Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. kako.bilo

kako.bilo Нов член

Се зачлени на:
    7 јануари 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ве молам за помош! Имав дечко кој одевме 7 месеци, пред тоа имаше врска со една девојка и одеа 9 месеци .. Извесен период таа не беше тука а кога се врати јас и тој се скаравме..Стално на секоја кавга му ја спомнував незе бидејќи видов дека редовно и го посетува профилот дури јас не сум во негово присуство.. По некои 2 месеци ме побара, му простив се решивме да останиме другари, но секоја наша средба завршуваше со бакнеж. Пред една недела ми кажа дека има работа која мора да ја заврши а мојата најверна другарка ги видела заедно,тој тврди дека таа му е сега само другарка .. (воедно таа пред тоа зборела како несака да има ништо со него и како не го сакала)

2. offtopic15

offtopic15 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    102
    Според мене тоа се изговори ,сум била во таква ситуација слична во која останав со прстот во уста кога фати прилика повторно да биде со таа ме остави :(

3. Bucii17

Bucii17 Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    istio problem go imav i jas koga pocnav da izleguvam so mojo segasen decko.. postojano i go gledav profilot na fb i go citav askot... previse se zamarav a toj nikogas ne ja ni spomnuvase ama taka mi imase vlezeno vo glava.... ama veke tolku :D svativ si deka da ja e sakal ne bi bila bivsa i tolku mina mi toa ludiloto....

4. nikol80

nikol80 Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Истиот проблем го имам и јас, секој ден и го посетувам профилот и го читам аскот...Кога ке му ја спомнам нему тој само вели ,, таа е само бивша,, ама пред некој ден видов дека и лајкнал неколку слики на фб. Ја мразам -_-

5. fifi16

fifi16 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    178
    ајде вака да почнеме... бившата си е бивша, таму и си останува, т.с во минатото... нема потреба да се замарате со истите, не вредат, бидејќи ако вределе ќе биле присутни уште во сегашноста на вашиот дечко ( тоа не важи доколку има нешто сомнително дека можеби уште се гледа со неа ) ако тој уште лајкнува, пишува и доколку тоа вас ви пречи, ќе му кажете, ќе разговарате, ако тој не ја сака и ако сака да биде со вас, нема веќе да го прави тоа... на почетокот на врската доволно е само да прашате кои се бившите, како и зошто раскинале, тоа е само за да знаете со каков си имате работа... после тоа крај, било што било, минато е, па фала богу дека и тој треба да има минато, не може да се чува само за вас... нема потреба од оптеретувања со бивши доколку е се во ред, замислете вие така на вас да ве гњават :fubar: затоа девојки заборавете на минатото, бидејќи иднината е пред вас, и тој е ВАШ ;)

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nikol80

nikol80 Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Па да во право си, го ценам твоето мислење ;)

7. Buterfly2576

Buterfly2576 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    16
    Па не дека ми е некоја опсесија ама ете има моменти кога ќе ме здоболи тоа.На почетокот на врската често бев опседната со неа и ми беше тешко затоа што иделе долго време околу 3 години и стварно биле многу блиски затоа што она е и братучетка на неговиот кумашин и на свадбата она била кума итн ама по некое време сватив дека нема никакви чувства за неа затоа што и она има врска од година ипол и веќе е завршено ама пред околу 1 месец го адд на фб и му стави лајк на сите можни објави и слики од нас двајца и јас пооопиздевв мислам многу ми беше тешко и капак беше кога бев кај него пред 2 недели гледавме слики и тамо слики од свадбата и она како менува прстени и јас знам дека она му е дел од минатото и дека он тогаш мене не ме ни познавал ама ете ми дојде тешко и одвај се додржав да не се расплачам и од тогаш ми е некако тешко поготово тоа што има голема поврзаност меѓу нив двајца и на многу места кај што сме биле била и она.А кога ќе му спомнам на него за тоа он ми вика дека за без врска се преоптеретувам дека она е само минато и никогаш не би се смирил со неа и дека да сакал да биде со неа ,а не со мене тоа го можел многу одамна :)

8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    зошто таа да ми биде опсесија мене, нека и бидам јас незе опсесија ххееххех се зезам, бивша како бивша да вредела такав и ке останела, ама работате е што останала во минатото и нетреба сега да трошам нерви, зборови и коментари за човек кој е небитен.
    Oставете го минатото зад себе, таму каде што припаѓа, живејте ја сегашноста и сонувајте ја иднината....некои личности не заслужуваат да бидат коментирано во било која смисла и перспектива.

9. RedHeart

RedHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    47
    Постојано бев и ја опседната со бившата на дечко ми. Тој бил со неа 1 месец пред ние да појдеме. Откако ние појдовме таа постојано му се јавуваше (ме вадеше од такт), го викаше да се шетаат сами. И таа има дечко и пак му вртеше на мојов. Потоа престана и по 1 месец пак му се јави и тој рече дека е со мене и ја праша во што е проблемот и таа му кажала кога ке останал сам да и се јавил. Значи да беше тука ке ја убиев. И кога што било работата сакала да го чуе да го праша што прави и да оди тој кај неа. Но тој и кажал дека има девојка да не му врти веќе. И еве ја нема, веќе не му врти. Но тоа помина.

10. anaantonia

anaantonia Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    123
    еве нешто од мое гледиште .
    идев со дечко ми 6 години ,раскинавме и тој се ожени за неколку месеци со девојката со која и ме изневеруваше.Е сега типката нонстоп ме следи на фб преокупирана е со мене,пробува да ме нервира а веќе го доби тоа што го сакаше
    муабетот ми е таквите луѓе никад нема да пораснат ,она мора да сфати дека јас сум дел од неговиот живот без разлика што му е жена она е со него две години јас бев со него 6 и го познавам секој дел од него,нема потреба од љубомора
    ние сме биле заедно имаме заедничко минато ,сме се разделиле и тоа е.тој дури и сакаше да остане епријатели јас секако не прифатив

11. bemmy

bemmy Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    Мислев дека нема по опседнат човек од мене, ама ете имало и други... :$ Стварно е лошо чувството, невозможно лошо! :doh:

12. Catherinee

Catherinee Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    зошто би била опседната со бившата? да била подобра би била сегашна, нели?

На tallyweijl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tallyweijl

tallyweijl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    35
    Во мојот случај таа е опседната со мене, не ми смета тоа си е нејзин живот, сама избира како ќе живее...ако мисли дека ќе го врати нека продолжи да си мисли :D тотално небитна е, заборавам дека постои а камоли да се опседнувам со неа...не би потрошила секунда од моето време мислејќи на неа не гледам зошто :^) и мој совет до сите што се опседнати со бившите : не вреди да се троши драгоцено време на личности од минатото и не вреди да се споредуваш со никого зашто секој си е посебен на свој начин...

14. ivana27

ivana27 Нов член

Се зачлени на:
    4 март 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Девојки...јас сум во врска година и пол и ова ми е прва вистинска сериозна врска...многу го сакам дечко ми и тој мене ме сака...јас сум љубоморна но искрено не се замарам со неговите бивши зошто не се вредни тие биле некогаш и останале во минатото сега сум јас со него...но имам друг проблем...мојот дечко се замара со мојот бивш а тоа многу ме нервира затоа што тоа било и поминало јас повеќе нема да се вратам на минатото....но како да му докажам нему како да му докажам дека со него се поминало и не го сакам повеќе него и не ме интересира тој ? што да му кажам да престани да зборува за него и да не мисли поќе на него и да не мисли дека јас би имала нешто повторно со него..? помогнетеми девојки... :worried:

15. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Разговарај со него и кажи му колку тоа те повредува, бидејќи со самото спомнување на бившиот покажува дека не го почитува твоето минато, а и тебе. Кажи му како би му било него ти постојано да ги спомнуваш неговите бивши? Дека си го сакала, си поминала време со него и нормално ти значел нешто, но сето тоа е завршено, сега е минато и не е важно повеќе, дека сега си со него, него го сакаш и дека штом ти веќе не размислуваш за бившиот што има тој да мисли за него и да го спомнува. Дека сега е време на вас да си создадете своја приказна и не треба безпотребно да внесувате други личности во вашата врска и да си ја комплицирате без потреба.

16. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.618
    Се изначитав работи од типот бивша си е бивша , да вредела ќе останеле заедно , ќе била сегашна ... ова она ... Добро па да ве прашам вие никому не сте бивша ? И што сега не вредите пошто сте некому бивши ? Јас сметам дека има и бивши кои вределе и кои не вределе без разлика дали се мои или на партнерот и кој си сака ќе си ги остави во минатото , кој нејке ќе ги провлекува низ сите наредни врски. Некој можеби вредел ама ете како пар не функционирале и се разминале . Ниту сум се замарала , ниту некогаш ќе се замарам со моите и неговите бивши до степен да ми се опсесија . Јас знам и да пофалам бивша на партнерот ако сметам дека е убава/паметна итд . Тоа што се бивши не ми ги прави ни помалку ни повеке вредни . Моментално ми е битен партнерот и јас нему . А такви ствари од гледање со бивши , лајкнување слики , допишување ниту знам ниту некогаш ќе ми стане јасно како оправдувате , правите или прогледувате низ прсти за тоа .

На Hipster, BoaVista, francais и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Пред да сте со некој, видете каков е човекот.
    Ако не ви одговара тој, ни неговото минато - не одете со него.

Но, ако веќе сте со него, опседнувањето со бившите може само да ве повреди и ништо друго.
    Барањето на фб, сретнувањето в град, слушањето муабети, итн....ништо арно не може да излезе од тоа.
    Само се повредувате себе си, потоа патите и се истурате над партнерот, т.е си ја расипувате врската.

Кренете ја главата горе, вреднувајте се себе си, и заборавете на сите тие бивши !
    Друго нема !

18. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.630
    Допаѓања:
    9.090
    Опсесија со бивши,добро ми е познато :D .Се може да се случи ако има повод да се сомнева човек во бивши итн,но не е ретко каде бившите сакаат да се вратат или си се гледаат пак за таа работа,или пак машките си ги држат бившите на лагер кога ќе им затреба еб*чица.Таа е вистината,секоја врска си е специфична и не може да кажеме ех бивша не вредела бла бла,може токму партнерот со кој сме да не вредел :D .

19. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Значи ако пртнерот си ја сакал бившата нема да биде со вас. Ќе биде со неа или пак ќе се труди пак да се врати со неа. А чим љубомориш значи дека искрено сакаш. Ама има и други начини за да се искаже љубовта, само не љубомората. А од љубомората може и врската да си ја уништите. Во ред е да бидете љубоморни ама до некаде со граница. А ако на секоја ситница замерувате е го нема тој човек на кој нема да му прекисне.

20. shururup

shururup Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    36
    Ме интересира вашето мислење за темата правење муабет и разговарање за бившите со дечкото. На пример, јас се наоѓам во ситуација да дознавам од други личности за врските кои мојот моментален дечко ги имал и тоа многу ме боли. Имам разговарано со него на таа тема и ми има кажано дека не чувствува потреба со сегашната девојка да зборува за минатото. Јас не се согласувам. Сакам да знам што мислите вие?