Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Е, баш тоа! Се сфативме...

2. FroggyLover

FroggyLover Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Абе стварно за све имало тема! Јас си имам апла проблеми со ова и не знам како да се среди. Он пред мене имал само 1 сериозна врска но таа траела дупло од нашата, значи 2 години, а се знаеле ко 5-6 години скоро.... Он ми има кажано дека бил многу добар со неа но цуцкава го изгорела ептен и ега не може да е исто точку фин со мене иако сум заслужувала многу поише. И леле луѓе како збеснав. Се случува рандом, на моменти; ако имаме скроз друг муабет за неговото минато мене да ми текне и да ја спомнам. На почетокот ми викаше остај ги тие мисли не се закачувај за нив, сега само се лути. А тоа мое спомнување не е ни 1% толку лошо како што е во мојата глава. Се присетивам на секој детал за нивната врска. Фактот дека таа била од странство и он одел таму, па си помислувам дека она му е прва и се д*пеле таму не знам што не. Мразам кога немам контрола врз некој проблем. Обично ако имам некој проблем, правам се' што можам однсебеси за да го решам, и се решава. Но ова? Што можам да сменам? Ништо.

3. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    18.910

Сакаш ти прва да му беше или што? Мој совет е да оставите, гледај сегашноста да ти е добра и иднината. Минатотот било поминало. ;)

4. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.813
    Допаѓања:
    23.381
    Ова ми е малце црвено знаменце, разбирам да си бил повреден во минатото и поради тоа да си малце позатворен, ама отворено да ти кажува дека не може да е толку фин со тебе? Ако знае дека заслужуваш многу повеќе, може и да ти го даде. :^)

На Nela678, mira.mira, baby-star и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    18.910
    Ја да сум ко женскава че му речам малце да се заозбили и опушти, а не да се однесува ко некој тинејџер, а таа да е љубоморна (џабе е само че се влошува ситуацијава).

На FroggyLover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FroggyLover

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Му имам зборено така, он го кажа тоа како лошо нешто, демек мора да се среди себеси. Али да начинот на кој што го кажа тоа беше ред флег млаце. На почетокот тераше многу инает, нејќеше ако нешто е нервозен да каже. Сега е подобар ама не знам конкретно колку nice бил со неа у споредба со мене.

7. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    18.910

Твојот дечко пред да влези со тебе во врска требало да се среди и да биди маж, а не ко некој плачко и да се жали. Не заслужуваш (веројатно не си го повредила некако), па да ти вели ти заслужуваш многу повеќе, ама јас сум повреден од порано. Значи индиректно ти кажува дека не можи да верува никому и да се опушти?

Имате комуникација, блискост и доверба меѓусебе?

Иначе машко сум и ми се има случено нешто слично како ова.

8. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    848
    Допаѓања:
    4.253
    Не ве разбирам зошто кога ви е убаво во врската сами си правите проблем.

Сите имаме бивши, сите сме поминале и убави и лоши моменти со некого. Како што вие сте продолжиле со животот, така и бившите нивни/ ваши.

Се додека бивша/и не ви се меша у врска, не си наштетувајте вие на вашата врска мислејки на некој/а шо продолжил со животот и баш ја заболе за шо праите како праите во вашата врска .

На sj *O*, wildqueen, Indiegurl и 7 други им се допаѓа ова.
  9. FroggyLover

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Имаме комуникација поише од порано. Он порано као да се срамеше да покаже внимание и некој страв имаше тоа да не биде „искористено“
    Сега го гледам поише affections дава, ми се јавува на телефон, ме изненадува со мали ствари некои.
    Ама знаат понекад тие мисли да се вратат, кога ми го кажа тоа. И фактот дека со неа имал on and off врска, т.е и' раскинал после година и нешто, и после кога јас и он зборевме (сме биле пријатели подолго време но еден период почнав онака crush да имам а приметив дека и он така се понаша) таа пак му имаше пишано и збореа некое време, месец-два. Глуп е моментот едноставно. Он дозна гнасни работи за неа и и' раскина, и после некои месеци ми призна дека ме сакал.
    Имаме зборено за све скоро, ми има кажано дека кај неа едноставно барал слични вредности но не ги нашол, а кај мене прв пат ги видел вистински. Ама сепак, кога и да направи некој sassy remark, ми доаѓа помислата дека не би се осмелил неа да ја исмејува за нешто, чим толку поубаво со неа се однесувал. Ко i just feel that i deserve to be treated better, со оглед на тоа што го немам варано, ни лажено, ни искористувано за пари и не знам што.

10. FroggyLover

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    171
    Плус можеби и јас сум крива што до 17 години немав на никого скоро онака crush, затоа што од 13 до тогаш главна преокупација ми беше аниме и гејминг. Можда да знаев како е да имаш бифши за кој немаш чувства веќе ќе ми помогнеше.

11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    18.910
    Еве отворен бил со тебе и искрен, шо очекуваш од него повеќе? Јас би те советувал да си се фокусирате на себе си, сегашноста и иднината и да оставите минатото, не се навраќај на него. Доволно е, сфатил дека не е вредна за него, но гледа во тебе нешто и те цени.

12. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Во ред, цел живот ќе го живеете на Playback?
    И јас сум 30+, но деца сте ако уште се замарате за такви работи. Има многу поважни работи од тие.

На wildqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vermilion.

Vermilion. Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    19
    Tema kako za mene. Ima edna bivsha shto mu bila prva vo sredno i ne mozham da ja podnesam. Koga vidov shto se pishuval za nea, ja crtal, bil tolku zatreskan vo nea, omraza mi se stvori. Samo so nea bil intimen pred mene, imal i drugi kratki vrski ama nemale nisto. Mladi se zapoznavme i nie. Ne znam ne mozam da ja podnesam, koga kje pomislam deka na druga i vikal te sakam i imal seks mi odi na nervi.
    Mene mi e prv vo se i samoto toa mi pravi nervoza shto jas ne sum mu nego i nekoja druga bila. Ja gledam nekogash na soc mrezhi, public i e sve, odvratna pojava mi e.
    Kje se smiram koga kje vidam deka se omazhila. :rofl: A i ona go izvarala i ostavila mojov, toa i me nervira, emocionalno povreden bil od nea, dur jas predobro se ponasham so nego i nisho losho ne videl od mene, a i po tolku dolga vrska ne mu tekna mene da me nacrta i taka da se ponasha ko za nea zvezdi sho simnuval.
    Toa e, ne mozhe nikoj tolku iskreno i detski da saka kako na 16-17. Moram da se pomiram nekogash. :D

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Амори, било поминало.
    Се пробале, не идело и се разделиле.
    Не заслужила таква "домаќинка" да ти троши нерви.

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    На сите шо ви е бившата на партнерот опсесија, да си поработите на самодоверба.Толку

На browneyes_, mira.mira, Mantisa и 12 други им се допаѓа ова.
  16. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    4.458
    Многу љубоморна бе ти. :lol:
    Тури и пепел. Нека си живее живот.

17. wildqueen

wildqueen Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2022
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    417
    убаво кажа @Feminka22 .
    Имале живот пред вас и вие пред нив. Се додека не ви се мешаат во врската,немате потреба од љубомора,префрлање,создавање немир и било какво непријатно чувство во врската.
    Бидете среќни затоа што вие сте негов избор.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hecate

Hecate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2022
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    947
    Можеби доколку бев во тинејџерските години би била љубоморна но со тек на годините сфаќаш дека минатото е минато и треба да остане таму. Со негови бивши воопшто не се опседнувам затоа што сум сигурна дека ме сака мене и потполно му верувам.

На Mimmmaa.05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Како бе опсесија бившата/бившиот?
    Било, поминало. Што си правите проблеми и психози кога не ви дале повод за тоа? Ви се меша бившата во врската? Ја спомнува партнерот пред вас или во друштво?
    Ако одговорот е НЕ, тогаш проблемот е во вас.
    Јас со бившата на маж ми сум пријателка, си пиеме кафе, идеме на родендени на децата. Во последно време и фамилијарно си се дружиме и мене баш ич не ми смета.
    Пробале, не одело и секој по свој пат.

На mira.mira и Tica~ им се допаѓа ова.
  20. Angela__2

Angela__2 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2022
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    70
    Kako shto mene ne mi e bitno za moite bivshi taka ne mi e gajle i za negovite. Bilo pominalo.

На Feminka22 и peperutkaa им се допаѓа ова.