Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    ако е бивша, тоа и ќе остане. САМО БИВША, ама има некои кои претеруваат. БивШата на дечко ми очигледно незнае што сака. Таа му раскинала и после 2 години му се јавува, му пишува пораки, го аднува на фб, му прави магии. Да, да точно. Бевме со дечко ми на гатачка онака чисто од заебанција да видиме што ќе ни каже, а погоди многу интимни работи и ај погодете..нашата врска немало да успее се додека он не расчисти со некоја бивша од минатото зашто таа му прави магии, што е ништо чудно хахахаахах. Има среќа девојката што не ја знам пошто има лажен профил на ФБ, иначе тешко нејзе. Како сакате да не биде опсесија??? Биле заедно 4 години и живеам со страв еден ден дечко ми да ми каже дека уште ја сака неа

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.714
    Допаѓања:
    8.799
    ^^
    Женска,а зошто не ја запознаеш неговата бивша т.е зошто дечко ти не ти ја покаже?Јас да би била на твое место ќе би сакала да ја запознаам која е таа што му се пика на дечко ми и му прави магии па откако ќе ја запознаам би и кажала два три слатки збора.Не би ме интересирало дали иделе 4 години,ако сакаат и 10 нека иделе,тој е сега твој дечко и не смее таа така да прави.
    Ако не се разбира од збор,тогаш добро...Кај и да е ако дечко ти ја одбегнува ќе престане да досадува.Потребно е да му веруваш,ако ја сакал неа досега ќе се смирел,нели така?
    Поздрав ;)

3. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21
    Можеби не сите ама скоро сите се некому бивши, јас имам бивши дечко и автоматски и јас сум му бивша него на врска од 6 и нешто години значи една третина од животов го поминал со мене и јас со него и нормално е спомнувањето кога кажуваш за нешто што се случило во минатото ама сега па претеризам и споредувања во никој случај, а и понекогаш дали сте се запрашале дали сегашната девојка не му е само бледа копија на бившата?

4. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Уффф Hurt миличка, баш тапа ситација. Мој најдобронамерен совет е да направиш уште еден последен муабет со дечко ти и да му кажеш дека навистина ти смета тоа што зборува за неговата бивша, и доколку после муабетот продолжи по старо да го откачиш и ич око да не ти трепне зошто таков не ти треба. Бившата на дечко ми е табу тема ниту сакам да зборувам за нејзе ниту пак тој бидејќи со причина е БИВША нема потреба да се спомнува. Ти посакувам неа да ја снема од вашиот живот, а вие да си уживате во врската :* :*

5. Trikson

Trikson Нов член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    35
    jas mislam deka ako go izgubis deckoto, ke bides uste edna neuspesna cura sto neznae kako da go zadrzi deckoto. :lol:

6. sweety.86

sweety.86 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    21

7. Hurt

Hurt Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Фала за советите... Разговарав со дечко ми за се, одлучивме се што се случило да оставиме зад нас и да продолжиме понатаму... Ќе најдам сила да заборавам на се.. Мислам дека вреди да вложиме во нашата врска... Времето е најдобро мерило за се... Тоа ќе покаже дали грешам или не... :)

8. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Немора да значи дека партнерот дал повод бившата така да се понаша!

Тие бивши девојки што они раскинале на дечкото, па лутале 2-3 години и не нашле ништо подобро - СЕ НАЈОПАСНИ, но само ако вашиот партер не е сигурен во своите чувства кон вас или ако сеуште е вљубен во неа а криел цело време. Во спротивно, нема зошто да се плашите, ќе и покаже каде и е местото ( во минатото ) и завршена работа.

Сфатете го тоа како тест за вашата врска
    Поздравче :*

9. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    bogami ima i takvi opasni ili pogrubo receno "bolni' zenski.na eden moj prijatel mu se desi edna takva.od pocetok ne si go pokazuvala pravoto lice neli,a simpaticno devojce i drugarcevo pocnalo vrska so nejze.i so vremeto pocnala da si se pokazuva deka i fali neso,da go kontrolira,da mu zapoveda da pravi ljubomorni ceni bez pricina i sl i deckovo se resil da i raskine.kakvo raskinuvanje bre,tipkata pocnala da go ceka pred kuka da vidi kaj odi so odi da go sledi,na rabota da mu doaga,da im dosaga i na kolegite na rab,i na domasnite negovi,da izmisluva prikazni so voopsto ne se slucile da mu zvoni non stop na tel,ednostavno da mu go zagorci zivotot.ni so arno ni so loso se razbira-mi kazuvase.od rabota ke me izbrkaat radi nejze,doma situacijata ne se podnesuva moite se nerviraat-veli-po ulica odam i se vrtam da ne me sledi od nekade..da fatam druga devojka nema sansi koja ke trpi takva situacija,i nejze ke ja maltretira....ko mi kazuvase luge ne sum mozela da veruvam..za maski takvi sum slusala i videla takvi,ama za zenski takvi nemav cueno,ama i toa go imalo po svetov. :?:

10. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Ја имам видено на слика, не е ништо посебно хахахахахахах ама можеби некогаш ќе се излажам во град,ќе помислам дека е она, ќе и се истурам на погрешна девојка :) финтата е што таа си има дечко,ама има направено лажен профил на ФБ и му досаѓа на мојов. Не ми крие мене ништо, баш навечер ќе ми пише порака да ми каже дека таа го аднала, а он ја бриша, ама она пак...За моја среќа дечко ми многу ја мрази, ама сепак стравот останува..
    зашто викам, има некои кои претеруваат, ако е за така ајде тогаш сите да им досаѓаме на нашиви бивши

11. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    ^^^ Нема потреба да се истураш ти на неа, со тоа само ќе и покажеш дека ти е страв. Штом дечко ти ти ги кажува овие работи за фб, и ти остава впечаток дека ја мрази опушти се малку.
    Стравот е нормален кога некој ти значи, но не мора таа да ти е опсесија :*

На Lara&Lana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Еве нешто од лично искуство за тоа дека бившите може да бидат многу опасни :devil: .
    Со сегашниот дечко ко помлади имавме одено. Кога раскинавме тој се фати со мојата тогашна ‘‘БФФ’’ . Иако требаше да се налутам, јас ја прифатив ситуацијата и се понашав сосема нормално. Во ниеден момент не и пререков за ништо... дружењето си продолжи. Таа ни еднаш не ја спомна темата. Одеа 2 ипол години. За тоа време таа буквално дремеше кај мене дома, стана моја копи - пасте , се со цел и неа да ја засака ко што ме сакаше мене. А јас бев слепа и ништо не приметував.
    Кога еден ден излегоа на виделина сите нејзини подли работи што ми ги правела зад грб. Се налутив страшно и си зададов цел. Да го вратам назад. За недела дена ми успеа намерата. Почна како одмазда, ама се претвори во нешто убаво кое се уште трае... колку? - можете да видите на тикерот. :inlove:

На WomanInLove, happygirl, shiningstar и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. rozita91

rozita91 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    28
    многу многу многу мразам кога седам со мојот дечко а кога ке му заѕво ни мобилниот и кога ке видам дека ми прака сигнали неговата бивша......иако тој тврди дека нема ништо со нема јас многу се иритирам ..можеби е и така како што тој вели но сепак мислам дека треба да ја избрише од именик ако не му е ништо повеке и ако не му значи......јас избришав се така да ке мора и тој ако не аривидерчи не е ни прв ни последен ;) ;)

14. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Розита, ако тој ја избрише од именик, тоа не значи дека таа ќе престане да му ѕвони.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rozita91

rozita91 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    28

знам ама незнам како да постапам во таа ситуација :( :(

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Речи му да и каже да прекине да му ѕвони да не и кажеш ти!
    Ова успева. Јас така на дечко ми му спукав кога му пиша бившата на фејсбук порака затоа што ја избришал од пријателите (а јас ја избришав). Му реков пиши и да не замара оти јас ќе и пишам, полошо ќе биде... И така, и пиша и сите среќни и задоволни :)

17. rozita91

rozita91 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    28

хехе ке мора така да пробам .....ако не бива и така ке лета некој ...пошо нема да дозволам така од никој ....никогаш нема да дозволам да попуштам на такви роботи или џа или бу има само едно може да биде .....фала ти во секој случам мило :* :* :*

18. Ger23

Ger23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    12
    Во мојата ситуација јас сум бившата а сегашната е опседната со мене...Ма дај..Искрено и поштено поставив, што бившиот од фц го избришав ниту во еден момент ни му се смешав,ниту се јавував,ниту нешто слично...Е сега ем ми го презеде сега не ми е јасно што сака???Па ми ги прајќа другарките на фц а ме аднуваат еллеле боже...Мене тој не ме интересира па ни таа али ако има нерасчистени сметки тој тогаш не е мој проблем..И не се замарајте толку со бившите не го барајте проблемот во нив туку до тој до вас,ова го зборам од мое искуство..Тој пред вас цили мили а сеуште има долги сметки нерасчистени.Што и сум јас крива ако тој ме гледа или ме сака или пак ми ѕвони јавува,понуди на фц....Значи не е во мене кривицата туку во него..Затоа убо запрашајте се дали вреди да се опседнати со неа(сем ако вака го имате превземено тогаш секој со мувата на капата) или треба да се соочите со вистината дека тој до вас ЈА САКА сеуште така наречената БИВША

19. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    Е сега не велам дека нема такви случаи како што си ти :!: ама има бивши кој и после 4 години од раскинувањето сеуште пробува да мати вода конкретно во мојот случај јас никако не придонесов за нивното раскинување дури не го знаев ни него ни неа и ете таа сеуште си пробува да постигне нешто :drunk:

20. Ger23

Ger23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    12
    Е сега не велам дека нема такви случаи како што си ти :!: ама има бивши кој и после 4 години од раскинувањето сеуште пробува да мати вода конкретно во мојот случај јас никако не придонесов за нивното раскинување дури не го знаев ни него ни неа и ете таа сеуште си пробува да постигне нешто :drunk:[/quote]

Кога би била на твое место (а и сум била во ситуација и на сегашна и на бивша) не би му верувала толку на машкиве..Па долга врска(не да те плашам) али искрено не верувам премногу за искреност ...Не те познавам ни тебе ни дечкото али малцем игнор..Знам има некој апла досадни и ретко како мене оладени и баш ич да не ги боли(не дека ен боли али не сакам да се впуштам на тоа ниво па да се мешаш,т,с ако вредел ќе бил со мене) но запрашајте се дали бившата е проблем или токму тој што седи до вас...А во твој случај треба или да не и се орбнува внимание или пак едноставно излезете тројцата(звуци можи воопшто нелогично) и прајте муабет во 4 очи шо викаме и сите сметки да се расчистат..е сега ако е пијајца тогаш незнам баш кое решение би ти го понудила...