Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    ако нека се меша,ти не се замарај со неа,игнорирај ја,а со дечко ти уживај максимално,ќе цркне од љубомора :rofl: не наседнувај на нејзините провокации,тоа и е целта ;)

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Претходната, абе напаст жива. Дрндаше по мои другарки како он уште ја сакал, он се мувал со неа паралелно кога и со мене. Му се јавуваше, го молеше, секоја можна прилика гледаше да му се закачи. Учеше на англиски со една моја другарка и и рекла абе ја знаеш Мери итн итн? И другарка ми рекла да, со мене учи, се знаете? Девојчето и рекло да, другарка ми е. -.-
    Многу беше напорна, цело време му се бесеше, па нејзини другарки му збореа глупости на него, сите тие ме аднаа на фејсбук. Гледаше секој можен момент да направи заедно да се. Не ми текнуваат ситации, но попатетично нешто во живот не сум видела. И само дрндаше ружна е, остави ја. -.-
    Не се мешаше само она, туку и многу други. Тоа на страна, бивш е, минато е. Крај на него.

На сегашниот дечко, ниту една бивша не му знам. Не знам дали тоа ми смета или не. До втора средно живееше во Германија, и ме копка што живот имал таму. Он само за другарите ми зборува, и другарка некоја кај која што спиел, ама ја гледал како сестра. Од една страна не се замарам, а од друга пак сакам да знам дали имал некоја сериозна претходно. Сепак тој го знае моето минато, но само затоа што јас лаам без потреба, а он нејќе да знае. :D И тука се појавија девојки од страна што зборуваат предобар си за неа, ова она. Аманте бе женишта едни, оставете ме на мира. Како да ви е криво што и двајцата се убави, згодни, паметни и имаат се што би посакала една девојка.

3. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Леле тоа створење!! :devil: Има дечко сега таа, 5 год. постар од неа. Тој е во Америка, а таа знаете што прави? Пишува и се пушта не туѓ дечко. Два пати еј! Се осмели да му пише. Па имала нешто нерасчистено.
    Како да не. Тој ми даде да вклучам од кај него и да го прочитам разговорот и срце оно, ме бранило цело време^^ Ама на неа уште не и' го заборавам! Уфф што си! :@

4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Ок девојки не мислите дека малку објективно треба да гледате на работите ?Да не се залажуваме самите себе знам дека е најдобро да кажеме да таа трча по него но запрашајте се колку затоа допринел вашиот партнер?Има многу кои не сакаат да признаат дека да ги плаши тоа што нивниот дечко секогаш погледнува подоко кога таа ке помине ,дека се распрашува за неа преку негови другари и другарки ?Понекогаш бившите се конкуренција некои имаат врска само за да ја заборават бившата за која знаат дека нема да ја имаат никогаш повеЌЕ.Мојот бивш дечко има девојка таа се однесува како кучка ме плука мене а не го гледа дечко и кога е излезен без неа па и додека е со неа како само се труди да ме шармира и што е уште потрагично што таа се муваше со него додека ние бевме во врска па сега се мисли дека и јас би го правела истото (не дозволувам да бидам втората или ке бидам една и единствена или ке бидам сама ) !!! Не размислува дека тој ако ме изневерувал мене дека ке ја изневерува и неа што и така е ја изневерува со кој ли не почнувајки од нејзините другарки кои и го насочуваат вниманието кон мене !!Не знам јас која другарка би танцувала така секси со дечкото на другарка и најискрено многу логично ми е јас да му тацувам на мојот дечко а таа на својот амам бидејки тие се синге изгледа сее дозволено додека другава се замара со мене.И да советот да и се смеете на бившата во лице е малце идиотски затоа што вие излегувате смешни и понижени пред неа со оглед на тоа дека таа знае многу повеќе и гледа многу повеќе работи додека тој ве заслепува вас со шарм и убавина (оваа го кажува некој кој до пред неколку месеци ги имал силни чуства према бившиот кои ги исфрлив од срцето преку разумот) луѓето никогаш не се менуваат ако ја изневерувал бившата ке ја изневерува и наредната без разлика чуствува љубов кон едната -другата

На zhap4e и mims-89 им се допаѓа ова.
  5. Estelle

Estelle Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    155
    знам за многу ситуации кај што бившата девојка на некој дечко замарала и се мешала во неговата нова врска, но исто така знам и дека во повеќето такви случаи, самиот дечко иницирал и охрабрувал контакти со неговата бивша, па после ако се дознае, иде на карта "не сум ја, она ме бара цело време" :D во мојот случај на пример, мојот бивш дечко кога се фати со новата девојка, од сам старт сакаше по секоја цена да ги задржи добрите односи со мене, и не само тоа, туку и најредовно да биде во контакт со мене...за се што му се случуваше во животот, имаше потреба да го сподели со мене, јас немав проблем со тоа да контактирам со него, си бев на чисто со тоа дека не сакам да му се вратам (кога веќе сум решила да раскинеме, не гледам причина да се смирувам и да почнувам од почеток) ама како и да е, не гледав ни причина зошто радикално би ги прекинала сите можни контакти со него.... не знам што точно се случи, после одредено време, тие двајца раскинаа, и јас сеуште се слушам со него онака, најдругарски (иако не верувам дека таков однос е можен кога двајца биле некогаш во врска), ама таа неговата (сега веќе бивша) претера со патетични мерки од типот на зјапање во мене секогаш кога ке ме види во град, 3 пати ми праќаше friend requests на фб...итн.
    Поентата ми е, не треба никој да се замара со бившата на партнерот....најчесто не е таа проблемот, а беспотребно и се придава значење (мене на пример, само може да ми ласка тоа што знам дека девојката на мојот бивш била, и сеуште е опседната со мене и да и се чудам на паметот), а проблемот што го имала со него останал нерешен :D

6. Uspeshna

Uspeshna Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Ххаха сега си се фатив еднаш себеси како си викам тууууу како му раскинала се спасила кај заглавив со овој јас хахаха .
    И јас го имам проблемот со бившата на дечкоми но откако го прочитав ова изгубив желба да пишувам за тоа.... :D

7. bebufce

bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Јас па си имам проблем со бивша мувачица негова значи не оделе ама многу напорна девојка е ја замразив ептен многу...Цело време му пишува на фб уште по ужасно е што сме во исто друштво и почесто е со нас и она и намерно прави некој работи за да ме нервира мене...Се замарав мн со неа ама сега веќе почнувам да и се смеам у фаца онака цинички а она си ја наведнуе главата :)))

8. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Ја мразам бившата на дечко ми. И да, таа му беше женска, ја изневеруваше со мене. Ни се распрашува за нејзе, ниту го интересира. Одиме 2 и пол години. Мене бившата негова ми е навистина опсесија иако нема причина. Додуша има. Го адна на фб и му пишуваше но без тој да знае. Претрпев шок поради неа. Сака да ми врати. Но, дечко ми е толку смирен, воопшто не и обрнува внимание, а таа умира од љубомора.
    И сега не ми е јасна мојава опседнатост со неа. Имам се' на што таа може да ми подзавиди. Дечко ми ми вика дека ја немам самодовербата. И тоа е навистина. Можеби однадвор( физички изглед) личам на самоуверена, но не сум. Тоа е мојот проблем. :(

9. Karol.Ina

Karol.Ina Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    74
    И јас на почеток од врската бев опседната со неа, ( и таа допринесе) од скојпе му дојде до тука да се видат (дечко ми ме викаше и мене али јас не отидов, па не сакаше и тој без мене не отиде), после му пишуваше ма фб а тој не ја шишаше ни 2 %, така кога видов дека таа е за него мртва со тек на време ја заборавив и дека постои.

Само имајте доверба во вашите дечковци, ако имаат они памет и паметно размислуваат, бившите воопшто не се “опасни“ и важни.

На spanko му/ѝ се допаѓа ова.
  10. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Многу страни и коментари се за читање, може веке некоја се има изјаснета со мислење исто/слично како моето, но јас да си кажам што мислам :)

На почетокот од сегашната 3ипол годишна врска сакав да дознаам кои му биле претходните девојки дали имал односи и слично и се распрасував. Ми беше добар другар од клас, но никогаш неможев да знам што прави кога е искочен со другарите од маало (тогаш незнаев- сега знам! оговараат се што мрда без разлика што сите имаат женски ама нели викаат куче што лае не каса ;) па така и ние (нивните женски) се приклуцуваме во муабетите најчесто во одбрана на женскиот род зошто они ктитикуваат непотребно)

Назад на темата :) кога го прашував него не ми кажуваше ми викаше не е важно и после неколку месеци сватив дека навистина не е важно! Па таа некоја претходна поминала, значи од било какви причини не заслужува да и се посветува внимание! И на крај пак дознав по нешто што ке се испуштеше без размислување додека сме седеле цело друштво и тоа го прифакав најнормално. Исто како што јас имам бивши дечковци со кои понекогаш и контактирам зошто со никој не сум се испокарала, па пак никому ништо, кога си знае дека го сакам и знам дека ме сака нема место за љубомора!

Се додека бившите не се напаст и закана за врската не се мешам, но ако осетам нешто дека има би направам муабет со дечко ми да му дадам до знаење што ми пречи! Само не би стапила во контакт со бившата за да ја предупредувам да и се заканувам и сл зошто така само би и давала сила и би ја охрабрила да си ја оствари целта! И без изрзување, нема потреба од мравка да се прави слон! По некогаш во мал недостиг на самодоверба може да си замислуваме работи што реално не постојат, тогаш муабет со другарка повеке помага отколку безпричина напаѓање на дечкото!

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Ама и дечковците не се цвеќиња, ако толку досаѓа бившата треба он да ја спречи, не девојката да се замара со неа, нека и каже два збора ако не е крив па да видиш дали ќе и текне на бившата да се меша пак.
    Според мене дечкото е крив што она досаѓа, не викам дека нема такви нападни женски, ама ако он не дава поводи и ако му смета тоа ќе и каже два збора ќе ја отера и у пм ако треба, зошто само тој може да го прекине тоа, а не девојката!

На m2m2m2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Значи стварно ОПСЕСИЈА ! :@
    Никогаш во мојот живот не сум била љубоморна, ама НИКОГАШШ !!
    Само кога ги видов пораките, таа колнеше, не знам што, му служи ко резерва, (така барем он ми кажа).
    Пораките биле од минатото лето, а јас кога ги видов-- :@
    Од нервоза, ја избришав од неговиот профил, идиотот пак ја аднал !!! :@
    Рацете ми се тресеа од нервоза, а јас НИКОГАШ не сум нервозна, ама многу ладнокрвна личност сум, ме вади од кожа тој дечко !
    Ама веќе не ме боли за него, а со неа сеуште сум опседната :(
    Биле заедно во трета година, значи учеле во ист клас во средно, а и на матура биле заедно, девојчево неговата буква ја ставила на уво, таа само што не леташе од среќа.
    Живеат во ист град (не е од скопје идиотов) и мал град е, сигурно секој ден се среќаваат !
    Полесно ми е сега, штом знам дека не сум била со некој што ме сака, и што вреди, ме болеше тоа што ако јас го терам упм, ништо нема да смени, тој си ја има резервата :@
    Никогаш не сум мразела некој, ама нејзе премногу ја мразам !! :@
    И пак, како може таа да дозволи 2 години некој да ја искористи, или можеби се во сериозна врска, но додека тој да заврши факултет, ке си поигра со други... можеби таа мѕ созволува тој да има кратки врски... нека си игра колку сака, ама со мене НЕ !!

13. bebufce

bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Земала му пишала порака: Да не се заборавивме??...И сеа шо треба да напраам ја да зеам да ја тратам од земја преку глава ми е од неа веќееееее :@

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    2.364
    Девојкииии зар вие немате бивши ?????? Како се чувствувате вие кога ја видите вашата поранешна голема љубов така и тој се чувствува ако станува збор исто за голема љубов...... Сите ние имаме прва голема љубов во животот која не успева секогаш па мораме да бараме и нова и нова се додека не го сретнеш вистинскиот.... А замислете тој да се занимава со твојот бивши ти со неговата што ќе биде тоа.. Мислам дека се само врска не :):):):):)

На Estelle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    пред него имав само еден... и тоа само 12 часа
    ми рече дека никогаш нема да го спомне него...
    и така се случи, алал да му е

16. sanjchi

sanjchi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Хмммм....кога ќе го видам да се поздрави со некоја бивша ми се чини дека цревата ми се превртуваат секогаш правам некои фаци....мора да признаам дека и јас сум во вашата група на психопатки... :) :) :)

На bebufce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Љубоморна сум и кога знам дека нема причина за тоа! :@
    Колку и да имам доверба во него многу се нервирам кога ќе ми спомне некоја негова бивша, или кога ќе се поздрави со некоја.
    Не сум опседната, но сепак неможам да останам рамнодушна.

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    морам да признаам дека бев порано опседната салам но по некои ситуации што ги доживеав со гордо исправена глава морам да признаам дека сега сум мн.рамнодушна и ако дечкоми мрдне со прст за бившата ќе возвратам со истата мера и полошо бидејќи и бившиот мој не е сеуште рамнодушен кон мене па одвреме навреме иако знае дека сум со некој знае да залета порака или повик од него да не правам муабет за други ситуации каде што стварно можам да бидам кучка па де видиме тогаш колку ќе биде рамнодушен тој а и да мразам кучки кој не го знаат зборот крај

19. KejtiKaulitz

KejtiKaulitz Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43
    Се обидувам да игнорирам се што е од неа, и да не се замарам што ќе рече за мене или дали ме оговара. Само ќе ја поздравам - Chill out :)

20. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Ја не бев толку опседната со бившата на дечко ми (сега више бивши) колку она со мене. Имавме заедничка другарка и она се дознаваше за мене. Тоа траеше 4 год :@ со дечко ми таман ќе се искараме нешто таа одма му се става, ама и тој глуп за инает одма со неа, па ја уште поглупа не се тргам од него и така нон стоп се додека не ставив крај пред една година. Ама душава уште е опседната со мене, пак слушам се распрашува што правам, како, зошто.. едно две до мене ќе ја видам у кафиќ. И додека колку толку имав уште муабет со бившиот тој ќе ми стави нешто на фб таа лајк :@ ауу значи никој не ми бил одвратен толку време ама оваа вреди да се тепа. Уште ми смета у животов а и ја на неа.