Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.095
    Допаѓања:
    55.847
    Не се замарам премногу, а колку што знам имал само една сериозна врска, другото му било онака гледање. Тој уште веднаш ми кажа за бившата (од сериозната врска), дека му била прва и сл. На крај го оставила од нигде никаде и се мажила странство, за побогат. Јас лично немам ништо против неа пошто девојката ништо не ми згрешила, со сестрата нејзина учевме заедно во основно и ден денес сме во добри односи, и колешки на факултет. Единствена заедничка карактеристика со бившата негова ни е што двете обожаваме мачки. Но ни на крај памет не ми дошло дека го потсетувам на неа, тие се разделени веќе 7 години и добро ми даде до знаење дека одамна не се замара со тоа и дека само јас постојам за него. Понекогаш маалку ме копка како им било во врската.:D

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    За сите бивши негови знам. И сериозно што одел а и кратки врски.
    Ми сметаа неколку на почеток, се имам и карано со дечко ми а немало ни причина, одоколу проба една да има контакт, да се зближи со него ама џабе и беше дечко ми не се замара,а и јас повеќе не се замарам , не е вредно за нив да мислам, знам дека дечко ми ме сака и дека со нив е завршено и нема ништо да направи.

3. Ex Luna Scientia

Ex Luna Scientia Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    847
    Зошто јас да се опседнувам со неа кога може таа со мене? :D
    Нема потреба од вакви работи, немојте да си ги уништувате врските сами.

На beauty007, hermosa, КикиМаус и 3 други им се допаѓа ова.
  4. decko46

decko46 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    30
    Мојата бивша во првите неколку месеци од врската беше опседната со мојата претходна бивша, иако немаше реална причина за тоа. Со претходната бивша бев во врска само еден месец и потоа останавме во другарски односи и немав никакви намери нешто да правам со неа. Меѓутоа, тоа не и се свиѓаше на последната бивша, па бев приморан да го прекинам тоа другарство.

Сепак, тоа не донесе мирна врска бидејќи после тоа бившата се опседна со девојката на брат ми. Тука натпреварот беше која ќе биде подобра потенцијална снаа, што според мене беше скроз безвезно. Брат ми раскина со таа девојка, па потоа мојата бивша се опседна со нешто трето...

Тоа што сакам да го кажам е дека опседнување со било што во врска со партнерот е лошо, без разлика дали станува збор за бивша или нешто друго. Најчесто ова опседнување резултира со неоснован страв од работи кои нема шанси да се случат, а влијае негативно врз врската.

На КикиМаус, WildMk, Cricket и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Ако не сум изневерена од страна на партнерот додека сме во врска, нема да се замарам, но доколку сум изневерена, ќе се замарам која е девојката. Последниот пат кога ме изневери не се замарав, само оставив на времето да помине, ваљда е и до годините не знам. Никогаш не сум го замарала него, ниту пак да сум опседната со бившата негова, на почетокот тоа него му сметаше, како не сум го сакала и тоа, па му објаснив дека сите ние имаме врски од порано, прва љубов, дечко за 1 недела, дечко што сме биле само неколку дена, па не верувам зошто би ми сметало тоа што имал тој бивша, сепак нели ако е добра нема да биде бивша?

На hermosa, Adriana.O и marchi-cool им се допаѓа ова.
  6. Lara&Lana

Lara&Lana Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Не сум се замарала со ниедна од неговите бивши, али овааааа последната притисоко ми го крева. Имам 5г. врска и се скаравме еднаш 2 месеци, господинот се смувал дур бевме скарани со една типка која има дечко години. Океј заврши све се смиривме и типкатааааа уште го замара, а има дечко 5-6г. Ја откачивме некако да не замара, сега кај и да не види доага по нас седнува до нас на кафе.. и последниот пат веќе исклучив ја застанав да ја прашам што и е проблемо и на крај почнав да ја давам..изгубив контрола.. не посаквам да ја видам следен пат, мислам дека би ја убила

7. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    А каде е дечко ти во целава ситуација? Зошто тој не си ја среди работата и те остава тебе да му ги чистиш валканиците?

8. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    So toa sto si pocnala da ja davis , taa si ja postignala celta , da te izvadi od kozha .I da , kade e decko ti vo celava situacija ? Jas ne ni znam so koja i so kolku se muval deckoto ( sega mi e maz ) koga sme imale raskinato . Sam se muval , sam rascistil .

На buba4e89 и marchi-cool им се допаѓа ова.
  9. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    Епа господинот ја направил целата збрка и сега се разбира некој друг ке чисти позади него.

На ladyySi и Lara&Lana им се допаѓа ова.
  10. Lara&Lana

Lara&Lana Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20

И тој се расправа на секое се јави кај дечкому се караја жабеее.. и рече ке те пријавам вполиција ... со арло со лошоооо не разбирааа и со арно разговараја и со лошо и со вреѓање закани џабе... веке му рече уште еднап ако ни се доближиш ке разговараме со таткоти..

До негде си во право.. ама и таа џабе не разбира.. и тој се потруди со арно со лошо со секакви проблеми но залудно џабе..

Последна измена од модератор: 15 март 2018
  11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    А дечково на дотичната знае нешто или?

12. Lara&Lana

Lara&Lana Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Да знае му кажа дечкоми му кажав и ја.. али џабе..

На k.frosina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ladyySi

ladyySi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    869
    Тој да сакал ќе расчистел и ти немаше ни да дознаеш. Мене ми се чини дека му годи ова што таа трча по него и затоа си се повлекол и те остава тебе да чистиш зад него.
    И како тоа таа до вас седнува на кафе онака непоканата? Не ти е чудно тоа? Да не му мрда него пак опашката?

14. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    @Lara&Lana neka go blokira nejziniot brojna mobilen isto i ti i resena prikazna . Nekoe vreme izleguvajte na sosem treti mesta od voobicaenite , pa mozebi ke se odkaze .

15. Lara&Lana

Lara&Lana Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Ја блокира од сегде.. ама мислам чупето си има проблеми.. се надевам еден ден ке се откажи :D

Не дека го бранам нормално сам си е крив што си фатил работа со таква.. ама на секаков начин се расправаше залудно... типката си е упорна. Застана ко чоек разговараше пред мене, застана ја посрамоти пред сите.. ја навредуваше.. разговараше со дечкому, со сестраму.. и на крај рече или да ја отепам или да ја игнорирам.. иначе незнам зошто седна.. и ко сум со другарки кај и да седам таа седнува во истио кафич.. пред последниот пат дури ми пиша извини као демек што ве замарав знајш то го напрајв за инает заради тоа што ме вреѓаше дечкоти пред сите дека ви досадвам и океј реков не не замарај веќе, добро ми рече. И еве пак од лажни профили му пиши на дечкоми као демек некад негде ме вишла со друг :D:D:D:D:D:D:D...

Последна измена од модератор: 21 март 2018
  16. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.380
    Toa sto zboruva deka te videla so drug , ako decko ti ti veruva , nema nisto da postigne so toa . Preostanuva samo , ako ste vo moznost (ako imate i vozite kola , imate svoi finansii ) nekolku meseci izleguvajte vo drugi gradovi . Em ke prosetate em ke ve podzaboravi malku mozebi :) . I ako prodolzi pak posle toa , strogo na ignor .

P . S . Nikogas ne se spustajte na nejzino nivo . Ne vredi .

На hermosa и Lara&Lana им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Типката е малоумна. Значи не можам да разберам има дечко 5-6 години а трча по некој со кој се мувала?
    Дечко и мува не го лази?
    Тоа само на филм.:rofl:
    Дечко и да не се цени сам себе, а ни таа себе си не верувам.

На Feminka22 и Lara&Lana им се допаѓа ова.
  18. Lara&Lana

Lara&Lana Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    20
    Нормално не го лази, скарај се смирисе прат таа со други тој со други:D.. чоек незнај дали се заедно и јас не вервав дека има такви врски ама ете имало, тој ке оди со други 2 3 месеци па ке се смират паа таа со друг па смирисе. ФИЛМ :D

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260

Како да ја 'давиш'? Физички ја фати за врат ли?

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    со дечкото сум 1 месец. Бивша му беше моја најверна другарка но љубовта била еднострана. Се уште се дружам со неа и се е како што беше порано и таа ми кажуваше исто се како што ми кажа тој. Воопшто не ја сакал иако она премногу го сакала. Е сега знам дека тој одамна се гледал и бил во врска со друга девојка подолго време. Таа е ептен позната како ороспија во градот, но другарками ми нагласи да се пазам од неа. Иако има дечко и од секаде е блокирана од мојот дечко морам да ја држам на око. додека другарками била со мојот дечко тој самиот и кажал дека таа девојка била единствена што ја сакал и дека му оставила некаков белег во срцето. Претпазлива сум ептен не му ја споменувам не го прашувам за неа но викендов кога излеговме во истиот кафич се најде и таа и масата и беше блиску до нас. јас немав поим дека е таму но приметив дека другарот на дечкоми цело време се обидува да му каже нешто а јас да не слушнам и потоа приметив дека дечкомо гледаше натаму а јас сум пониска и неможев да видам што гледа.. тргнав накај ВЦ за да поминам од таму и да видам што има и ја гледам неговата бивша... и се вратив после 5 мин на масата и не зборев ништо цело време бев на телефонот. и уште во 11;20 дечкоми си ги прибра цигарите телефонот све и му кажа на другарот дека ќе си одиме. Тргнавме со колата и ништо не збореше расположението мислев му паднало. Го прашував што е работата ама знаев што е. заради неа беше таков. и целиот налутен ништо не ми зборуваше. Пробав да го омекнам и ми ги испреврте работите ми кажа дека не било убаво што сум цело време на телефон и дека сум го изнервирала и затоа си одиме толку рано. Јас се извинив не сакав карање такви работи и се смиривме ама не знам дали згрешив.. не знам дали да му кажам дека сум свесна што е работата.. Знам многу работи за него кои не ги споделил со мене се уште бидејќи му паѓаат тешко. стварно болни работи се и затоа не го притискав за ништо не сакам да му вршам притисок. не го замарам затоа што знам дека не сака некој цело време да му дише во врат ама можно е и да грешам со постапкиве.. да не ме земе здраво за готово.. ќе помисли ептен плитка дека сум..