Аууу си читам овде шо како и се подзамислив. Дали јас им претставувам опсесија на девојките на моите бивши дечковци? Не им се мешам на никој во врска ама којзнае што зборат за мене. Де бе девојки оладете малце со тие бивши, ај на оваа ташната шо и ја земале има право да се лути, ама вие другите немате. Па не е само таа крива кај е дечкото како машко во врската да и каже да не го замара повеќе? Ако тој расчисти со неа таа ама баш ништо не ви може, може само од страна да кубе коси и да оговара додека вие си уживате во врската. Јас имам и пријателски однос со бивша една негова ама се погоди девојчето океј никогаш ја нема ни спомнато врската нивна. Дури некогаш и се жалам од него таа ми вика ‘ Остај го таков е ама ке му помине не се расправајте за џабе‘ нели де бивша е сепак го познава доволно
ах кики извини мила ама баш ме насмеа од вакви како оваа господ да те чува (тивка вода брег рони) никогаш неможеш да бидеш во пријателски односи со бившата на дечкоти замислисе ти на местото нејзино не пријатно баш а? така да не се опуштај мој совет
Е да, во право си, не сум размислувала многу на таа тема. Може и треба да внимавам повеќе да не дојдам после јас тука па да се жалам од довчерашната пријателка. мене ми се случувало некој од бившите мои да се фати со моја блиска особа и не сум се мешала во врската ама пак незгодно е малку , па сум се дистанцирала.
Никако блиска. Една мене се ме прашуваше за типот, за да излезе на крај дека финтата е да дознае какви ни се односите и цела година го провоцирала. Кога дознав, ја отерав. Можеби е фина, ама имај си ги твоите другарки, не ти треба таа.
Леле женииии колку се замарате. Бивша=минато! Јас со на овој мојов неколку ги знам, едната ми е премногу блиска. Немам никаков проблем со ниедна бивша. Чисто не ме интересираат. Ако има некој наметлива нормално дека намам 15 и да молчам, ќе и се обаратам фино лепо и тоа е тоа. Меѓутоа досега не сум се опседнала никогаш. Ама се зависи и вашиот колку ќе ви даде иницијатива да се замарате. Доверба тоа ми е многу битно ако видам дека и на тој му мрда опавчето за некоја негова или гледам дека му останале чувства и него чао чао, светот не е мал.. А знам дека сум била на таргет на некои девојки на моите тогашни, иако не сум дала никаква иницјатива, па не знам тоа ме викаа негативна енергија, не знам ова она, на малово сега знам дека му забранија на фб да ме има хуху, ама сетоа тоа ми е толку детски. Ако на некој си ставил крај тоа е тоа, напред... не се мешам во туѓо ,а не можам да се замарам на целата листа на негови бивши. Искрено и ретко прашувам со која биле дали контактираат, ако сосема спонтано ми каже ок ако не супер, помалку инфо за мене.
Бившата на мојот дечко е од нивното факултетско друштво и повремено доаѓа кога се собираат. Сме се сретнале неколку пати и сме на пријатно здраво. Што има јас да ја трескам главата што фактор била она во време кога воопшто не сум го познавала? Важно е дека денеска од негова страна нема ништо, од нејзината - не ме интересира искрено, може и да си црта срценца во споменари со нејзиното име и неговото презиме, се додека не се мешка во нашата врска на било каков начин, и не претставува никаква закана, не ми е гајле. Што се однесува до тој дел фер е и коректна и немам замерки. Нормално, женското во мене некогаш ќе погледне накриво, ама кога реално ја согледувам ситуацијата, сфаќам дека нема место за паника, нема потреба од опседнување за глупости, а познавајќи го мојот дечко, ако земам да замарам за ваква банална глупост, ќе го нак*рчам и ќе ме остави, ама ич око нема да му трепне. И така и им треба на сите девојки кои ненормално се опседнуваат со бившите на дечковците без никаква потреба и ги замараат и тероризираат. Треба да бидат оставени. Со тоа покажуваш дека - не му веруваш, не го почитуваш и не го цениш - не си веруваш, не се почитуваш и воопшто не се цениш себе и своите квалитети, штом некоја си бивша ти е опсесија и закана, и те води накај ПАРАНОЈА.
Е па мене таа не ми беше опсесија, ама јас и бев, а исто и тој. И на крај успеа еднаш да го легне. Не би верувала на никого. Колку помалку веруваш, толку подобро ке си поминеш. кога ќе се сетам колку јас верував, ехххх. Ама веќе на никој никогаш не верувам. А вие, како сакате. Додека не се испечеш, не знаеш. Не би ви посакала.
Ним нека им биде криво и нека с опседнуваат со нас зошто тој ме избрал мене значи сум подобра од нив а вие што се секирате за бивши извинете ама будали сте,место со мерак да си го фатите под рака и гордо да поминете покрај нив,вие хранете ги со љубомора и несигурност
...девојки...вака...имам дечко со него одам 1 месец.има една бивша што одел со неа година ипол а и она сега има дечко.проблемот е што уште му пишува на фб,на тел па и му се јавува.значи се трудам максимално да не ја спомнувам во врската ама сум ја спомнала многу пати.на дечко ми сум му кажала дека не може никој да ни расипе без оглед на тоа колку се труди.тој ми кажал дека со неа е завршено и дека не ја сака ама коа ке зборат на фб дечко ми го брише разговорот и јас го прашувам зашто ? значи криеш нешто и он ми вика дан ни расипе нешто :/ и ај шо да помислам јас сеа ?значи не ми е опсесија ама мене ме нервира тоа...едноставно ми смета.таа е минато и треба да остане во минатото.пред некое време глеам ја блокнал а потоа и пратил покана за пријателство.пак го прашувам заш и он вика па видов дека сте збореле од кај мене на фб па ја блокнав(избришав) не знам точно и после ми пиша порака на тел зашто ме избриша као демек не се плаши нема да ти расипем и затоа и пратил покана за пријателство...што е несфатливо за мене..колку и да се трудам а стварно се трудам :/ тој дур одел со неа спиел значи имале односи и јас му кажав дека ако го бара тоа кај мене нема да го најде и на време да се тргне ако сака.он ми рече дека не е со мене заради тоа него затоа што сака да биде со мене и дека му е доволно тоа.ако му треба нешто такво има и рачна работа дај кажете што да правам со ова и бившата негова ???
Добро нека ти објасни што е работата.Малку се ова ми е измешано.Ај да е слободна,ќе сфатам зошто му се јавува и му досадува.Ама и таа си има веќе друг дечко. и би те советувала доколку има нешто за решавање најдобро е тој самиот со неа да си го реши,да не се мешаш ти,во никој случај. Мене ми се случуваше на почеток на врска да му се јавуваат другарки и да ни се мешаат во врска.Но,тој си го реши проблемот. Ако не се мешаш,подобро е за тебе.Затоа што ако навистина му значиш,а му покажеш дека не ти се допаѓа нивната претерана комуникација,сам ќе најде начин да си го реши проблемот.И во никој случај да не се секираш претерано за оваа работа, затоа што после во текот на врската ќе си се смееш сама на себе за тоа.Ти посакувам среќа.поззз
фала но сепак чудна ми е една работа.во саботата бевме излезени и јас му реков дека неам нет на лаптопот :/ и кај 1ипол си заминав дома малце се скаравме ама океј пак се е во најдобар ред.коа се вратив влегов на фб од кај брат ми на пц а него го немаше и му оставив порака као демек кај си ?уште сега ме извара или не знам што точно му пишав.утредента ми пишал порака дека не влегол заради тоа што сум рекла дека неам нет и дека у 2 и 10 бил дома.е сега шо се деси ? денеска една другарка во школо ми кажа дека го видела во саботата пред диско со колата бил сам ама во 02:20-02:30 а тој ми рече дека во 2 и 10 бил дома :/ дали да го прашам зашто ме излажал или да се праем будала на некој начин ?
ааауу луѓее не можам повеке вака...само што видов дека на другиот негов профил станал пријател со неговата бивша го неам ја на тој фб али му се гледа шо има на wall а неам ни пасворд негов на тој фб.ја значи стварно не знам што да правам.не е ни она крива крив е мојов што не и става до знаење дека нема више шансе кај него
Разговарај со него.Се може да се реши со разговор.Кажи му што ти смета кај него.Види што ке ти каже, најдобро можеш самата да си одлучиш.Ние не го познаваме дечкоти.
го имав истиот проблем потполно те разбирам како ти е и како се чуствуваш очигледно е дека дечкоти нема све до крај расчистено со неа за жал не се залажувај биди реална седниго и прави озбилен муабет со него или нека си биди коректен со тебе или чао и очигледно е дека лажи значи расчисти ги работите дури нема поминато многу време сега е времето да се разјаснат работите пред да бидеш повредена и навредена...
Хм...едно реално гледање на работава. Тој е веројатно постар. Ти имаш само 17 години, си му напоменала дека односи од тебе не добива. А тој веќе ги имал. Еднаш штом стане сексуално активен - готово, неможе многу да апстинира. Епа очигледно е дека на типот му мрда. А очигледно и на таа и` мрда штом има нов дечко а уште се замара со твојот. Целава работа ми мириса на загорено, ама ај, да не зинувам пошто не ја знам баш ситуацијата. Спојлер Иако претпоставувам за каков вид типци станува збор... Сепак, ако раскинале неодамна можно е да имаат “неплатени сметки“, а и 1 месец врска е малку за да знаеш што е работата. Знаеш ли зошто раскинале? Под кои околности? Кој кому раскинал? Да не се само на пауза па си се ладат со други? Мал број прашања ти се потребни за да доловиш целокупна слика за се` што се одвивало и се одвива околу тебе. Сепак разговарај веднаш. Најотворено. Кажи си се` што те мачи и побарај логично и искрено објаснување, па ке видиме.
ее...женски или сум премногу наивна или сум премногу глупа трето немааа...со бившата на дечко ми што одеја 2 години ама од ко се скараја да не бидат во врска си останале другари и јас вчера му ојдов дома со дечко ми, а само што ми падна жал за неја што мислевме со дечко ми дека сварно му е нешто ко му се јави на дечко ми на мобилен со плачење и што се вели и на најголемиот душман ке му помогниш ако е во невојла, преплашени одјовме кај неја а таја почна на секое да го провоцира дечко ми и овај мојот арно му текна да стани и да си одиме дома...и ко си бегавме дечко ми само ми рече бо бо значи колку знаела да глуми..Со дечко ми одам 10 месеци а во почетокот таја навечер секогаш му титкаше, јас само го прашав која е ова што ти звони на секое и дечко ми ми рече дека му е другарка и отпосле научив дека му е бивша ај нема врска тоа но таја ја претера со тоа титкање и му реков на дечко ми неможи ова вака кажи му повеќе да не досадва ај ми ја исполни желбата дечко ми но во последните месеци таја од ко остана без дечко пак почна да му се пика на дечко ми а дечко ми ме сети дека се нервирам и ми рече ако си будала да се нервираш за неја и јас си реков па во право си ако сакаше ти да одиш со неја немаше да се скарате и да одиш 10 месеци со мене ама тоа во умот си го реков и капаче на све беше тоа ко ја ижалив и ко ојдовме кај неја.....ама мене ме мачи нешто страв ми е да не почни да измислува пак некои нејзини трикови и да му се пикни на дечко ми а дечко ми на секое ми кажва дека ме сака, на секое ми вели дека ако не ме сака нема да биди ни 1 секунда со мене дека никогаш нема да ме изневери...ама сепак на машките не му се верва многу, а бившата прв преварант е уфф...незнам вејќе што да мислам
Алал да ти е како го прифаќаш ова, па дури и одите кај неа дома напомош? Ај, може е озбилно, но толку време досадување од нејзина страна? Во воздух би ги кренала и двајцата Нека расчисти со неа, јас би побарала прекин на секаков контакт ако сака да биде со мене, другарство со бивша-не, посебно пак со ваков тип како неа...Но јас сум од тие посесивните, па ако овој начин ти е премногу нападен, не знам како поинаку...
Е за среќа јас немам ваков проблем. Прва сум му, па не морам да се секирам со која бил, шо боло како било и сл...Си го фатив уште малечок, со мене си израсна детето Е недај боже да раскинеме, тогаш јас ке бидам опсесија на некоја.
па вака...јас како што знам они дур оделе во врската цело време се карале и карале таа била многу љубоморна е сега он ми вика као демек она го изварала него(ама не знам точно можда ме лаже)и поради тоа и раскинале.цело време он ми збори дека она е луда му досаѓа му пишува пораки му се јавува(а можда само намерно ја вика"луда")ама искрено не можам да верувам на машко.и јас стварно не знам шо да мислам целава ситуција ми е збунуачка ни на крај памет дека мене ова ке ме најде .ми кажал се за неа дека ја скинал уште првиот месец ма страшно ! која будала била.по тоа се гледа дека се работи за нетачна личност.а по ова што го прае сега и болна со паметот ! ми кажал дека не ја сака и дека кј него кј ке раскине со некого нема назад више.а пред тоа шо ги читав разговорите за мене све позитивно збори дечко ми со неа.она го викала на кафе а овој рекол дека имам женска неам шо да барам да идем со тебе и ред др работи.овој разговор го прочитав ама други ги брише и не знам шо да мислам :/ нема излез од целава оваа ситуација.влегов у гомна а го имав прашано дали е расчистено све со неа и он рече да.после му реков смирисе со неа ако сакаш а и он вика нејкем ! и ај шо да заклучам јас по ова ?не сум више доволно паметна да размислувам :/