Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Опсесија: бившата на партнерот

Дискусија во 'Врски' започната од annnni, 27 март 2010.

1. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    darki,ne treba tolku da se opsednuvas so bivsata na deckoti,zarem ne svakas deka so toa samo si ja unistuvas vrskata?ako sekoj den mu trubis za nea,i zaso zbornal so nekoj nejzin prijatel ili slicno samo mozes revolt i nervoza da predizvikas kaj deckoti niso drugo..i da mu pukne filmot eden den..i da rece - "i ti i ona idete u p.m".daj relaksiraj se,gledaj da vi bide ubavo,da si pominuvate extra,da se zabavuvate,a ne da se karate za gluposti..ako ja sakal nejze ke bil use so nejze,a ne so tebe so meseci...stom e so tebe znaci ima custva za tebe..vremeto pominato vo vrska ne e sekogas merilo..moze so nekogo da si bil so godini,a da ne bilo toa vistinska ljubov,a moze pak da si so nekoj so meseci a da go zasakas preku site granici,i da si siguren deka'toj e toj,praviot"..zatoa nemoj da cekas da pominat godina I pol za da se relaksiras deka se e ok so vasata vrska,tuku relaksiraj se sega vo ovoj moment,ako nesakas da go izgubis..stavi si vo glavata"toj e so mene sega i mu znacam,a bivsata e minato i ic k.r ne me boli za nea" :D dogovoreno?

2. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Ич не ме интересира. Мене не ми беа слатки гомната шо ги јадев да не видам кај него ништо поврзано со неа или некој нејзин близок! А он?! Брат и го чува на мсн... За што го чува? Сега ќе види он, со кој фанал работа. Утре црно му се пишува, само да ме раздени! :@ :@ :@

3. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    leleee,i mene strav me fati ;)

4. lavce

lavce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    36
    Дарки опушти се малку. Не е убаво да му забрануваш работи може да се сврти он против тебе. А и да ја сакал неа немало да е бивша.

5. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Дарки помош и наваму малку те молам . Кај дечко ми на мсн ги има сите бивши а јас ниеден немам , сите одамна ги избришав . Треба хаос да правам . нели ? Ама не е фер ств , јас ги избришав сите .. Јас дали 100 контакти имам , а он 400 и више . Зашто ги чува ако не им пишува ? Не е тешко да ги избрише , ако му е , па јас сум тука . :^)

6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Строг режим цуци!!! Покажи заби. Сега чекам 4 да дојде да стаса од работа не е свесен шо го чека...

7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Од денес и ќе ме прашува дали смее да диши!!! :@

8. lavce

lavce Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    36
    ОК ако ми излезе некој проблем со дечко ми ќе се обратам за помош кај тебе :D

9. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    :D :D :D Дарки ме изнасмеа, многу си жестока :devil: :@ Јас те подржувам за контактите да ги избрише, и толку више- не се замарај со неа. Опушти се и уживај. И на него не му е сеедно ни крив ни должен да го караш секојдневно, ќе му пукне филм. Јас знам по мене, многу е тешко да се правдаш цело време кога не си виновен.
    Пиши што ке направиш
    Поздравче

10. Schmetterling

Schmetterling Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    17
    An "ex" is called an "ex" because it's an EXample of what you shouldn't have again in the future... 8)

На veri му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Го строив денес. Му реков да си провери се таму во компјутерот да не најдам уште нешто оти ако најдам толку ќе биде. Реков од фамилијата нејзина грда иста како неа да не видам ништо оти исто толку ќе биде и со другар и да не застанува. И не да го одбегне, туку да му помине пред очи и да не застане. Не смее да писне!

12. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    darki,a mu dozvoli li da disi na covekot,poso kaza deka odsea ke te prasuva dali smee da disi,pa misla mi e da ne go drzi zdivot use od ko si zaminala? :rofl:(just kidding baby) ali ipak za sekoj slucaj proveri... :D .more so mazite ne treba mnogu popustanje arno si znaes..ama nem pak eptem da go pritisnes pa da izbega..treba so usul..popoleka da go dresiras ;)

13. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Taka e, poleka no sigurno, mudro , da ne primeti deka go dresiras :D :D :D
    Nemoj vaka da prestane da disi (se zezam) ili da fati magla

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Абе какво фаќање магла. Кога јас ќе спукам посебно кога сум во право он не смее да писне и ќути за да не се сетам пак на тоа. :D

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Секој си знае најубаво за себе, ама не е ниту убаво, ниту воопшто здраво да се опседнувате со бившите на дечковците. Помислете дека и ние сме биле нечии бивши и дали ќе ви биде пријатно некоја девојка така да е опседната со вас?
    Јас секако не би сакала.

Јас веќе споменав на темава дека не знам ништо за неговите бивши, ама буквално ништо, тој знае по нешто бидејќи нели жена си дрдори повеќе :lol: , се случи пред некоја недела да се јави една од тие бивши во мое присуство и да го змаоли за услуга. Значи нормално, се заинтересирав прашав што и треба, неопходна ли е неговата помош, ми објасни убаво, човечки и се разбравме. Знам дека утредента се видоа, дека и помогнал, ниту се потресов посебно, ниту го заморував со прашање, не знам ниту како се вика, ниту лик можам да поврзам со поимот бивша :lol: .
    Ни на крај памет не можам , а и не сакам да му забранам да разговара со нив , па дури и повремено да се видат доколку има потреба за такво нешто. Ниту очекувам тој да ми забрани мене.
    Поентата ми е да пробате да не се опседнувате дотолку, ако нема потреба.

16. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.121
    Леле среќа нема некоја бивша со која идел долго и му значела ептен многу. Инаку да имаше таква и уште да беше во контакт со неа или нешто сл. и јас ќе полудев. Исто ко Дарки ќе му забранував се и свашта :lol: Барем сум раат од таа страна.

17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Можеби и немаше да се опседнам толку со неа и ќе ја ставев на игнор уште од самиот почеток, ако таа не си го затна муцето. Уште кога дозна дека сме во врска му рекла "леле со неа ли најде металка е" :o Кога ми го кажа он тоа му реков кажи и кога ќе ме види да бега, да не и приредам некој сатанистички ритуал кога ќе се појавам пред неа облечена во црно.Што има она да коментира за мојот вкус за музика? Слушам тоа од мала, и нема некоја мо4ла што уште со 4чиња пишува да го смени тоа. Мене не ми пречи што ме нарекла така, баш напротив, си покажала колку е проста, ама што има да се меша и да прашува кога и самата има дечко. Што има да се меша кога и самата го оставила затоа што не земал којзнае колкава плата, немал кола и куќа на 3 спрата. Мене не ми е битно колку плата зема, битно ми е дека се труди да работи, дека има навика за работа и дека знам оти имам иднина со него. Без разлика дали имал кола или немал. Велес е мал град секаде можеш пешки да отидеш, нозе се за одење. Само ете, си се замеша она од почетокот е сега ќе ме трпи. Нека ме испровоцира уште еднаш асално заедно со нејзината дебела другарка па да видат Дарки како тепа со зборови.

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ах трендафилче браво за тебе. Ретки се таквите девојки кои би дозволиле дечко им да им прави услуга на бившите. Во најмала рака до војна би дошло кај повеќето. Па и имињата не им ги знаеш??? А јас тоа уште на почеток сум испитала. Не сум љубоморна на ниедна од нив, само до тој степен либерална како тебе, не. Секоја чест :clap:

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ^^ Не знам име на ниту една, буквално. :lol: Понекогаш се прашувам дали е подобро или полошо така.
    Видов една на слики случајно, претпоставувам истата што бараше некаква услуга и знам само дека не е од Скопје.
    Не зборуваме никогаш за бивши, уште од самиот почеток, не сме ги сретнале кога излегуваме заедно.
    Инаку ми признал дека се слуша токму со таа пријателски на недела-две, јас сум му кажала дека исто зборувам понекогаш со мои бивши. Досега фала богу сме немале проблем.
    Инаку, со еден друг дечко, знаеше се' за моите бивши, нон стоп ме распрашуваше и јас искрено му кажав што и како било , немаше караница, а да не ги спомене и тоа со име, а со тој како си правела, а со оној, толку се опседна, се лутеше дури и кога ми праќаа пораки за роденден :^) и за уште помали ситници.
    И јас порано имав врска во која знаев дека бившата на дечкото со кој бев тогаш му значела многу, и знаев скоро се', ме измачуваше ден и ноќ помислата на нив и неа, а тоа завршило пред години, ама женска работа, постојано се лутев, може да се каже дека и наоѓав причини само да ја споменам, да видам како ќе реагира и може да се каже дека тоа прилично ни ја упропасти врската. :(
    Затоа од искуство кажувам дека не е воопшто убаво, ниту здраво. А ако ми забрани мене некој нешто или јас некому, и од тоа ништо добро нема да испадне, може да има само контра-ефект.

20. tanja6

tanja6 Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    568
    trendafilce,mnogu cesto se slagam so tvoite mislenja,so napati vikam so ke pisam ko trendafilce veke kazala :rofl:
    nesakam da povtoruvam neso ko veke go kazale opsirno.fakt e deka so pomalku znae deckoti za tvoite bivsi deckovci tolku podobro,zaso utre moze da ti prefrla za bez vrska.a nekogas e podobro i nie mnogu mnogu da ne gi rasprasuvame za nivnite bivsi,toa sto ne go znaes ne te boli..so pee edna pesna"minatoto e minato,neka se zaboravi"..nekogas e podobro da ne se cepka mnogu po minatoto.gledaj ja idninata.