Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. IdenUmetnik

IdenUmetnik Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    36
    Искрено на ниедна негова бивша не сум љубоморна ниту пак се напнувам да знам се за неа очигледно не била доволно добра за него и сега е бивша негово минато. Но затоа неговата бивша ми се стави во стилот што бараш ти со ''мојон'' ? колку време сте заедно ? дека сме разлика 5 години а јас малолетна Со педофил ли ќе одиш? бла бла бла и така јас и она си направивме фин муабет иако сум помала од неа не дека се фалам ама и ја затнав устата и од тогаш ми нема пишано иако она ме проверила на секаде и дознала се за мене па се удираше во гради дека е јака женска и дека ке ми покаже дека тој е всушност нејзин и ничиј друг но на крај си ја сви опашката кога виде дека нема фајде од правење будала од себеси и обидување да успее нешто што веке со месеци е раскинато. Затоа совет ако сакате од неискусен човек уживајте си со лепотанот ви ваш и ич ''тасица '' да не ве боли за таа некоја си џаболебарка која сака да ви ја расипе среќата , единствен некој кој може тоа да го направи сте вие и никој друг .таа да била доволно паметна ке знаела како да ги задржи ама очигледно не е па затоа сега тој си ужива во вашата прегратка .

На najbolja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. najbolja

najbolja Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    70
    heheheee dobra tema :rofl: bivsata na decko mi raboti vo prodavnicata vo koja pazarime zaedno lele koga ke ja vidam mi ide da ja oskubam :devil: ama se vozdrzuvam! a toj pa mi gi izbrisa site maski prijateli na fb hehee :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На the drummer, kjukli и IdenUmetnik им се допаѓа ова.
  3. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Сте помислиле ли некогаш дека можеби опсесијата кон поранешната на партнерот се случува како резултат на поводот кој лично тој ви го дал?

Инаку, немам искуство на темава бидејќи ама баш никогаш не сум се замарала со поранешните. Освен, ако тоа не било оправдано, па така веднаш сум ја прекинувала врската без драми и образложенија.

На Ivvvv, beatriz, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    За врската да ви функционира уште подобро, јас имам еден предлог. А тоа е да не ја искубаш, туку, да земеш да ја одвлечкаш во шума, исечкаш на парчиња и запалиш. Па после да видиме како ќе работи кучката во маркетот, безобразница низаедна...
    Потоа со дечко ти, рака под рака, да си изградите една кукарќа на некое изолирано место, далеку од цивилизација. Што е сигурно, сигурно е. :nod: (y)

Еј, сешто по светов...(facepalm)

Последна измена: 12 април 2015
    На Alisa22, LaraSolare, sparklie и 12 други им се допаѓа ова.
  5. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Ако имате доволно самодоверба и си ја знаете својата вредност нема да имате потреба да се споредувате со бившите на дечковците а уште помалку да ги мразите. :)

На Macadamia, naturally, za89 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Ina Lina

Ina Lina Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    30
    Iskreno mislam deka samite partneri ni davat povod da se opteretuvame so nivnoto minato t.e. so bivsite devojki. Jas vo pocetokot na vrskata ne obrakjav vnimanie na takvite raboti , pa i mi bese smesno i cudno kako nekoi devojki se zamaraat za toa. No koga otkriv 10 -ina poraki so razni bezobrazni sodrzini , megju nas se se promeni. Za zal na poloso , ete sega sme vo brak i pred izvesno vreme otkriv poraka dodeka sme bile vo vrska , sto mnoogu me povredi i ja preli casata. Imase izjaveno dlaboki cuvstva. Kako i nadez deka nekogas ke se sretnat pak. Sega sme totalni stranci vo eden dom , i od mnogu drugi pricini pred razvod. Sekoja devojka e posebna na svoj nacin. I ne treba da dozvoli nekoj da ne go ceni toa. Pozdrav do site.

На Alisa22, za89, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.688
    За љубомора кон бишвата е целосно на блискоста која сега ја имаат партнерите. Ако ти веруваш во твојот партнер и знајш дека нема да зезни работа нема смисла да си љубоморен, па уште помалку ако комуницираат ретко или воопшто. Во спротивно, ако партнерот дава сигнали на било какви чувства/ желби и слично кон бившата тогаш нормално се јавува и љубомора.
    Кога бев со бишвиот он напрај една супер работа, барем према мене. Повеќето не сакаат да зборуваат за тоа ама ние втор дејт и решивме да збораме за бивши. И кој би помислил дека другарка на моја другарка е бишва негова. Океј. Бев апсолутно океј со неа и со него и ни на момент не бев љубоморна на неа ама не бев зошто никогаш не ми дале причина да бидам. Ете сега тој мене бивш ми е и уште сум во контакт со него и кога и да има тој некоја после мене ќе бидам прва која нема да сакам да му дам повод на неговата девојка да мисли било што дека има сеуште.

8. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.103
    Да земе некој и да ми ги избрише сите машки од фејсбук, нема да му прозборам пак. На што личи тоа?!

На sparklie, Lile_05, PrettyHurts! и 5 други им се допаѓа ова.
  9. PrettyHurts!

PrettyHurts! Активен член

Се зачлени на:
    13 април 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Леле стварно...крај еј.

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Јас би рекла да те заклучи во подрум, сигурно си е сигурно.

На Alisa22, Trxmx, crazylady и 5 други им се допаѓа ова.
  11. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    483
    Ne mozam da svatam kako moze da funcioniraat vakvite vrski :|

На najbolja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. leona@

leona@ Нов член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    9
    Мојот дечко раскинал 6 годишна врска која повеќе не функционирала, понекогаш ја сретнуваме девојката бидејки живее во истиов град,но јас немам никаков повод да ја мразам затоа што она ниту се меша во мојот живот ,ниту во животот на мојот дечко, што било поминало.И јас сум нечија бивша па не би ми било баш Пријатно доколку некој сака да ме искубе без причина, а доколку дечкото ми даде повод да се посовмневам нешто,кривицата е во него затоа што највероватно уште си ја нема заборавено.

На Sesil, senza.parole и Valerin им се допаѓа ова.
  13. Hajdi22

Hajdi22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    373
    После многуте прочитани коментари на темава се запрепастив. Мојот бивши има девојка и зошто причина да ме мрази? Сум и згрешила нешто? Нормално не. Наместо да си ужива со него со мене ќе се замара што не сум никој фактор во нејзиниот живот. И ве молам друг пат пред да кажете/напишете да била добра не би била бивша размислете и нека ви текне пред се дека и вие сте женско, а и некому бивша.

14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    E takva maka si imam jas so edna devojka od naselba.Bev simpatija ( citaj: simpatija vo osnovno! )na nejziniot segasen
    decko I taa si umislila deka imalo muvanje idenje kojznae sto.A vrska si nema.Deckoto e drugar na brat mi I slucajno sme se nasle nekolku pati vo drustvo.Mi prakase duri i drugarki da mi kazat da ne sum se obidela slucajno da go vratam.Kako da go vratam koga nisto ne ni imalo.:rofl:Koga ke me vidi abe mislis samo sto ne ripnala da me utepa duri smesna e, a nema nikakva pricina za toa.Sega I taa ima 20-21 godina I uste trae toa.Koga e sam mu vikam zdravo, koga e so nea nikogas.Ne sakam da im davam povod za problemi.Gluposti(facepalm)

15. PinkGirl*

PinkGirl* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    646
    I jas si imav maka so devojkata na bivsiot do pred nekoe vreme ,sega me olabavi malce .I ona se ima umisleno deka jas im se mesam vo vrska i deka seuste sum trcala po nego pa kako toa mene ako me nacekala ke me osakatela i ke sum zazalela sto sum se rodila...nikogas ne mi stana jasna pricinata za seto ova koga jas voopsto nemam nikakov kontakt so nego. :?:

16. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    Uf i jas imav vakov problem.. Devojkata na bivsiot me mrazese kako da sum i ubila komplet familija, mi upatuvase tolku opasni pogledi sto si mislev deka vo sekoj moment moze da dojde da me istepa.. se do eden moment koga pratila drugarki da mi prenesat da ne im se mesam vo vrskata hahaha.. Jas bukvalno vakva ostanav :o i ja najdov i razgovarav so nea. Na kraj ispadna deka bivsiot moj i kazuval deka jas seuste sum patela po nego, sum go zamarala i sum mu prakjala pozdravi preku negovi drugari hahahaha smeski... Ednostavno se zacudiv kolku nisko ke padnat nekoi lugje samo za da se pokazat pred drugi deka se na "visoko"

На PrettyHurts! му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    Nikogas ne sum se zamarala za bivsite na nieden decko,ne vrede da se zamaram za minato pa kolku nekoj i da me provocira.E sega ako decko mi mi dade povod znaci do nego e ke si sednam so nego ke si se razberam nema sto jas da se zakanuvam na negovite bivsi..bas glupo i detski.

18. bejli

bejli Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    136
    Никoгaш не ми билo гaјле зa бившите, кoј фaктoр се тие тукa ? Билo пa прoшлo, еднoстaвнo е. Кoгa тoј не се зaмaрa, зoштo јaс би се нервирaлa зa глупoсти.
    Нo дoкoлку нa дечкoтo му шетa гaзoт, дaвa пoвoди и слични рaбoти, тoгaш сaмиoт си е крив.
    Тaкa дa мислaм се е дo дечкoтo кaкo се oднесувa сo свoјaтa девoјкa и кoлку јa сaкa.

На bubic.k и joy1 им се допаѓа ова.
  19. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    Тоа е чиста љубомора ништо друго ! :)

20. Jeezy

Jeezy Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки. И јас имам еден ваков проблем со бившата на дечко ми. Со дечко ми сме заедно веќе 2 и пол години. Многу ми е убаво со него,ептен сме блиски и се сакаме. Искрено ваква љубов од мала сум сакала и фала му на Бога ја добив (сега за сега нели). Меѓутоа пред да биде со мене,дечко ми имал девојка околу 3 месеци,ама ја сакал многу бидејќи му била прва љубов. По неколку месеци од нивното раскинување почна со мене да се гледа и еве се заодевме,и си планираме заедничка иднина. Додека бевме уште на почетокот бившата негова заедно со другарка и почнаа да се глупираат ми истурија пијачка во диско,ми се јавуваа ноќе ми зборуваа како дечко ми ме изневерувал и не требало да бидам со него. Ај се спасив некако од тие замарања,па сега скоро другарка и му се пикаше во диско и му правеше муабет за бившата и по некој ден бившата му се јавила и му зборувала демек што сте правеле со другарка ми во диско и некои такви глупи муабети (јас го гледам тоа само како причина да се јави).. дечко ми ја отерал во пм и и рекол повеќе да не го бара,дека доволно проблеми си направил поради нив во врската,ама мене за овој повик тој не ми кажа и сама дознав и после од кога му кажав дека знам ми призна и ми кажа дека намерно не ми кажал не сакал веќе да се замараме,дека знаел дека таа ми е болна тема и дека единствена цел им била да не скараат. Ама мене ме чуди тоа што го скри повикот од мене ако толку бил во право,не знам што да мислам.. други причини да се сомневам во неговите чувства спрема неа немам бидејќи ако јас не ја спомнам тој воопшто не ја спомнува ама не знам има нешто внатре во мене што ме копка.. а таа што е најтрагично има и дечко исто 2 години можеби и ќе се мажи со него наскоро,и се замара со нашата врска :puke: