Со неговите бивши ама баш ич не се замарам, не да се фалам ама Џенифер Анистон сум за нив А он се замара со сите мои бивши, дури многу пати се имаме карано заради тоа, и ден денес ми префрла за некои работи.
Не се фокусирам на бивши....зошто би? Било и поминало,ако вредело немало да се скрши. Сакам да ми биде убаво со него,да уживаме заедно и да бидеме среќни и вљубени,ако си е така не гледам причина зошто да си губам време на непотребни нервози. Се додека нашата врска трае поради самите нас ,додека имам фидбек на она што го давам, јас сум задоволна
би сакала и јас да гледам така на работите, ама јас во секоја кавга, за било што јас спомнувам и се замарам со неа, а заедно сме скоро година... знам дека ме сака дека не му егајле за неа али нешо појако ме тера да се замарам...
Многу убаво. Продолжи така , се' до тој ден кога ќе му скурчиш и ќе крене раце од тебе. Ајде сега замисли дека во секоја кавга, за секоја ситница ти и твојот бивш сте на тапет... Па види како ќе се чувствуваш. Не дека мажите се цветови за мирисање, ама ако се сакате и ви е убаво, што мајка мешаш трето девојче помеѓу вас? Колку повеќе му ја збориш, толку е поголема шансата да мисли на неа. А сам секако нема да му текне. Батали ја, прво да си имаш мир со себе, а второ раат во врската. Или сама ќе си направиш пекол, од луда параноична женска глава.
во право си, морам да престанам!!! многу си во право... ми требасе некој да ми го влепи ова вака директно!!! ФАЛА !
Јас сум така љубоморна, па затоа само филмчиња ми се вртат, пр. што ако додека водиме љубов мисли на неа? За тоа дека ме љуби сигурна сум, сега малку ме плаши дали сум му добра во кревет како претходните. Мене ми е прв па незнам колку сум добра сеуште . Дека машко како машко сака девојка му да биде феномен за такви работи.
лелеееее глупости!!!! нема врска прв втор трет... тоа зависи од тебе, дали се трудиш ти да ви биде интересно, зошо и да ти е дваести ако не се трудите и двајцата џабе ви е се... мене ми е прв дечково со кој што сум, ама знам дека секогаш ни е нешто ново и различно зошо и двајцата се трудиме!!!! така и ти, остај ја таа, да би била толку добра не би била бивша..... Иначе денес читав дека љубомората ја има зошо доволно ние самите не се сакаме и не си веруваме!!!!!
Леле толку многу се замарав со бившите на дечко ми...тоа е чудо некое! Уште од пошетокот бевме мноогу отворени и збоорувавме ама баш за се, па и за бившите кој колку зошто кога...Многу прашувам и сакам се да знам, а после од кога ке ми каже ме боли, ме пече во душичкава Почнав да се споредувам, да си мислам дека ја бара неа во мене, дека јас не сум како неа, дека ја сакал повеке, дека му била прва љубов, дека...не знам уште што...си правев филмови невидени!!! И нормално секогаш кога ке ми текнеше на тоа, јас мрчев и префрлав, па почнуваа кавга или обајснувања. Со тек на време сфатив дека нема потреба од замарања. Ако требало да биде со неа ок ке бил и денес. Ако се било во ред ке продолжело. Сега сум ЈАС со него, што значи сум подобра од било која предходно. Тие нека си тераат работа САМО нека не се појавуваат..
леле па јас....јас сум царица за љубомора...посебно една бивша од дечкоми..уф не можам да ја смислам, незнам зошто ама таа е единствената негова бивша шо ме вади од контакт..абе ја мразам.глупача одела со него 6 месеци и шо? кога и да поминев покрај неа со другарките нејзини ми се потсмеваа глупава зарем таа мене да ми се смее кога јас сум со оној што го сака хахахах и еве после 2 години и нешо пак се интересира за него..а само да можев слика да ви покажам ај греота е...абе не сум лепотица ама некоја таква да ми се потсмева...и кошмар ми е ја мразам леле кога ке ми текнеее дека била со него...уфффффффф неможам да го замислам со друга
Немаш гајле...Извади си го тој комплекс од главата...А ако нешто не му се свиѓа верувај ќе ти каже за да го поправите...И ВЕРУВАЈ ДЕКА НЕ МИСЛИ НА НЕА ДОДЕКА Е СО ТЕБЕ......ВО ТОА СУМ МИЛИОН % СИГУРЕН... Ослободи се и диши длабоко
Можеби поголемиот дел од нас женските се замараат со бившите на својот партнер, но јас мислам дека сепак нема потреба од тоа. Јас сум љубоморна, ама искрено се обидувам да не се замарам со тоа, па така и не прибирам никакви информации за бивши, бидејќи колку повеќе прибираме информации толку повеќе се замараме. Најубаво ако не ги знаете не го ни испрашувајте бившиот за нив и нека остане така засекогаш, (како кај мене), а ако ги знаете обидете се да не дознавате ништо за нив и да не се замарате со нив. Значи не треба да спомнуваме бивши, ниту пак да се замараме со нивните податоци. Ако тој сакал да биде со бившата што бара со нас нели?
gami Кај секој различно e ... Јас во почетокот се замарав дека имал едногодишна врска -сепак сериозна врска било тоа и се се мислев која е ? дали уште има некои чуства? што ќе помисли кога ќе ја види? ...и други триста глупости ( која глупача сум била тогаш ејј ) и затоа по некое време го испрашав ама буквално се во детали и сватив дека не вреди да се нервирам за глупости дека не вреди таа за тоа и оттогаш полесно ми е воопшто не се секирам и пред нас да помине воопшто нема да ми смета ни да ме изнервира ...
Ова беше мојата најголема грешка кога ја започнав врската со дечко ми, на почетокот не ми значеше нешто многу па го распрашував за бифшата дури и најмали детаљи, но кога го засакав тоа почна да ми смета почнав да мислам дали мисли на неа уште, дали ме споредува со неа, дали јас правам нешто што таа го правела и безброј други прашања ми се вртеа во глава, па колку караници испаднаа од тоа.. Доста време ми требаше да сфатам дека тоа е минато, дека он е сега со мене, дека мене ме сака, дека и јас имам минато и бифши.. Затоа мислам дека не треба да се распашува за бифши, тоа што било поминало и небитно е да се навраќаме на бифшите.
девојќи само ова запамтете го;било поминало на крајот на краистата секој има свое минато а во тоа минато не сме биле ние па да го отворите досието,подобро функционира врската кога не се гледа назад од искуство
pred da se fatam so deckomi go znaev kako drugar na moj drugar i se znaev za nego kaj e so koj e sto pravi i normalno i bivsata negova, znaci 5 dena pred da bideme decko i devojka taa mu bese muavacica ebacica sto ja znam 20 dena dali bea zaedno. Na pocetokot ne se ni zamarav za nea mi bese ubavo se nego no potoa se zaljubiv go zasakav. edna vecer izlegovme u grad i op naidovme na nea. on znae deka znam koja e no normalno ne se ni pozdravi ja odmina, koga jas ja vidov mi se skrsi srceto na 100 parcinja normalno nesakav toa on da go zabelezi zosto pravilno postapi. pominaa 2 meseci i vise, a nema den da ne pomislam na nea i da si stvaram filmovi vo glava. sigurna sum vo nego me saka, no sto da pravam takva sum si se zamaram za najsitna rabota sto ne treba uopste ni da pomislam na toa [mod-kirilica:6zixp6w1][/mod-kirilica:6zixp6w1]
IJAE, како можеш да кажеш дека постапил правилно со тоа што ја одминал и не ја поздравил?? Хммм. Јас помалку би се сомневал ако се поздрави отколку не се поздрави. Самиот факт дека тој ја видел и ја одминал кажува дека има нешто. Е сега тоа нешто може да биде тоа што ти ја знаеш која е пак не сака да се поздрави ама верувај дека не познавам ниту еден другар кој не би се поздравил со девојка. Така да, верувај дека ако он бил сам дека ќе се поздравел. Од друга страна не знам зошто се замараш со неа и твоите фантазии дека тој можеби сеуште мисли на неа или сл.... нема потреба
Со каква сигурност кажуваш дека имало нешто? Можеби мисли дека ИЈАЕ ќе се налути па затоа ја одминал. Па и јас му забранив на дечко ми да ја поздравува бившата негова, да ја тргне од фејсбук, од мсн од секаде. Нема зошто да ја има и да си создавам дополнителни нервози и филмови. Некој сега ќе се избаци со екстра модернистичко мислење да ми каже дека сум погрешила и дека нема ништо лошо во тоа да контактира и да си го имаат кафето и муабетот со бившата ( ). Нема зошто да си го имаат, тој е со мене, ако му се пие кафе и му се прави муабет тоа може да го направи со мене. Таа била и поминала. Подобро да му кажам дека ми пречи отколку да имаме кавги без причина.
Антониј јас сум сигурна во него дека ме сака. таа ништо не му значела, бил со неа само за да ја легне ми го потврди тоа. Мислам дека правилно постапи што ја одмина нема зошто да се поздравува. немам никакви сомневања во него. се согласувам со offspring, јас сум му девојка не би било убаво да има комуникации со бивши девојки тие се минато!
леле антониј колку глупав заклучок ијае не си расипувај за џабе расположение.па и сигурно не му била единствената еба*ица и мувачица пред тебе нели,па сега што треба за сите да му ја мислиш?штом не си забележала нешто чудно во нивниот однос,нема потреба за грижи