Баш како што ме советувавте, си направив муабет со мм. Значи не контактира веќе со неа, откако се веривме нема никаков контакт со неа. А тогаш и пишувал и и се јавувал за да ја откачи оти била многу досадна, кога раскинале она сакала пак да се смират, го прашав зошто на друг начин не пробал да ја откачи, како на пример да и каже дека сме верени (оти штом дозна дека сме верени престана да досаѓа), ми вика па не ми текна на тоа, а ја му викам па такви сте вие полицајците (полицаец е инаку ) никогаш ништо не ви текнува (знаеме сите општо какви се полицајците ). Ми кажа и дека раскинале бидејки не се согласувале, затоа и не дошло до женидба. Знаејки го него, мое мислење е дека тогаш ми кажа дека ке се женел со неа за да не му досаѓам јас, а не дека стварно планирал да се жени со неа. Му ги спомнав и сликите, на него не му сметале, а мене ако ми сметале да сум ги фрлела. Тоа и ќе го направам, само не знам како имам слушнато дека не се кинеле или не се палеле, едноставно ќе соберам се и ќе фрлам во ѓубре.
Не треба да се опседнуваме со тоа со кој иде поранешниот дечко,дали е поубава од вас?како се однесува со неа и така натаму? сте имале можност да бидете со него било и прошло,човек не треба да се враќа на старите работи треба само напред. Некој ќе каже кругот се врти,па што нека се сврти али јас би рекла на една иста работа повторно не стапнувам,ако еднаш некој се однесувал така со вас пак ке се однесува неможе тоа да се промени колку и да допира тоа во вас дека е променет. И тоа што прави со новата воопшто да ве засега и да не мислитее. Јас лично не ги оправдувам и не ги подржувам тие што се враќаат на поранешнитее!!
...јас мислам дека сепак љубовта треба да победи, секој сака да смени, да спореди и да се одлучи...секако за подобрата варијанта што му одговара во моментот, инаку како ке знаете што сте имале или сте немале ако не пробате и нешто друго...
Не сакам да те разочарам ама морам да споделам дека јас сум 'бивша' повеќе од година .. дечкото има нова девојка 2-3 месеци .. а со мене се гледа од дента кога раскинавме до ден денес.. како раскинувањето да не ни било и како да не е во нова врска сега ... а нашата ОФИЦИЈАЛНА врска предходно траеше 3 години и некој месец ...
Само така и да си се гордееш. Си знаеш како треба, имаш ти 26 години, тата-мата женска си. Порано ме интересираше да ги видам на лик сите бивши на партнерот. Ама успеав само 1 или 2 да видам . Сега не ме интересираат ама баш ич.
Ме копкало така да ја видам нели, која е, што е, да се испрчам оти сум поубава и попаметна и се, ама до таму си е. Ниту го распрашував, ниту се трудев од други да дознам каква била нивната врска. Да се секирате за минатото е најлошото нешто што можете да го направите во една врска.
Леле не .. погрешно се разбравме!!! Далеку од тоа дека се гордеам .. само сакав да споделам дека ете, има секакви случки .. намерни или не намерни .. ги има !!! У главном споделувањето на мојава ситуација сфатете ја како совет .. немојте да верувате слепо во никого ..
HAHAHAH Kako da chitam jas shto sum mislela.. isto i jas sum opsednata so bivshata :/ ponekogash zastanuvam i se smeam samata na sebe kako mozham da go mislam ova koga znam deka me sakam premnogu .. ali Nekogas duri i se raspravame .. luta sum mu a ne mu kazhuvam zoshto. [mod-kirilica:2qq1kj7f][/mod-kirilica:2qq1kj7f]
Sepak 'kako da ne e'... no znaes i samata deka e... Ne e ubavo za tebe sto si se spustila na toa nivo da bides 'the other woman', bez razlika sto ste imale dolga vrska... Sepak ti si devojkata so koja 'se gleda'... Sepak tvoj izbor. Inace ne mora da se opsednuvate so bivsite na partnerite, samo bidete pretpazlivi i ne veruvajte na negovite zborovi, veruvajte vo negovite dela koi najdobro ke vi kazat dali deckoto ve saka ili ste samo predmet na zaboravanje. [mod-kirilica:3es4s1nt][/mod-kirilica:3es4s1nt]
Феминки јас сум мн. опседната со бившата на мојот дечко. тој со неа оделе 5 години но како што вика дечко ми неможел повејќе да издржи со неа. се скара со неа и по 2 дена се фативме веќе одиме 7 месеци но се плашам да не и се врати тој ме убедува дека мн ме сака дека сака иднина со мене ... ме однесе во црква ми се заколна дека ме сака, дека неа не ја сака, нема да и се врати ... но таа не се одкажува од него цело време со обидува со контакти на неговите , сликите со него на фб сеуште ги чува. незнам мн се плашам оти го сакам премногу .... Цело време висам на нејзиниот фб-профил незнам што да правам повеќе...
и мојов со таа што мене ми е опсесија неговата бивша оделе година и 3 месеци,ама убава шо да ти кашам едно тело витко неможеш салце никаде да видиш,фаца една слатка... и мене ме однесе во црква и ми се заколна на вечна љубов,после од кога се случија некои неубави работи гледам слики нејзини во лаптопот и кога го прашав ми рече се присетувал на неа понекогаш ама не ја сакал.сега пак не ја рецка ич(или бар јас си мислам така)...во врска сме 3 години. веројатно тој си знае најдобро дали ја сака или не штом те однел во црква и ти се заколнал веројатно не е луд да се колне за такво нешто па и во црква плус.остави ја ти неа нека си одржава контакти ако тој тебе те сака и неговите ќе те засакаат и ќе прекинат врски со неа...
феминки мои не се опседнувајте со бившите на вашите дечковци од проста причина што тоа е прилично патетично однесување а и крај на крајот тој е ваш дечко не е нејзин тој е твој сегашен а ТАА е само бивша, значи штом е бивша нешто не чинело не вредело ЗАВРШИЛО од било која причина. еве на пример јас сум бивша и право да ви казам и јас приметувам опсесивно однесување на девојката на мојот Бившти дечко во смисла кога ке се сретнеме негде во диско девојка ке сврти 2 круга во диското да ме измерка од глава до пети ( се гледа дека има страв девојката) ми иде да ја застанам и да и кажам Девојко абе не се плашти од мене јас сум бивша не идеше , ти си сегашна УЖИВАЈ ...терај си со животот..ама тоа ...не дека вреди тој толку ама ајде ваш проблем си е тоа )) значи девојки НЕ СЕ ОПЕДНУВАЈТЕ и не дозволувајте во никој случај не дозволувајте да го приметат тоа со тоа само губите на самодоверба а крај на крајот НЕ ВРЕДИ ВЕРУВАЈТЕ !!!
Прво развиј ја кај себеси повеќе самодовербата. ти ако си сигурна во себе и ако знаеш како да го направиш среќен и со тоа да го задржиш покрај себе нема да се плашиш од ништо. додека живееш во страв од тоа да не го изгубиш пропушташ многу убави работи со него. Ако се напињаш со неа, сама на себе си правиш проблеми, ама и на дечко ти му ствараш нервози, човекот е сигурен во вашата љубов,нели ти се заколнал јас незнам што уште сакаш. Само размисли и ќ е сватиш дека јас не ти мислам нито лошо што ти кажувам вака директно се, ама сакам да сватиш дека ти себеси мораш да се сметаш повредна, поубава во секоја смисла попрекрасна од неа и да си го чуваш она што го имаш. Ако продолжиш така незнам....Самата ја тераш врската во пропаст
И јас сум опседната премногу со бившата на дечко ми, а сме 4 години во врска. Не ни зборуваме за неа, но кога сум на фб нон стоп одам на нејзиниот профил и се споредувам со неа. Знам слаба самодоверба имам, но си мислам ако била подобра од мене ќе бидел дечко ми уште со нејзе. Се прашувам дали и таа е опседната со мене? Мислам не знам како им е на местово од бившиве.
феминки мои не се опседнувајте со бившите на вашите дечковци од проста причина што тоа е прилично патетично однесување а и крај на крајот тој е ваш дечко не е нејзин тој е твој сегашен а ТАА е само бивша, значи штом е бивша нешто не чинело не вредело ЗАВРШИЛО од било која причина. еве на пример јас сум бивша и право да ви казам и јас приметувам опсесивно однесување на девојката на мојот Бившти дечко во смисла кога ке се сретнеме негде во диско девојка ке сврти 2 круга во диското да ме измерка од глава до пети ( се гледа дека има страв девојката) ми иде да ја застанам и да и кажам Девојко абе не се плашти од мене јас сум бивша не идеше , ти си сегашна УЖИВАЈ ...терај си со животот..ама тоа ...не дека вреди тој толку ама ајде ваш проблем си е тоа )) значи девојки НЕ СЕ ОПЕДНУВАЈТЕ и не дозволувајте во никој случај не дозволувајте да го приметат тоа со тоа само губите на самодоверба а крај на крајот НЕ ВРЕДИ ВЕРУВАЈТЕ !!!
И јас одев со еден тип добри 4 год,ко да бевме армасани да не речам,заедно бевме и дење и ноќе ,заедно работевме имавме бизнис заеднички,плус јас студирав ,одмори заедно се заедно и кога почнав да студирам надвладеа некоја љубомора која продолжи со тепање,со не пуштање никаде да одам,значи ниту ронини ниту пријатели,ме направи се и сешто кога раскинавме а за тоа немаше ни потреба но пуста љубомора си го истера своето,не ми е мака така требало да биде,после добра година време јас си фатив дечко сегашниот ми маж,тој за тоа време си ги менеше девојките како чорапи,јас не излегував зошто не можев да се помирам со некои работи,кога почнав да излегувам се запознав со маж ми и така мојот бивш почна да му станувам повторно опсесија,покани по фб,де на маил пораки,на тоа се разбира не возвратив,на почетокот дури и со маж ми се имаме карано заради него,затоа што каде бевме ние се појавуваше и тој,па маж ми почна да се сомнева демек мора јас да му кажувам дека сум па за да биде присутен и тој,ми расипа една нова година така стоејки до наша маса во ресторан ,неколку излегувања во кафичи ама тоа беше додека се градеше довербата во новата врска после тоа веќе си се знаевме со сегашниот ми маж и не му придаваме значење на тоа толку,го третиравме како странац кој се мотка таму кај што не му е место,ме иритира тоа што има такви опсесивни личности
па и сите ние сме нечии бивши, животот е круг, како би ни било на нас некој да не манијачи цело време на ФБ па и на крај краева да не не вади од уста, не дај Боже ќе се задавиме од икање. хах
Таа што ме нервираше најмногу и што ни се мешаше во врската разбрав дека се омажила пред еден месец. Сега немам мака, не ја мислам веќе (последнава година не ни ја мислев пошто изгледа сфати конечно дека не е со него повеќе )
Блазеси ти ,ти паднал голем товар од срцето ...оваа се молам камо дечко да фати ама то а е :/ не сака хехе