Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Драга noddy проблемот ти е доста тежок, али не и нерешлив. Се се решава со убав разговор. Мораш, пред се за детето! Што ќе биде кога ќе потпорасне детето и кога ќе сфати дека немате исто презиме? Пред се треба да мислеш на него, како ќе се чувствува тоа кога ќе дознае дека родителите не му се во брак, дете е и нема да сфати некои работи.
    Треба ова истово да му го кажеш на дечкото (колку безвеза звучи "дечкото", а имате дете |( )
    Стварно не е во ред од негова страна што не те поварал за жена, но мислам дека човекот стравува од нешто. Самата рече дека претходната жена му зела пола од заработените пари, тоа го има погодено. Можеби му е страв да не му се случи повторно нешто слично, вака барем е сигурен бидејќи не постои опасност, не си му сопруга. Тоа е лош знак, што значи нема доверба во тебе. Го разбирам, не е лесно после лошо искуство да имаш доверба во луѓето. Но штом се решил да биде со тебе и да имате дете, треба да направи се како што си треба. И тука си има ред. Седни и смирено разговарај со него, ти реков пред се за детето!!! Мисли за доброто на детето. Нема што да се срамиш или понижуваш, не е никакво понижување, си бараш свои права. Разговарајте отворено, дека не сакаш церемонии (пошто спомна дека велел беспотребни трошкови биле тоа, мада тоа му е само изгвор!!, човекот се плаши да не му се деси повторно такво нешто)
    Кажи му дека сакаш само регистрирање и толку, не биди смотана и да ќутиш и да патиш! Мисли и на здравјето, паѓаш во депресии можеш и да се разболиш од стресови!! Ти посакувам се најдобро.

2. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    noddy stom tolku ti znaci toa da stapis i oficijalno so nego vo brak so dokument i svadba,togas pod hitno razgovaraj so nego i kazi mu sto i kako te maci i sto posakuvas.pa tuka ne se raboti za molenje draga moja,pa ti si so toj covek 7 godini veke i imas dete so nego,ako od nego se sramis da mu kazes neso ili pobaras togas so ostanalo za drug nekoj.ne treba ni najmalce da se plasis,ako mu kazes deka sakas da se potpisete u maticno,pa valjda nema da te otepa :rofl: mala sala,se nadevam nema da mi zameris.ti ocigledno vo vasata vrska si se postavila kao malce potcineta strana,gledas poveke toj da e sreken i zadovolen a ne ti,i postojano cekas od nego da odobri nesto.zasto?zarem tvoite zelbi netreba da se ispolnuvaat samo negovite?a za tebe ke se vidi ako moze?nemoj taka,baraj go toa sto go sakas ti,a ne da cekas toj da odobri,ili da napravi neso so tebe ke te napravi srekna..a u meguvreme da pagas u depresii.ne bidi budalce.. a sto se odnesuva do toa zasto toj nesaka ili zaso ne go napravil toj cekor do sega,moe mislenje e deka e posledica od razocaruvanjeto od prviot brak..ednas se ozenil ne iskocilo dobro,tezok kompliciran razvod,hartijata sto ja potpisal vo maticno,ne go spasila brakot..pa sea si misli "so ke mi e toa,koga mi e ubavo so nea(tebe)zaso povtrono da go pravam istoto..koga moze nedaj boze eden den da se kompliciraat rabotite."imam prijatel i prijatelka koe se razvedeni i dvajcata vikaat deka povtorno nema da se mazat,zatoa sto ednas se razocarale i so ke im e povtorno da pominuvaat niz toa.ne e isto koga se mazis prv pat i gledas"rozevo"mislis deka toa ke e zasekogas,i koga se ke se razvedes i treba da se mazis po vtor pat,se prasuvas"a da ne mi se desi istata greska?"jas do sega ne sum se mazela,ama sum gledala i slusala raznorazni iskustva i mislam deka definitivno ne e seisto,pred brak i po neuspesen brak......megutoa noddy toa neznaci deka poradi toa sto go svakas partnerot i koi se negovite motivi i stravovi,deka treba da popustis i da bides nesrekna cel zivot stom tolku ti prestavuva bolka deka ne ste so isto prezime..ako toj te saka vistinski(a mislam deka da,stom e so tebe tolku godini i posle se)togas treba da te svati i prifati i da ti ja ispolni tvojata zelba..vprocem dosta si cekala i precekala veke..treba da reagiras...veke nema mesto za izgovori od negova strana.sloboden e i niso ne go sprecuva..napred i bez strav..i pisi so se desilo ;)

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Постојат такви напасти? :o Несакам ни да замислам како се чувствуваш и кои тензии ви ги ствара :( Господе се зачудив од постов :o

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ти златна уште се шеташ со другарка ти сама? :rofl: Ако ако, интересно ми е кога те гледам ]:) Што одмор ќе беше тоа на дечко ти бе? :( Стварно жал ме фаќа за тебе кога ќе не видиш гушнати и се трудам секогаш тоа да биде по воочливо за тебе ]:) ]:) ]:)
    (се однесува на неговата бивша) :devil:

5. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    1.980
    Цццц....таа изгледа многу гледа Two and Half men :lol:

6. Severina

Severina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    uff stronger zimi se te zalam, ne mislev deka takvi budali postojat bozeeee....ufff :^) ne gi procitav drugite postovi samo poslednite a taja budalata kolku vreme odese so deckoto tvoj?i kako se skaraja ....mozi to neso da vlijaj na nejzinata psihopaticnost......

7. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    интересна приказна е тоа
    значи се гледаат eдна година и тој цело време во лице и кажува ма не те сакам одлепи а таа пред врата кај него секоја вечер не се откажува , и вика си бркам работа и ја испраќам дома .. :D
    стварно си има проблем сите се шегуваат а мене ми е жал ..сериозно значи има некој проблем а не сме едниствените кои го приметиле тоа , сите кои ја знаат зборуваат
    и така секој ден иде по нас зад нас пред нас а заедно сме година и пол ( + време неколку месеци пред тоа не се гледале воопшто ) и таа е упорна доаѓа ли досадува нема ден да не се јави а и нема час дечко ми да не ја опцуе и да не се фати за телефон за врти 192 а јас му викам остави сега и што ќе им кажеш , дека е луда :drunk: :call: ?!
    оди кај мајка му на работа и така секој ден и досадува а таа и пред мои очи а и пред колегите и вика замини бре девојче не те поднесувам ајде марш и да не те гледам веќе тука .. другиот ден пак |(
    еднаш бевме охрид и нели си се сексавме во вода ..и на шега вика еј дај да престанеме и викам зашто па може некој гледа се вртам околку му викам кој па кој знае може дефекната нурка некаде :D :D
    ехх и цела вечер нема да ми стигне да раскажам за глупостите што ги прави . безброј ги има :x

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Леле Стронгер, па таа е психопат!!! На таа и треба психијатарска помош :o Леле неможам да се начудам, што се не постои |(

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Боже лудача!!! :o Јас на твое место би ја пријавила и ќе си побарам судска забрана за приближување! :!: Психопатче ниедно! :rofl:

10. Neskrotliva

Neskrotliva Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    7
    Лелеле Стронгер бе човек како ја трпиш??? :( ....Јас досега којзнае колку пати ке сум ја отепала од котек :@ .......

11. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    ако бурно изреагирам ( иако на моменти ми доаѓа здраво да ја наакам од земја , но се воздржувам ) само ќе го распалам огнот , тоа е се што таа сака барем малку да и обрниме внимание , а ние го правиме спротивното колку и да се труди се поминува "незабележано" а тоа ја нервира
    предпоставувам со некои работи веројатно ќе се научиш да живееш , ја има таа трошка надеж дека некогаш ќе се откаже , иако искрено ни самата не верувам во тоа :^)

12. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Jas imav mnogu slicna prikazna so tvojava, i mojov bil vljuben vo devojka koa ne e od ovde i bile vo vrska 1 godina , potoa koa si otide ona se fati so mene , no koa pak dojde i koa se vidoa, mu se vratija cuvstvata i raskinavme ... se smiri so nea no ne za dolgo taa go izvara i si otide... posle 2 meseci mi se vrati mene i morashe dolgo dolgo da se trudi da si go vrati poverenjeto i da si ja dokaze ljubovta .. i ete taka ni traga ni glas od nea,,, vo vrska sme veke 2 ipol godini :)

13. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    e mojava prokazna e slednava odam so decko mi 4 god toj mene mi e prv decko a ja na nego neznam koja sum pod red zosto mojot decko e mnogu tainstven za takvi raboti so kolku i so koja bil ne rasprava e sega jas sum si lubopitna kako i sekoja devojka mozebi da ne mi bese prv vo se i toj ke bese lubopiten :^) koga trgnavme jas za nego znaev deko pred mene imal dolga vrska od 4 godini i deka bile mnogu zalubeni i deka bil mnogu romanticen(ednas majka mu se ispusti pred mene nesakajki :@ )e jas se znaev ama ne znaev kako izgleda devojceto i bev spokojna ne se zamarav mnogu e koga doznav koja e pocna da me kopka i sakav se da znam i sega koga znam se posakuvam nisto da ne znaev ke mi bese po ubavo nemase da se zamaram :rock: :rock: :rock: a sega se nerviram za gluposti koga ke ja vidam na izlaganje do nasata masa :puke: a da ne ja znaev koja e ke si uzivav

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Принцеза, така е. И јас сум љубопитна. Секогаш си велам дека некои работи е подобро да не ги знаеш...Но женски сме и не интересира. :$ И јас знам се за неговата бивша со која што беше 2 години. Па да биде полошо и генерација ми е. И основно и средно учевме во исто училиште. Само ете, тогаш не сум ја мразела, не го ни познавав него тогаш. Ама од кога дознав повеќе работи буквално ми се слоши од нејзиниот закржлавен мозок.
    Имаше период кога на дечко ми на глава му се качував редовно за неа. Во се ја спомнував неа. имаше расправии, сред ноќ кај мене на улица, и плачки... Но ете, само период. сега сум мирна и свесна дека била и поминала... Јас сум со него, јас доаѓам кај него, мене ме носи секаде, мене ме запознава со сите роднини, со мене се гордее, мене ме претставува на сите другари ... Јас сум со него и во добро и во лошо...
    Не дека не се кострешам кога ќе ја видам... Ми предизвикува таква повраќаница што никој друг не успеал да ја предизвика, пред се поради закржлавениот мозок. И секогаш се трудам да не види колку сме среќни заедно... Иако се гледа од километар тоа, правам да биде мошне впечатливо, за да види што изгубила а веќе никогаш нема да го врати... Затоа што во неговото срце и живот сум јас, а таа одамна поминала.

15. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2010
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    371
    Аууу бре девојки, полека малку... Секој има свое минато. Во тоа минато има и други луѓе. Што очекувавте да сте му први и единствени на дечко ви? Не проблемот што тој има бифши, проблемот е што вие не престанувате да го потсетувате на нив!
    Јас ретко кога спомнувам бифши девојки, и тоа најчесто во контекст на некоја случка, а не онака, само да раскажувам за нив.
    Жена ми истото правило го следи, и таа во контекст на нешто што се случило.
    Ниту јас ја прашувам за нејзините бифши, нити таа за моите.
    Се случило јас и жена ми да се шетаме и да налетаме на некоја од моите бифши. Тогаш имаш едно „Здраво“, едно куртоазно „Како си, што правиш“ (проследено со „Ова ми е сопругата..“) и едно куртоазно „Чао, чао“. Потоа ќе и кажам на жена ми дека тоа ми била бифша девојка, ама таа никогаш не ми изреагирала.
    Заклучок: Не треба ни вие да реагирате. Оставете го минатото во минатото.

16. Inola

Inola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    205
    Одличен пост Zoki-Poki.

Ќе додадам само - внимавајте додека докажувате пред бившата на дечкото колку ве сака вас, да не испаднете смешни и да покажете всушност колку сте опседнати со нејзе...Ова најдобронамерно.

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Нормално дека пазам :lol: Ја знам границата, само ќе се направам дека не ја гледам и дека воопшто не е во околината и ќе го гушнам полека, а он возвраќа :lol:

18. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Од кога сум во врска со него, се запознав со неговата бивша и сега сме скоро најдобри другарки со неа. Таа и порано немала ниту едно чувство за него, а сега воопшто не ни сака да се потсетува. ;)

19. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Леле одамна се мислев дали да пишам на темава.Значи премногу сум опседната со бившата на дечко ми. Една година е помала од мене,одеја 7 месеци.Тој нејзе и се скара поради мене.
    Бидејќи иста смена сме на училиште ,а и секогаш кога ќе ја видам во град срцево ми зачукува,станувам нервозна,од убав денот ми станува во грд.
    Да не се лажам.Јас сум и премногу љубоморна.Секогаш гледам како е облечена и се.Одтогаш помина година и 7 месеци и јас никако да ја спречам љубомората,премногу ми смета како да го пребродам ова.Сега на школо ќе бидеме иста смена,а и дечко ми е моја генерација..нз како ќе живеам.А знам дека дечко ми само мене ме сака.Тој нејзе ја има заборавено уште одамна...јас сум проблемот.Како да ме има проколнато што и го презедов дечкото. ;( :(
    Ве молам помогнетеми. :worried:

20. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    srculka и јас се чувствувам исто како да сум проколната само мислам на времето кога биле заедно(иако тоа се случи пред 2 години ејјјјјј замисли колку време поминало и уште не можам да поминам преку тоа).Не знам дали сум толку љубоморна оти она се заљубила во него па се мислам дека ке ми го земе :^), оти она кога раскинаа пробуваше да се замеша.
    На нас жените ни е во крвта да бидеме љубоморни.Изгледа треба да не се замараме со работите што се случиле во минатото, и да не си отвараме непотребно стари рани.Па ако толку ги сакале тие девојки нема сега да го носат епитетот БИВШИ.Бидејќи пробемот е во нас се надевам дека еден ден ќе успееме да го надминеме ........