Опстипација и дуење на стомакот

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Elenaaa, 28 декември 2009.

1. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Чајот од алкалакс после колку време делува?

2. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Колку што знам од искуство од моите за саат до два веднаш делува ама најдобро дома да бидеш тој ден, два. Има и апчиња алкалакс тие биле поефективни.

Јас го немам овој проблем, ама и суви сливи многу помагаат, пред некој ден од Зегин зедов чоколадирани со какао и заборавив дека се за оваа намена, изедов 4,5 стомак ми издиша, дури после ми текна дека за овој проблем многу помагаат.
    Пробај со свежи урми и суви сливи, редовно секојдневно си користи ќе се среди столицата. И секако многу внимавате на исхраната и многу движење.

3. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Oh lele luge ppmagajte ke puknam stomahot mi e veke naduen mnogu a nikako da izlezam po wc sega sto da pravam od alkalaks cajot izlevav sega ne mnogu mi e naduen stomahot

4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Колку дена немаш одено?
    На гладно пробај со суви сливи и свежи урми. Исто лажица маслиново масло со лимон.
    Верувам дека ти е тешко, од искуство на блиски мои. Мораш да смениш начин на исхрана и движење многу. Цедени сокови секој ден.

5. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Pa nemam veke odeno veke poveke od edna nedela i nikako da izlezam mnogu maka imam cel stomah mi e naduen probav caj od alkalaks ne me prekara zemav edni apcinja novolaks ama nez dali se efikasni i posle kolku vreme deluvaat?

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Пробај и апчињата алкалакс мајка ми кажа дека ептен се ефикасни, за саат два се празнат цревата. Ако не земи детски кашички од слива и тоа ќе ти помогне. Многу е тоа време, мачно е така :(
    Колку си години?
    Обично после 50 тата година се има побавен метаболизам.

7. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Suvi slivi jadam ama sega osjekam kako korem da ne vie mozebi od niv ke izlezam od suvi slivi na gladno da

8. Anika55

Anika55 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2022
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    59.128
    Не земај повеќе работи одеднаш, почекај, можеби треба повеќе време за да делува. Алкалакс прави многу грчеви. Јас кога имав проблем, ова многу ми помагаше. Содржи сена, ама не предизвикува грчеви. Пиев една лажичка пред спиење, сабајлето ме протеруваше. Малку е чудно да голтнеш сув чај, ама многу е ефикасно.

https://www.zegin.com.mk/mk/esi-drimo-chaj-100-g

9. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    30 godini of ne da e macno umiram
    Ama toa pocesto mi se slucuva ja da imam zapek..vo toalet nekogas mi se alucuvalo ke mi dojde ama sum go odlozuvala odenjeto po wc i sega eve maka imam ama osejkam od suvi slivi mozebi ke se olesnam
    Devojki jas konecno se isprazniv da ne trebase da pijam apcinja novalaks ama posto sakav da se oslobodam i odednas zemav mnogu raboti i sega moze i proliv da imam ...konecno se isprazniv samo od tie suvite slivi na gladno drugo ne mi pomogna na men..e eve bas sega koga pisavme se isprazniv a snosti cela vecer maka imav, a i denes

На Jasz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.489
    Допаѓања:
    10.552
    Мораш да менуваш начин на исхрана, штом е често а и многу си млада за така, ќе си направиш и други проблеми. Секој ден течна храна, многу вода, цедени сокови, суви сливи, свежи урми, зеленчук и овошје.
    Сведи на минимум месо, леб, тестенини, јајца..
    И пешачи барем 3, 4 пати неделно барем по еден час

11. Vekap

Vekap Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2017
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    20
    Да така е, фала ви многу ..сепак од сите тие работи што ги кажа за каква исхрана да имам повеќето од тие работи ги јадам..цедени сокови, овошје исто така а и суви счиви се многу добри еве јас од нив мене многу ми помогнаа за да излезам... епа за во иднина да не е така мора малку поздрава исхрана, а и да не го одложувам одењето по вц, оти имав навика ќе треба да одам по голема нужда, јас го одложував и така си направив проблем...а за пешачењето секој ден пешачам од таа страна сум активна.. таква и ми е работата ..секое добро фала ви многу

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  12. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    стомакот по мензис ми
    е подуен ко да сум трудна и одеднаш мн.сало ми се појави (8месеца по бремен0ст)

што против подуен0ста?

13. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    128
    Дали сте пробале до некаква масажа на стомак?
    И дали има ефект.