Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. Dekoo

Dekoo Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    769
    Word.

2. Anonimna376

Anonimna376 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki, nekoj da mi pomogne da mi kaze kako da doznaam dali seuste ,,pati” po bivsata spored odnesuvanje i slicno bidejkji ako go prasam on sigurno nema da mi kaze deka misli na nea i slicno..

3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.465
    Види тоа најдобро ќе процениш според однесување во живо. Дали спомнува, прави споредби, чува слики што не сака да ги брише. Но, многу битно да не се опседнувап ти со неговата бивша. Тоа е многу токсично и детинесто. А он ако ја нема преболено кога тогаш ќе се примети тоа

На Maaaaaaaaar1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.170
    Допаѓања:
    8.866
    Вложи ти труд во вашата врска.
    Не троши време на бившата.

Ти дава некакви знаци тебе за такво нешто?
    Ако не, шо се замараш тогаш?

5. Laura.

Laura. Активен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    41
    Морам да си се искажам. Обично не сакам вакви замарања, и јас си имам минато, и тој има. Му ги знам сите бивши по име и презиме, меѓутоа имал една подолга врска од 2ипол години. Никогаш не спомнал ништо за бившите, јас сама си отворам теми, и така пред некој ден падна на разговор баш оваа тема. Рече дека за разлика од сите други што биле, таа со долгата врска ја сакал премногу. Како да ме пресече нешто во срце. Од тој момент почнав премногу да се замарам, ја сталкам на социјални мрежи, таа има дечко еве веќе година дена, тој не ја спомнува ама не можам да престанам да се замарам. Се чувствувам како да никогаш нема да бидам доволно добра како неа, и како да засекогаш му оставила белег. Не знам...

6. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.281
    Допаѓања:
    7.388
    Значи дечко ти никогаш не ја спомнал, со тебе е, никад не ти дал повод за љубомора? Си го прашала за врскиве, бил искрен, оке може и премногу, и сеа ти ја сталкаш девојкава. Тоа што ти имаш проблем со ниска самодоверба, не значи дека му оставила белег, сите во животот сме имале некој со кој чувствата биле поголеми од други, но тоа не значи дека не се поголеми чувствата негови спрема тебе од таа врска. Не си стварај непотребна тензија и нестабилност во врската, поготово за тебе, поработи на самодовербата, не треба да бидеш доволно добра како нејзе, треба да си бидеш ти, доволно добра за себе. Ако тоа него не му се свиѓа, не ти треба таков воопшто. И никогаш немој да се споредуваш со некој или некоја, поготово некој што е минато.

На hermosa, Maaaaaaaaar1 и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  7. Kati428

Kati428 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    148
    Laura mila..Ke ti kazam edno..Ne si ja zamaraj glavata zaradi toa.Ti bidi si toa sto si.Nemoj ni da se obiduvas da bides kako nea.Ako bila prava nemalo da mu bide bivsa.A ti negova devojka.I ostaj ja tamu kade i e mestoto-vo negovoto minato.Uzivaj vo migovite so nego.

На Pacifist и gorjann им се допаѓа ова.
  8. sureinlove

sureinlove Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    129
    Ах па вие за еден бившиии. ex си имаше комуникација со сите поранешни и тоа редовно :D дури отпосле сумљав оти можи си се гледале и на кафе онака чисто пријателски зошто да не :rofl: па уште ме убедваше како одржвање комуникација со хихи хаха по пораки со бивши е нормална појава и јас баук повервав :drunk:

На Liles му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Shalitra

Shalitra Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.980
    Стварно ние жеништата си праиме филмови во глава, па непотребни помисли, па сталкање бивши па распрашување по луѓе...брука.....
    Чим му е бивша, толку, завршена е причата. Шо потреба да ја гледам и испитувам?!
    Познавам една девојка, сеуште иде со мојот бивши. Симпатична девојка ама психо, ме има блокирано од сите социјални мрежи а никад не сме се ни следеле ниту сме биле фб пријатели. Зошто?! јас со типот прекинав пред 100 години, као исчилај малце, да сум сакала да се смирам со него ќе сум се смирела во првите 2 месеци а не после 100 години баш кога сега е со тебе......не разбирам шо им се мота у главата стварно.

На senza.parole, hermosa, Purelove92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    89
    Zdravo devojki,
    Nova sum i sakam za edna tema da imame diskusija i da razmenime mislenje i iskustva. Se raboti za bivshi na segashen partner odnosno od tip na takvi shto pravat problemi, a partnerot da nema dopirna tochka

11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.196
    Какви проблеми прави?

12. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    89
    Pa vaka da nadovrzam so partnerov imavme koincidencija na zapoznavanje i brzo stapivme vo vrska. Poznavajki gi moive shto mi bea navidum drugarki ednata od niv mu ispadna bivsha a taa e sestra od moja najdobra drugarka shto mi beshe. Prvo pochna so muabeti ne e za tebe, posle pochna nejziniot segashen dechko da mi se sipuva na chat da pravi drami, me gleda i ozboruva po svirki i posle mi vika milo mi e shto ste zaedno i posle go ogovara deka ne i chinel za onaa rabota po site i za seshto.

13. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    18.885
    Шо ти е гајле, веројатно се љубоморни на вашата врска и затоа гњават. Мизерни ми се таквите луѓе. :)

На Its_me му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    89
    Pa toa e problemot zatoa barav iskustva kako razumno da se reshi neshtoto

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    18.885
    Најдобро е игнор, блага насмевка поздрав и ајт создравје. :)
    Верувам дека момчето е ок и сте искрени еден со друг, друго ништо не е битно.

16. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    89
    Pa i nemame nikakov problem a sme prilichno dolgo zaedno. Probavme na ignor ama i taa i nejzinion se skloni za problemi, mojov i nema problem napraeno i koga go imala dvapati iznevereno i napushteno za drug samo se trgnal karma si ima ajt chao i posle nemal nikakov kontakt.

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.623
    Допаѓања:
    18.885
    Премногу прости и ниско е ова, ко некој неизживеан, а ова вака ви го прај само дека ви љубомори нешто.. Ама најдобро игнор и то е.

18. Its_me

Its_me Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2024
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    89
    I toa se desi posledna sluchajna sredba naletavme i pochna da vika toj dechkoi po nas nie nishto i toa na kino se pogodivme isto vo ista sala i posle pushti sestrai da se rasprava so mene za nishto i jas i pishav vaka i vaka so normalen rechnik da nema nejasnostii podaleku od nas i sega se nadevam posle toa nema da ima nikakvi drami bidejki ne mi e dojdeno

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    123
    Ако сте раскинале што се замарате....

20. Its_me

Its_me Активен член