Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    зависи бе.. ако уште се у контакт ке го потпрашам ама одоколу не апла..
    чисто информативно знаете ;) ;)

2. ivance5

ivance5 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    200
    Кога ќе се спомне бившата на дечко ми станувам ваква- :devil:

3. Andrianaaaaa

Andrianaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    41
    Mojot odgovor e: Ne mi e gajle za nea :)
    znaci ne sum opsednata so bivsi devojki ili pak nekoi koi momentalno mu se pustaat..
    dokolku nekoj se spusti na toa nivo da dozvoli bivsata devojka na svojot decko da im stani opsesija togas taa treba da bidi spremna deka dokolku toa cesto go iskazuvame mozeme da go naterame da misli se pocesto na nea.
    [mod-kirilica:28o7cwqu][/mod-kirilica:28o7cwqu]

4. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    9.092
    Aндријана ,многу убаво размислуваш,секоја чест,но понекогаш самите бивши се мешаат во врската,и кога твојот дечко ќе им го дозволи тоа,уште полошо.
    Јас имав таков случај,бившата го бараше,а за да е најлошо тој се уште ја сакаше иако не го признаваше тоа.Раскинавме поради други причини,но со неа не можев да се изборам никако,иако беше од друг град :@ .
    Тие си контактирале и откако раскинале,таа го изневерила и тој се жалеше и многу ме понижуваше заради неа.Ви звучи познато :?:
    Да даде Господ да им се врати троодупло за се што ми направи тој.
    Не заслужува ниту Божја прошка :x

5. Blondy.92

Blondy.92 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    63
    леле и јас исто, дури бетер.. многу ме нервира!!!

6. Mine-to

Mine-to Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    Епа вака:
    Пред една година се запознав со дечко ми. Он тогаш беше во подолга врска ама ние бевме само другари. После 2 месеца ми призна дека ме сака. И јас го сакав, ама му реков дека тоа не може да биде заради тоа што има девојка. Но сепак се случија работите, и бидејќи ме сакаше, раскина со неа и со мене е од тогаш во врска.. Само има еден мал проблем, секогаш кога ќе се караме со него, мислам ќе се врати на бившата и дека сеуште ја сака.. Не знам како да ја победам љубомората, самата се уништувам и не знам што да правам :(

7. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Ма не ме брига...бивша била.
    Јас и го заземам местото.Јас треба на неа да и бидам опсесија :devil:

На HappilyLoved му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Еден период премногу се оптеретував со неа :) Кога ми кажа дека уште му пишувала пораки многу дилеми ми се создаваа.Но,со текот на времето сфатив дека јас сум таа со која он навистина се замара и дека бившата останала само спомен од минатото.Најтрагичното беше што јас цело време ја спомнував и прашував за неа,но фала богу ми дојде памет и конечно сфатив дека само јас се измачувам со тоа што мислам што и како било.И да била доволно добра не би била бивша :)

9. sleepingbeauty

sleepingbeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    640
    Според мене бившите на мојот или на сечив дечко не треба да предизвикуваат лјубомора или завист кај нас.. тоа само докажува колку е вашата самодоверба ниска и колку лесно ви влијаат другите... со самото тоа што таа му е бивша, таа не е векје во неговиот живот и нема потреба вие да се споредувате или уште полошо он да ве споредува со неа. Доколку не дај боже :) он ја спомнува тоа барем според мене значи дека он сеуште мисли на неа и дека во вас пак ја бара неа.. И најважно не треба мн да се заморуваме со нив зс и ние еден ден може кје му бидеме бивса.. Поздрав :)

10. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    бившата на мојот дечко се замара со мене, и тоа многу :lol: :lol: , но добро зад добриот коњ секогаш се крева прашина нели :) . Мене ме интересираше чисто информативно која е само, и кога видов каква крава била, само се насмеав и го прашав дали очите му биле под кирија тогаш!
    Не се замарам воопшто со неа, исто како што и тој не се замара за мојот бивши дечко. Било поминало, сега сме ние двајца заедно и супер ни е. Така да феминки нема потреба да се преоптеретувате со тоа која му била бивша. сега сте вие до него и ништо друго не е битно, а таа... таа може само да ви завидува и да си ја чука главата колку била глупава што не успеала да го задржи. Молим лепо :bow:

11. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Мојов имал мноооооооогу гоооооолем бррооооооој бившии, а ме ваде од патики само една :@ :@ :@ Летоска одеше со неа ама ми рече дека шо било со неа- било...На новата година вечерта се залапале, вечерта кога јас и он се фативме, и му простив, излажав дека сум го изневерила и јас пред тоа иако не го сторив тоа, сега си ветивме дека нема да се пофтори, ако се пофтори- ЧАО ПРИЈАТЕЛЕ . Па ќе видиме... :) Инаку, избегнувам да мислам на неа, шознам, полесно ми е да му верувам отколку да сумњам... :)

12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Јас имав еден бивш, што си беше опседнат со својата бивша :roll: а откако раскинавме, стана опседнат со мене :roll: какви се фетиши има на светов :|

На ivani му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    Да не му е омилена фраза на детето „Lo que paso..“ :^)
    Секој заслужува да биде разберен :lol:

14. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Lelele Zenski vakva tema mi trebase :D Znaci vo vrska sum i toa seriozna vrska i na nekoj nacin verena sum noooo....deckomi imal pred mene vrska od 2 god i taa devojka spiela kaj nego i se dr i mu bila prva ljubov,i sega odkakko seto toa jas go doznav toj mi kaza deka nejzinoto mesto mi e mene odamno zazemeno i deka me sakal pa i zatoa me izbra za licnost so koja ke go mine svojot zivot i deka taaa ljubov so nea bila samo tinejdjerska glupost...isto taka mi kaza deka ljubovta kon negovata bivsa sega e pretvorena vo omraza i toa site mi go kazuvaat ne samo toj .No taa devojka mu pravela problemi vo dr vrski sto toj gi imal posle nea..se plasam poradi nea da ne imam problemi ,samo toa mi e vo glava 24/7 NEKOJ VAS SOVET DEVOJKI ????

15. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    А зошто се преокупираш со такви глупости? Дечко ти е со тебе, не е со неа. Сигурно ти докажал дека само тебе те сака и дека таа е минато. Нема зошто да се плашиш. Уживај во тоа што го имаш и не размислувај за такви глупости. :)

16. lady.com-mm

lady.com-mm Активен член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5

Of du6icko kolku ubavo mi go kaza ova,no problemot sto mene samata psiha em tea zaradi toa najverojatno zaradi toa sto samo na toa mislam...go sakam zatoa i se plasam :)
    [mod-kirilica:2hv3ehhw][/mod-kirilica:2hv3ehhw]

17. ubava77

ubava77 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Ja saka seuste?

Веќе долго време сум во врска со дечко ми, скоро се ни е океј. Но,последниов викенд кога бевме излезени таму беше и неговата бивша.Бевме посебно дојдени јас со другарките,а подоцна и он со другарите. Додека он влегувал,баш во тој момент ми се приближи еден дечко и ми шепна на уво дали сакам да се запозаеме. Јас му одговорив не. Дечко ми се тоа ги видел и погрешно го свати. Тогаш се поздрави со таа бившата негова што најмногу ја мразам. После цела вечер го зјапаше. МНогу се нервирам. Чуствува нешто за неа?.. Патем сеуште ја има на фб и понекогаш си прават муабет. А и кај неговите другари била омилена "снаа".

18. koki90

koki90 Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ja saka seuste?

епа вака јас од машка гледна точка ке ти кажам дека сигурно уште нешто чувствува кон нејзе во зависност колку време биле заедно и што све имале они 2ца а тоа да ја има на фб е погрешно зш ако контактираат никогаш нема да избледи и да се заборави тоа што го имале од искуство ти кажувам имав една така додека бевме во контакт неможев да ја заборавам никако не контактирав со нејзе ја заборавив со друга си бев слушнав си имала и она и сеа кога ке ја видам само онака како некоја познаничка ја осекјам само здраво здраво и толку , а тоа што погрешно те разбрал објасни му како е што е работата и ако е доволно зрел и паметен ке те свати ....

19. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Ja saka seuste?

Па збори си со дечко ти штом толку сте заедно, ние од каде да знаеме дали тој чуствува нешто само зошто отишол да се поздрави со неа. Види ги разговорите какви им се, прашај си го него и готово, ќе дознаеш. Ако се сомневаш во него кажи му дека не ти се допаѓа што уште контактира со неа, ако може да го промени тоа и толку.

20. Arriety

Arriety Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    21
    Не да сте ми ја погодиле темава, не верувам дека постои барем едно женско во нашава земја што не помислило на бившите на дечко и. А тие што се како кул и ок со тоа пак не би им било сеедно ако од негде се појави тоа тревопасно животно и почне да си прави интриги.

Јас лично сум во врска каде што буквално за прв пат научив многу работи. И морам да признаам секоја чест на дечко ми што ни даде најпрвим време на нас двајца да се проучиме, разбереме и да си изградиме доверба и во нашата врска и во нашата љубов.
    Е отпосле ги запознав сите негови пријателки, колешки, симпатии па и бивши. Со се бев ок, дури и се здружив со неколку, но кога дојдоа на ред бившите по аутоматски им станав смртосен непријател. Мислам ме излдуваше мислата дека претходно бил со некоја друга/други. И како магарица сама си го барав, прашував скокотливи прашања, се споредував, ја ставав неговата љубов на вага. (пред да и удрам корен на квадрат и применам питагорева теорема врз се)
    Ми требаше време за да се свестам во врска со мојата излуденост. И не можам да кажам дека има специфичен лек. Само времето поминато со него ми беше лек. Или пак ако не бев со него мислев на нашите убави моменти а не на тие кои он ги имал со бившите.
    На крај на краиштата иднината е ваша и е сега а минатото, минало и не се враќа па што сака да е. Само молете се да ви помине брзо и да има вашиот партнер челични нерви :D
    Иначе истражував и на интернет за оваа тема и велат дека е сосема нормална оваа појава кај првите подолги врски, така да делумно ги кривам хормоните и вишокот љубовна енергија :angel: