Форумџика на годината

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Не ме интересира ама ич. Било што било, да ја сакал неа, ќе бил со неа сега, а не со мене.. така да..!
    Иначе сегашната девојка на мојот бивши е опседната со мене, девојката ме мрази, ме гледа ко којзнае што да сум и направила, боже сачувај од такви !! |(

2. GirlMk

GirlMk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    неее :) воопшто. ако биле толку вредни за јас сега да се замарам со нив, немало ни да бидат бивши 8)

3. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Не сум опседната јас со неа, нека биде она со мене. Јас го имам, не го има таа. Многу ми е гајле. Е сега, нормално да се прашуваш со кој бил, како бил на почетокот од врската, ама тоа не е опсесија тоа јас го нарекувам - истражување. :rofl: :rofl: :lol:

Тоа беше првата недела, сега ич не се замарам. :)

4. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    исто и со мене!! само не една, туку неколку бивши!!! каде и да одам, морам да сретнам некоја, ме зјапаат од глава до пети итн........... :wasntme:

5. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    мене тоа и не ме интересира, сепак тој е со мене, и како што ја ссум имала некој пред него, така и тој . Сега сум со нова личност и сакам да уживам , несакам да си ја уништувам врската за некои поранешни бивши девојки, едноставно не ме интересира со какви бил, што правел ... бла бла .....
    Ме сака мене а се што е минато се заборава ... така да , и тие се заборавени , и сега двајцата кулираме :*

6. Dzverche

Dzverche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    37
    dobro prsanje :D :PP ???se nadevam deka da :P

7. Dzverche

Dzverche Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    37
    jas bev mn opsednata eden period so negovata bivsa iako nemase nikakvi simptomi od negova strana tuku naprotiv se pozitivno samo so mene,ama problemot e sto taa mu bila prva golema ljuobov odele 4 godini i go izneverila 3 pati i toj i optostil no 3tiot pat i pluknal samo i nikogas otamu ne i daval nekakov pristap da ima do nego taa za sreka zivee vo polska i ovoj mesec se omazi za nekoj si italijanec,najmnogu me plasese zosto odime skoro 1 godina i znam deka me saka i jas go sakam premnogu no sekogas se prasuvav dali mene me saka poveke od nea dali kako sto velat maskite ednas vo zivotot sakaat taa e negovata prva ljubov potoa ke saka ama nema da bide toa,toa,go provocirav mn pati za nea zosto ne sakav da doznae deka sum ljubomorna nekako detski mi zigledase toa no mn pati sama se izdavav inaku taa mu e najruznata sto ja znam od site negovi dr bivsi,i mi go slapnav u faca ednas mu rekov kako si mozel so ovaa smotana 4god da ides site dr bivsi se izmisleni za nea a toj samo ke mi kaze ne e vredna da ja spomenuvam,mn me pogagase toa sto taa glupaca nemoze da se pomiri sto izgubila prekrasna licnost kako sto e toj pa mu pisuva odvreme navreme na fb no toj samo ednas i ima odgovorrno i taa sekogas mu spomnuvala deka i e zal sto taka zavrsile a toj ja secel vo koren sto e i normalno zosto mn go povredila i toj iskreno ic ne ja podnesuva,no smetam deka toa e normalna pojava osobeno vo pocetok na vrska no podocna sfativ deka nema potreba da si ja trujam dusava so nes sto e vo minatoto,ako bila vredna ke ostanela so nego,sto ima jas da se zamaram koga toj ne se zamara,sega sfakam kolku sum bila glupa sto nekoj pat sum placela zaradi nea se od strav da ne me ostavi zosto ja saka seuste nea no sega sfakam deka nis od toa ne e taka,i zatoa kulirajte i ne se zamarajte :)))

8. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Не сум опседната и нема да бидам зашто пред мене немал некоја посериозна врска, а оние краткотрајните не значат ништо. Се случува да го прашувам од љубопитност некои пикантерии околу претходните врски (зависи од расположение, некогаш ми кажува) и демек се нервирам, ама во главно ми е интересно да слушам. Што е најважно, јас му значам најмногу, а останатите можат (ако сакаат) да се опседнуваат со мене :D

9. Estranged

Estranged Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    24.834
    Паааа морам да признаам дека порано и ја знаев да се замарам околу бившите на моите дечковци, не би рекла опсесија, туку онака, чиста женска љубопитност... тоа е нешто сосем нормално, се додека не почне да станува болна љубомора (најчесто без причина). Со сегашниот дечко немам таков проблем, затоа што знам дека ова му е прва озбилна врска и дека се пред мене биле кратки авантурички. :D

10. femina11

femina11 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    227
    Не дека ми биле опсесија туку сум знаела да бидам љубоморна на нив,па дури и да се нервирам сама во себе.Но тоа траеше само првата година од нашата врска,сега ми е сеедно,а и не мислам на нив.

11. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Не се замарам со бившата негова не ме ни интересирала да го прашувам што како....ако му значело него не би била бивша :lol: Јас сум сегашна таа нека се замара зошто пак јас :P

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Мојов ја имал само една пред мене, и доста гадно го зафркнала, така што немам за што да и` се нервирам на типката дека би можела пак да проба нешто со него. Не го запрашувам од чиста причина што му е болна точка што испаднал „глуп“, иако понекогаш освен тие основни информации, сакам да знам како изгледа и се`, сепак ја оставам во минатото за наше добро. Ниту тој се замара ептен со моите бивши, бидејќи знае дека сум била мало и зелено што врска немало од сакање, така да, и повеќе од супер ни е.
    Е сега, јасно дека понекогаш има мали испади на љубомора од двете страни, но знаеме да се контролираме, да си кажеме одма што ни пречи и одма да интервенираме. :D
    Само искрено кажувајте си се` што ви пречи девојки, и мирна ке ви е главата. ;)

13. theAristoCat

theAristoCat Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    384
    има мојов една бивша што се правеше на Тошо демек не знае за нас и сакаше да ни расипе се.
    најтрагично е што,таа и јас во основно се дружевме(таа е поголема од мене една година) и после се што проба да направи со дечко ми,уште ми се лигави и кога ќе ме види вика СРЦЕЕЕЕ,КАКО СИ,ШТО ИМА НОВО.
    дволична глупача -.-

14. Freak.of.nature

Freak.of.nature Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    30
    ма не и се замарам брее.има да ја истепам ако проба да напраи нешо за да ми расипе врската :evil: [*]

15. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Во топиков се пронајдив дефинитивно :D . Дечко ми има една бивша што проба да не раздели на секаков начин. Кога ние се фативме тие беа раскинати веке 2 години, уште одма почна да му ѕвони од скриени броеви и пијана да му кажува дека уште го сака, му се закануваше нему дека ќе ме сокршела од ќотек... Тој цело време и исклучуваше, и велеше да не се меша веќе во неговиот живот, дека сега е среќен со мене. Помина 1 година и сето ова се повторуваше... следење по кафичи,повици од неа, следење по кафичи еднаш и јас и кренав и ја отерав во ПМ ама џабе. Почна да праве лажни профили на ФБ и да не адднува и мене и дечко ми. Така со текот на времето мене ми стана опсесија, цело време ја гледав со кој излегува, дознавав кој и бр за да знам ако му ѕвони нему... последен пат не замараше пред 6 месеци, но тогаш заедно со дечко ми ја кажавме на цело друштво што праве и почнаа да и се смеат, па и да ја жалат ..... некои дури не веруваа оти она на никој не кажувала што прави. Сега веќе ретко ја гледам и престанав да мислам што следно ќе ни направи Се изнапишав :worried: , ама што да правам морав ова да го споделам.

16. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.021
    Сметаат бившите, а со оглед на тоа дека ги имал во огромен број тоа е уште поголем проблем |( .
    Има една што ми иде претежно на живци, му прави лажни профили и така натаму, не дека мислам дека ќе направи нешто со неа ама пак сум љубоморна :)

17. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Колку и да сакав да не се замарам со бившата негова-едноставно неможев! :( Секогаш се прашував што ако уште ја сака, што ако уште сака да биде со неа, зошто уште е со мене?! :o Многу банални работи ми се вртеја низ глава се додека еден ден не ми препукна, па го седнав :rofl: и разговаравме за тоа! Не кратко, туку долго и опширно ми објасни како не чуствува ништо за неа, дека сега е со мене и дека јас и тој сме битни! Верувајте после разговорот се поретко почнав да размислувам на таа тема "Бившата на мојот дечко"!! А сега веќе и не се замарам... ;)

18. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Aјде да си честитам самата себе си... трета бивша на маж ми санува член на мојата фамилија.. братучетка ке ми биде..

оуу јеа, сите си се до мене.... 8)

19. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Леле, ама сум била нервозна. :|
    Не се препознавам себеси.
    Само едно знајте-Rock-a-Fella is Free! :)

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.745
    Допаѓања:
    145.185
    Воопшто не се замарам. Нема потреба да се нервирам за нешто што поминало. 8)
    И онака одиме долг период па сигурно веќе не ја ни помти. :rofl:
    Фала Богу досега се нема мешано во нашата врска. Ние знаеме некогаш да се боцнеме за нешто, но онака се зезаме. :rofl: