам кога ми е во локни :)

14. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Не нема шанси.Не корситам никакви маски или капки ја мијам редовно со еден шампон пошто кога ги менувам ми се јавува првут и тоа е тоа...инаку ја кратам на 3-4 месеци :)

15. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Не сум опседната. Никогаш не сум ни била. Можда затоа и ми е толку долга и јако влакното.
    Значи цврста и густа коса имам јас, згора на тоа и виткана. Уште ако се опседнам со неа ќе треба само на секое да отплеткувам тутки и да бидам со распрскувач за расчелшување во раката.
    Се грижам за неа, не викам не, ама не дотолку за да ми прерасне во опседнатост.
    Се што е во границите на нормалата е дозволено, значи дозволено е нормално грижење за косата, ама претерано не.
    Никој не сака да има три влакна на главата или коса со неубава форма. Сите сакаат да имаат убава и негувана коса било дали е долга или кратка.
    Негувана коса е најубава коса. :emo:

16. Melory

Melory Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    2
    Jas i obrnuvam povekje vreme na kosata no sepak ne do tolku da se maltretiram inaku imam vitkana kosa i ic ne mi e problem dali mi bila naprcena ili ova ona bidejki mi e premnogu vitkana i na se ni primetuva dali sum ja uredila ili ne sakako za izlevanje i obrnuvam povekje vreme bidejki mi e gusta.. A najmalku sakam da ja peglam ili da me peglat zatoa sto potreben e 1 ipol cas i na kraj pak ke mi se izvitka za nepoln saat :@@ :D :)

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Не сум опседната од типот како некои девојки што прават, мора ваков шампон,мора да е испеглана,леле маска не сум и ставила или кој знае што.
    Си ја миам редовно, уживам да ја средувам пред излегување. И тоа е тоа.
    Дури и ќе потенцирам дека не ја пеглам-сметам дека со тоа многу би ја оштетила.
    Дури и локни кога правам тоа е со виклери а не со фигаро.

18. The.girl.in.pink

The.girl.in.pink Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    13
    Да опседната сум и го мразам тоа -.-Значи за да искочам од дома косата мора да ми биде се под ред. Ако некое влакно не е убаво испеглано веднаш зимам пегла.. И користам 83746 тракатанци-спрејови,капки,шампони за ваква па за таква.. И уште мноогу други работи :D

19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Да, и јас спаѓам во таа група... Масла, креми, маски, спрејови... Што ли уште не, се со цел здрава коса :) Уште целам кон тоа, немојте да мислите сум ја постигнала целта :D А, и ја шишам секои 2 месеци...

20. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Па... не може да се каже дека сум опседната.....Али онака сакам да ми е средена а кога ќе ме изнервира замам стегачот и растурена пунџа сместа и пак ми е убава.... 8) Иначе за миење субрина и ставам понекогаш а и не ја пеглам скоро ич бидејќи ми е природно права и си се гордеам :emo: :lol: