Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. princezzza

princezzza Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    31
    Хм тројцата на кафе во никој случај не би го направила тоа :mm: а девојката може да си труби колку сака :swear: а што се однесува до дечко ми кога слушна што зборела сакаше да ја викне па пред мене и него да потврди дали е така ама јас несакав да и ја дадам таа сатисфакција затоа што претпоставувам дека тоа и беше и целта така да до тој што е до мене не е проблемот а мене не ме интересираше ништо за неа се додека не почна де се глупира и незнаев ни која е ни каква е сега кога знам која е кога ке ја видам ми се :puke: а во последно време е како сениште каде и да се завртиш таа е во близина :swear:
    не се сите бивши исти има некој девојчиња сакаат да ја градат нивната среќа врз туѓа несрека така да понеккогаш треба да се биде внимателен ;)

2. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Во некои случаи ова навистина успева но во многу случаи уште повеќе предизвикува активирање на бившата! ете во мојот случај уште на почетокот од врската побарав од дечко ми да си ги расчисти сметиките со бившата(не бивша девојка туку бивша ебачица), и тој културно побара од неа да престане да досадува бидејки е ужасно неподнослива! а таа на сето ова му кажа ,,а ти ли ќе ми кажеш мене дали да ти се јавувам или не???? јас сакам да ти пишам пораки и нема да престанам,,
    И навистина си го одржа зборот, Можеби година време тромозеше со пораки и молеше да и се даде барем една шанса да му докаже колку она го сака! ]:) ]:) ]:)
    Значи во некои случаи е сосема правилен начин да и се каже дека не се пожелни нејзините пораки и јавувања, но во други случаи е подобро да се едноставно игнорира! барем моето искуство така ми кажува!

3. Gap4e

Gap4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Мојот проблем е следниот: одам со дечко ми 2 месеци, но тој претходно имаше врска од 3 години во која, како што кажува тој, имало премногу нервози. Кога се фативме, немаше никаков проблем, но бевме разделени речиси 2 недели и пред да се смириме, неговата бивша, ми се јави и ме викна да излезиме за да ми каже каков е тој, како божем јас не го знаам него...Излеговме и таа почна да кажува како тој ме изневерувал со неа, па и со некоја друга...и како што ми раскажуваше, во следниот муабет се издаваше дека тоа не е вистина...Тој не виде, и дури и в лице и рече дека ќе биди со мене, а не со неа. Е сега, таа е надвор од државава, па почна да му праќа пораки како божем таа е бремена, па ако не се скара со мене ќе абортирала. Му прати само една порака и толку беше.. Разговаравме и двајцата и мислиме дека тоа е само еден изговор за да не скара..а мене некако и не ми е сеедно бидејќи ако тоа е вистина, не би сакала на совест да носам едно невино детенце.

4. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Како прво многу голема грешка си направила што си излегла да збориш со неа. Си и го направила ќефот... не мислеше белким дека ќе ти раскажува добри работи за него и ќе ви посака среќа. Планот и бил да те застраши, и очигледно успеала во тоа. Сепак таа излегла повредена од 3 годишна врска, можеби и не сакајќи, па затоа сега си го бара назад. 3 години и не се малку, која и да е, ако го сака, ќе сака да се смират.
    Сепак методите нејзини не ги оправдувам. Прави очајни работи, изгледа и многу гледа шпански серии. Битно е ти да си останеш своја на своето... кажи му фино да расчисти со неа, зошто не си должна ти да ги трпиш нејзините фрустрации. За бебето исто не верувам дека е вистина, а и да е, нема што ти да го носиш на совест, не ќе бидеш ти таа што ќе абортира.
    Изгледа девојкава сака со сила убавина, ама биди мудра, придобиј го дечко ти и излези победник.
    Со среќа :*

5. Gap4e

Gap4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    знам дека згрешив што излегов со неа, ама назад не можам да вратам...но, ме плашат други работи дека тој неа ја сака...кога разговаравме на таа тема, ми рече дека не знае дали ја сака или не, кога ќе се навраќа наназад, кажува дека имало убави моменти, што е нормално, и исто така се потсетува на нервозите кои биле многу побројни од убавите моменти...ме плаши тоа дека ја сака неа и дека не ќе може да ја заборави...

6. Ger23

Ger23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    12
    Како и да е...Машко незнае да речи крај...Зар знаете како се скаруваат???не сум едиствена што ми се скарал, но мислам дека грото машкиве избегааваат да стават крај ..немаат храброст и се прават за да се скараат ..Се само не кажуваат еј изивини али е КРАЈ..Зар вас нема да ве фати инает?доста ги браните тие машки кои не се мажи само обчини лажговци..Немам никакви фрусрации спрема мажите...Ги сакам не викам не..Али ги сакам вистинските оние кои знааат да речам НЕ или ДА а не оние -шо знам како знам....Прво да се запрашате дали таа е крива или не..Најлесно е да ја префлиш топката на другата страна..Таа е ваква таква незнам шо не а тој до вас??Леле срце јас те сакам вака така ќе ве гални ај една порака,блискост и толку за женско колку треба(шо и такви сме)
    Во случаевиве колку што ги читам секој едно машко ги удрил еднаш клоците на ваков таков начин но никој на мирен начин...Секој бега од таа вистина верувајте па машкиве посебно...Препрашајте се дали тој ве сака или само му сте утеха..После долга врска посебно ,100% не сака тоа е сигурно..Мојот за два дена најде женцка и знам колку ја сака(т.с не ја сака само му е еб****а)..
    П.С онаму каде имало долго време оган ќе има долго време и жар...

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gap4e

Gap4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Знаеш како...можеби твојот си нашол друга женска и му е т.н. е****ца, но кај мене во случајов не е така, бидејќи јас не сум од тие лесни девојки, да можи во 2 месеци да ме легни. Мене ми е јасно дека тој неа не можи во 2 дена да ја заборави. Друго нешто - кажуваш дека само топката ја префрламе на другата страна, а не гледаме каков е тој до нас. Јасно е дека и тој има некоја маана и дека на некој начин пати по минатото, но во мојов случај, нема некој кој кажал нешто добро за бившата негова, така да, не верувам дека ја префрлам јас топката....

8. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Гапче оваа дилема тој мора да си ја разреши. Или те сака тебе или неа. Ако остане ваков нерешителен не ти го треба воопшто. А дозна ли дали е вистина тоа што бивша му ти кажала дека те изневерувал?

9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Тој може неа да и рече и дека не сака да ја види не дека не сака да биде со неа. Ама тоа немора да значи дека е со тебе од љубов. Нели рекол дека незнае дали ја сака или не, јас мислам најубаво да си дадете пауза, малку време да си ги среди чувствата, ако не е сигурен ич нека не ти се враќа. Неможе ти него да му бидеш рамо за плачење.

10. Ger23

Ger23 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    12
    ти си знаеш најдобро ..Јас не напишав за да го навредам некого или да го осудам туку да кажам дека не секогаш оној кој сметаме дека е крив е крив..И уште нешто каква и да е таа е бивша кој незнам колку оделе ако тој е сигурен знае што чуствува знае и како да ја замолчи но ако не...БЕГАЈ тој живот е фарса со него ,не си ти утеха за некој кој е ДЕТЕ А не МАЖ

11. Gap4e

Gap4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Тоа не можам да го дознаам бидејќи таа вели дека ме изневерувал, а тој го негира тоа...

Во моментов, повторно сме лути бидејќи јас бев на забава со поранешниот клас па тој ми се налути и еве веќе една недела како се немаме слушнато и видено...Не го сакам којзнае колку, ама сепак ми значи...Ум немам во главава... ;(

12. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Ти се налутил што си била на забава со поранешниот клас????? Тоа не е никаква причина да се налути некој, можеби само бара некој изговор.
    А ти бидејќи не го сакаш којзнае колку - уживај, ќе си најдеш друг, со кој ќе бидете сигурни и двајцата дека се сакате... :* :* :*

13. Gap4e

Gap4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Знам дека не е причина за да се налути....јас навистина не го сакам којзнае колку, ама сепак ми значи.... ;(

14. m-m-m

m-m-m Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    ZDRAVO. imam 15 godini a toj 21 godina. vo vrska sme dva meseci no mene ne prestanuva da me maci negovata bivsa. i ako toj nemat nikakov kontakt so nea. VE MOLAM POMOGNETE..

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    :D :D :D Сега, 2 или 9 месеци? :D

16. m-m-m

m-m-m Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    prvoto bese za mojata drugarka ... xaxax :)

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Да бе, ти и другарка ти, исто години имате и дечковците ваши :D Јеа рајт, ние овде нафта пиеме :D

18. m-m-m

m-m-m Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    da ne ti ja kazuvam cela istorija .. toj mu e drugar na mojot decko i nie gi zapoznavme pravete tolku pametni.VE MOLAM POMOGNETE MI :)

19. m-m-m

m-m-m Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    NE SE PRAVETE*** ( OD VOZBUDA.. ) ******

20. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Прво, пишувај на кирилица. Второ, раскажи ни некоја случка во врска со неговата бивша и зошто толку многу те мачи за да можеме да ти помогнеме, вака не знаеме ништо.