Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    За бившата и за бившите на мојот партнер ме здоболе половиот орган, исто како што ме здоболе истоимениот орган за спотот на Татијана Стефановска - Менаџер.

2. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    лелее..ке се акнам од земја. Денес на бившата на дечко ми му пишав порака да седи понастрана од нас пошто ја претера со нејзиното понашање ама на културен начин без закана и без навреда со еден збор културно ја замолив и таја да земи на дечко ми да му се јави со плачење да му кажи дека му пишав порака дека му забранив да нема никаков контакт и плус измисли некои работи офф леле...значи колку женски има на светот што сакаат да се прават светици и жртвено јагне прават се за да не ги остават другите среќни, а јас будалата пред некој ден ја сожалив и дури сакав да помогнам а нејзе цел филм и беше да ја сожалува дечко ми и да му се пикни... :@ абе до кога таквите да не ги наречам кучки ке ги има по светот. Леле ми иди да му одам на работа и да ја акнам проста кучкааа :@:@:@:@:@

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ууууфффф бе па сто знам...ми вика дека јас сум му прва али сто знам на маско ли да верувам??... имал само една со онака али нисто повеке иии не да ме нервира тоа лелеееееее

4. Mila04

Mila04 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    68
    Морав да се истурам негде!!! Сега баш си го вратив филмот малце, и кога ке помислам колку беше присутна неговата бивша секаде каде што излегувавме! Леле мочла една! Како се изнервирав наеднаш! Виде не виде, дечко фати и се откачи...а колку е само лигава на фб со нејзините другаркички- туку се бацуваат, се гушнуваат...лИле лИле...цмок цмок :puke: стварно ми беше малце чудна и по троа ружна кога ја запознав и кога не знаев деа таа е бившата, ама сега уште погадна ми стана! Кај му биле очите на овој мојов???? ц ц ц ц.....офффффффф... Е МНОГУ СИ ГРДА МОРАМ ДА ТИ ПРИЗНААМ!!! :x

п.с простете, ама ако не се испукам тука, нему ке му се нафрлам ;)

На NightAir му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AnichkaButterfly

AnichkaButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Бифшата на мојот најпаметен дечко.
    Незнам зашто секојпат кога ке ја видам,се сецкам,и не се осеќам убаво кога ке се поздрави со неа...Иако знам дека тој мене и само мене ме сака,и ми го има тоа докажано многу пати...сепак нешто во мене реагира чудно кога ке ја види нејзе... :/ :/

6. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    3.708
    Ех и јас си имав ваков проблем ама се пожалив малку на форумов, ме советуваа неколку феминки и сега сум раат...Бивша па бивша па што?Не се замарајте со нив...Ако се мешаат во врската јасно кажете му на дечкото дека ви смета секаков контакт со неа и да си прекине...Ако не ви се меша уште поубаво... :)

На Mila04 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. la.diva

la.diva Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Ме нервираааа грр :devil: ама морам на признаам дека е убава :( несум му забранила контакт со неа но и тој самиот си знае и ја делетна од фб, ама пошто тројцата учиме во исто школо мноогу ме нервира што морам секој ден да ја гледам... :devil: :rofl: :rofl:

8. dimoska

dimoska Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    47
    види вака јас сум во брак и знам неколку што биле со мојот сопруг пред мене.тој никогаш не ги спомнал нити контактира со нив ама две од нив се од исто место од кај што е и тој.и другарите на мажот ми коментираат за некоја од нив види ја неа вака прај па не знам другата му се пулела а мојот коментар е дека можат тие сега и тука да прават што сакаат а тој сепак е со мене со мене створил фамилија и со мене на крај ке си оди дома.а имаше една со јас ја знаев и кога ке излезевме ние таа секогаш бесе тука негде и од цело место во кафулето таа ке најдеше тука пред нас да игра да меша да се врти пред него и другарките ми велеа како и дозволуваш така да прај а јас и тогаш им велев ако сака гола нека се слечи тој до мене стој и со мене ќе си оди а таа ако не и е срам можи колку сака да се понижува.Додуша секогаш кога ке напраеше таа така јас ке почнев да го гушкам да го бакнувам и на крај пак таа ке заминеше нервозна. се трудеше цела година и не и успеа пак тој од мене очите не ги тргаше.и сеуште не ги тргнал.:D

9. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Не му е бивша али му била опсесија него пред да ме запознае мене......па веке година дена сме во врска а секогаш ја спомнуваме и се караме во врска со неа....во главо и накратко кажано кога најмалку ке помислам на неа таја ке падни на муабет и тоа ме живцира и то јако......
    е сега тој вели не му е ништо повеќе од пријателка а од друга страна му пријало да се дружи со неа и неможел да прекрати со пријателството......накратко кажано ке бидел несрекен ако не се дружи сонеа........феминки хелп значи многу барам од вас тотално сум збунета и незнам поке со да мислам.....секое мислење ми е добредојдено :*

10. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Порано ми беше голема опсесија неговата БИВША (не знам зошто само таа, од толку бивши) :envy: Дури и направив лажен фб затоа што немав од каде да и го гледам профилот :lol: :lol: Порано кога ќе раскиневме со дечко ми тој ја аднуваше на фб (имавме таква гнасна навика и двајцата) и и пишеше, за јас да љубоморам :lol: но сега веќе го нема тоа. Ја нема на фб ни неа ни други бивши и на раат сум :rofl:

11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ха .. не знам зошто не би го прекинал тоа `пријателство` ако на тебе ти смета и ако постојано се карате поради неа :^) Можеби треба да ја испиташ работата убаво, сега јас не сакам да ти отварам сомнежи, но зошто тоа пријателство му е толку важно? Не знам, зборувај со него прашај го зошто толку му е важна(без карање) нека ти објасни убаво и кажи му дека ти смета што се пријатели и можеби тој ќе одлучи да го остави тоа пријателство.

12. Onegirl95

Onegirl95 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    И јас не ја поднесувам бившата на дечко ми ...И јас се знам за неа и понекогаш ке се сретнеме и ми прави некои фаци уф тогаш ми доага да ја треснам ...
    Не сум и јас крива за тоа што тој за остави за мене ,повеку сум ми се свиѓала и ја оставил ... а она на мене се лути......да ја сакал немало да ја остави...

Многу е досадна ..цело време му титка ....
    сум присуствувала кога таа ке се јави ,тој ке и каже дека не јас сака дека е со мене во врска ...да не му се јавува....
    Ке ја нема неколку дена ,после пак ке му титка..
    Тој не го менува бр бидејки мн луге му го знаат тој бр и додека да го казе на сите.....

Едноставно не можам да ја поднесам ....(ја знам која е и некојпат ке ме испровоцира ке треба да се тепам а не сакам тепачки)...........

13. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Неговата Бивша

Абе што ти е гајле, земи го бројот и кажи и, проблем некој???? Гледаш не те сака,, што изиграваш будала. Покажи и дека колку и да се труди нема да ви расипе.
    Имам пишувано, за една на мојов. Не му е бивша, иако знам дека во тоа време многу му се допаѓаше, но си ги креваше акциите. Не е тоа често се случи 2 пати до сега да сака да испровоцира. Ама јас му кажав на дечко ми, на наредното ќе и кажам. Сега тој е мој, ти имаше шанса и ја пропушти, сега те молам изгуби се. А мојот дечко на сето тоа само ми кажа- Твое право е на кој што ќе кажеш.
    Докажете и двајцата дека сте силни, дека вашата љубов е силна и дека никој не може да ја расипе.

14. MonNy.B

MonNy.B Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    36
    Со дечко ми сум во врска година и пол, но тој сеуште има контакт со бившата со која имал врска 5 години... Му се јавува, да не претерам секоја недела, да го слушнела како е, како му е без неа, како е со мене, како се неговите дома, му кажува дека и фали, што има ново, ова она... На сето тоа он не се противи, и кога се најдам во ситуација да слушам што зборуваат нормално дека се нервирам и се лутам, но тој мене на крај сепак ме ваѓа крива во цела таа ситуација... Се вади со тоа дека он е со мене, мене ме сака и такви слични муабети што ми се више напамет научени и ме вадат од такт! Ако ме сака, зошто се слуша со неа? Зарем не може да и каже „остави ме на мира си имам девојка која ја сакам ми правиш проблеми„? Дали сеуште ја сака? Дали можеби му недостига, во мене бара само утеха? Или сеуште ја сака, со мене само го исполнува времето колку да не е сам? Или уште полошо, сеуште се гледаат тајно? Ќе полудам, не сакам да кажам на другарките зошто не знаат да чуваат тајни, Ве молам помогнете ми! Дали да му раскинам и нека оди по патот свој? Тешко ми е :doh: многу го засакав... И јас имав 3 годишна врска пред него, па не одржувам контакт со бившиот.... :@

15. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    Заедно сме година и пол, тој сеуште има контакт со бившата

аман ова мене ми личи на онаа народната ,, КОПАЈ НОВ БУНАР ВО СТАРИОТ НЕ ПЛУКАЈ,, да не си има контакт со неја и си мисли ако не испадне ништо од вашата врска пак на неа да си се врати ???

16. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    секоја чест бе што душа носиш девојко јс одамна немаше да бидам со дечкото да сум на твое место мислам се слуша со бившана на секое па тогаш зошто се скарале и зошто е во врска со тебе кај е твојата улога овде без навреда ама мислам дека дечкоти многу ама премногу те потценал и ти тоа му го дозволи утре кафе ќе ти речи ќе пиеме нема ништо лошо во тоа |( и ти ќе речеш ок :x
    не е во ред ова но сепак твое право....

17. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022

Meне ми изгледаш како да си златна резерва како што кажа soco aко со тебе не иде со нејзе ке се врати.Да сум била на твое место ке му речев да бира мегу мене и неа и готово,крај на приказната.Не си должна да го трпиш ова.Па и уште не се противил на тоа.Ајде бе.Разговор,очи во очи и да одлучи.

18. MojBroj

MojBroj Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    ok
    edno prasanje (se nadevam bez burni reakcii)

dali sum jas edinstvenata sto ja cita temava i dodeka citam si se poistovetuvam so bivsata....

izgleda samo jas sum

looool
    [mod-kirilica:2y7ynlav][/mod-kirilica:2y7ynlav]

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Па во оваа тема изгледа си :)

20. MonNy.B

MonNy.B Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    36
    Разговарав со него, но добив обвинувања повторно...Јас сум била будала што сум била опседната со тоа, тој мене ме сакал, не бил со неа со мене бил, 21ви век било ова...Да, 21ви век ама не значи дека може да прави што сака...И да, и се јавив на неа јас (глупав потег знам) но незнаев што веќе, и знаете она што ми рече? Ало девојко нашето заврши шо к*р сакаш од мене ако си ти таа шо ја сака зашто уште се слуша со мене? Јас и кажав да не му се јавува веќе, а она ми рече па и он нека не ми се јавува... Значи сепак он мене не ме сака, ќе го испратам по ѓаволите колку и да го сакам. Не сакам да бидам златна резерва на никого... Ќе боли, ќе боли, ќе преболи, знам како да си ги излечам раните после долга врска (искуство од минатата врска)... Зоштоо само идиоти се лепат за мене зоштоооооооо :@