Мислам дека не е страшно кога вие се опседнувате со бившата девојка на вашиот дечко, ама кога дечкото е опседнат со бившата девојка, е тогаш е проблем ...
@Fallen.Angel разговарај отворено со дечко ти! И ти треба да знаеш на што си, можеби се уште има чувства кон неа... Инаку не можеш да знаеш каква е, дали е ороспија или не. Ние жените сме злобни и од љумомора често знаеме да кажеме за некоја дека е ваква или онаква... А, мажите бетер. Ако некоја не им даде, одма е ку.ва... Така да тоа ми паѓа во вода. Туку, разговарај и види што ќе правиш дур е време. Ако уште пати по бившата, остави го. Не си го губи времето за џабе...
Ти и твојата најдобра другарка кои сте либерални и немате проблем да имате секс со ист дечко ја етикетиравте како ороспијата во градот? Зошто? п.с Другарка ти му е најпресно бивша на партнерот, зошто тие ова девојка трн во око? Преиспитај се дали се работи за љубомора. п.п.с И мене би ми сметало некој да е излезен со мене , а да дреме на телефон.
ne nie nea ne ja etiketiravme jas voopsto i ne ja poznavam samo mnogu sum slusala za nea. kariera si izgradila bash e poznata.
Па како си даваш за право да етикетираш некој воопшто, а камоли некој што не ни го познаваш? Настрана тоа што си женско.. Знаеш колку глупаво и плитко звучи тоа со кариерите од твоја страна и на другарка ти најдобра која му е патем бивша на дечко ти во очите на дечко ти?
Прво и основно: Зошто ја нарекуваш некоја 'ороспија'? Затоа што дечко ти бил заљубен во незје.. за тоа така ја ословуваш. Наредно, и јас би била лута некој да не ми зборува додека сме излезени, туку да зрка во мобилниот саат време. Ако имаш недоумици во врска со неговите чувства со бившава, ќе си разговараш со дечко ти отворено, ќе му кажеш зошто си го игнорирала последниот пат. Бидете искрени со партнерите, а не да молчите, нагаѓате и да се инаетите. Никој не чита мисли, ни ти, ни тој.
Mislam deka malku preteravte so toa sto ja narece orospija. Ne e dobro sto ja etiketira ok, ama sekoja od nas ja ima nareceno taka bivsata na deckoto ili pak nekoja devojka sto ja mrazi, taka da....na site ni e poznat toj poim. Devojce jas mislam deka toj decko ne te saka i ti zatvaras oci vo vrska so se okolu nego samo radi toa da prodolzis ponatamu so vrskata oja spored mene e besmislena. Iiii pred se toj e bivsi decko na tvojata najdobra drugarka.....mislis bas dvete ne ve zborat??? Loso e mnogu loso
Немора да значи еве тој збор не е во мојот вокабулар, а и сеуште како жени се бориме да се искорени тој поим и да и во 21 век за наша жал.
Прво да разјаснам. Не ја етикетирав јас туку така е позната наоколу. Никогаш лично немам ја запознаено но и пред воопшто да ми стане тој дечко така ја знаевме. Кога некој ќе и го споменеше името и ќе прашавме која ? кажуваат таа де ороспијата. И јавно така е позната, не велам ништо за инает. Не сум таква не ги судам луѓето. Ако зборев за инат ќе кажев се најлошо за неа.. Ама јас дури и еве признавам дека не е воопшто грда и има убаво лице.. И телото и е добро јас цел живот се трудам да ослабнам и да изгледам така. грешка сфативте... Не ја нареков така само заради тоа што му е бивша..
@Fallen.Angel од поштените, ние курвите не можеме да дојдеме на ред. Без навреда, ама смачено ми е да слушам како сите се ороспии, а другите поштени..
@Fallen.Angel јас би му плеснала во фаца како не им е глупо на него и на другар му да си шепкаат пред тебе и да се ѕвери во неа, па после он се изнервирал зашто во мобилен гледаш. Јас да сум и другар со дечко ми да си шепкаат за бивша и овој цела вечер да ја гледа тогаш чао пријатно. Тоа според мене е немање осет и немање почит кон тебе.
Па не ја сфатив и јас работата ама ги приметив и одма се прошетав до ВЦ да испитам ситуација. Ке направев скандал ако не стоев во ВЦ .. 20 мин пробав да се смирам.. Не беше во ред што така ја гледаа и се тоа ама ептен бурно изреагирав .. се смирив некако и се контролирав не сакам за тоа да се караме оти ке се оддалечи ако осети притисок од моја страна..
Шпанска серија. Зошто би му паѓало расположение ако во ист кафич има бивша ако со неа завршил и нема повеќе чуства кон неа? Да се пазиш од неа? Таа не може ништо ако не сака дечко ти, внимавај тој што прави не таа. Едно прашање, како најдобра другарка а бивша на твојот сегашен дечко?
Признавам дека како љубоморна личност нема да ме бива баш за совет во ситуацијава. Ти процени, сепак ќе пробам да бидам неутрална, според мене напрај си отворен муабет за да знаеш на што си. Зашто да те влечка ако е заљубен во бившата. Јас отворено би му кажала дека ми смета тоа, а ако го смета за притисок што ти смета неговото шепкање со другар му пред тебе...тогаш боже сачувај. @lost123 јас ко што разбрав он можно е да има осеќа нешто кон бившата. Тоа е работата.
Тогаш проблемот е во него и со него треба да разговара отворено, не со "ороспијата". Таа не може ништо ако тој не дозволи и сака, еден отворен разговор и сите карти ќе и бидат отворени.
Од аспект на бивша... Пред некое време, јас во парк со ќерка ми , океј се , само гледам една постара госпоѓа како нон- стоп гледа во нас , додека поминувавме т.е разминавме. Многу приметливо беше, но ајде си велам дека немала попаметна работа , та загледува. Одиме до нишалките за деца и кога ја гледам сопругата на бившиот мој со децата и жената од пред тоа што не одмеруваше од глава до пети. Жената била мајка и, нејзна. Добро, луѓево болни се??? Немаат попаметна работа и се замараат со туѓи животи. Зборувам за поранешен дечко од пред 12 години т.е неговата сопруга. Болести, до тамо оди умот нечив. Јас на психијатар би ги пратила слободно, со вакво однесување само за тамо се.
Веќе сум ти одговорила, ама не можев без да ти пишам... А, инаку... Идењето со бивш со најдобра другарка ми се коси со сите правила во другарството... Ама разговарај ти најубаво, па ти види на што си!
Бившата негова ти била најдобра другарка?? Ооо па вие многу добри другарки се делите па дури и дечковци .. Колку години има дечко ти се однесува како недозреан тинејџер покрај девојка до него он со бившата ќе се замара цц после оваа ситуација ти треба да стави крај ако малку се почиуваш себе си а он нека си плаче уште по бившата.
Па така мојата другарка била со него за нова година и уште 2 недели се гледале потоа. Јас поим немав за претходната бивша, другарками ме предупреди.