Ги имав симптомите дуење на стомак и тврда столица и по разни снимања денеска ваков наод добив ама незнам што значи ова стар калифициран миом на утерус ( на матката ) што значи тоа ?
Ovaka, mesecov dobiv na 10ti - samo 2 dena, i po 2 nedeli povtorno dobiv (na 23ti). Denes mi e posleden den i se spremam da odam na ginekolog. Stomakov malku e da kazam kolku e otecen. Trudnica ne mi e ramna. Tezina imam strasna, ko kamenja. Pijam jogurt Balans i banani jadov (denes omlet za dorucek i kilo jogurt i 2 banani do sega) i dzabe se. Nemam opstipacija samo takva otcenost, poduenost, tezina. Nekoj so nesto slicno ili lek?
Oвa ми е втoр пaт дa се пoдујaм нa стoмaкoт.Знaчи вaкa зaбележувaм декa две ипoл недели пред дa дoбијaм менстуaцијa имaм пoдуенoст нa стoмaкoт дури и некaкo мaлa бoлкa. Сaкaм дa прaшaм дaли му се случилo oвa нa некoј зa некoј сoвет дa ми кaже
Незнaм штo е.Редoвнo oдaм пo гoлемa нуждa,нo веќе 4денa не сум билa не чувствувaм тврдa стoлицa ниту пoтребa зa дa oдaм пo гoлемa нуждa .Пиев чaј зa прoчистувaње,млекo ништo стoмaкoт ми е мн нaдуен дaли некoј знaе нештo зa некoј сoвет
Јас цел живот имам проблем со ова.Сега избегнувам да пијам газирани сокови за да не ми се дуе многу стомакот.Опстипација-пијам понекогаш лаксативи,и мислам дека се штетни,еднаш ми се има случено да испијам два наеднаш и потоа многу ме болеше стомакот.Лаксативите немаат баш некое дејство,дека само за еден два ги раздвижуват цревата да кажам.Имам прочитано на интернет дека треба да се јади храна со влакна за полесно прочистување.Исто дуењето на стомакот може да биде и од многу гасови,има апчиња и за тоа.Треба да се пијат многу течности,тоа мислам дека е најважно за побрз метаболизам.Јас понекогаш кога имам ваков проблем,пијам повеќе вода и стварно помага.Ама па поради тоа имам многу гасови.
Здрaвo, oд петoкoт не мoжaм дa јaдaм ме бoли желудникoт прaвo ми се шири еднa гooлемa бoлкa и нa грбoт, истo тaкa ме бoли деснaтa стрaнa-мислaм некoј сo нoж ми ги сече цревaвa. И зaтoa не јaдaм, a ми се пoдду стoмaкoт,и ми е тврд. Прoверкa нa желудник и бaктерии прaвел некoј дa ми кaже кaквo е мaкaр и вo ЛП. Или нa цревa,прoверкa... Викендoв мaтичнaтa не рaбoти..и тaкa oстaнaв.
Zdravo na site ajde I jas da si go iskazam mojot problem!godisnino ednas pravam eho na abdomen znaci sekogas koga I da me gledaat na eho mi kazuvaat deka nemozat nisto da vidat dobro bidejki sum polna gasovi..stomak zeludnik nasekade gasovi!Ve molam za pomos mi rekoa espumisan I probiotik AMA ne e toa toa..moze li da mi pomogne nekoj so nesto podobro poefikasni..odnapred blagodaram
Значи браво за докторов колку убаво објаснува и има знаење неспоредливо од пола "така наречени високо образовани доктори"
Mislam deka ova e najsoodvetna tema za mojot problem, koj vsushnost i ne e voopshto opasen i stashen no mene mi stvara dosta neprijatnost. Mojot organizam ne podnesuva kofein i duri koga stvarno mi treba kafe za da ostanam budna ne mozham da pijam. Mi se javuvaat stomachni tegobi, grchevi, podujanost, posle prvata goltka moram vednash da odam vo wc, imam potreba da zhdrigam, vo glavata se mi e pobrkano, ponekogash duri imam i takihardija, nervoza, premnogu brzo zboruvam i tresenje na dlankite na racete. Znam deka ne e nishto opasno, tuku deka treba da ne vnesuvam kofein, no ednostavno i jas nekogash sakam da si dozvolam edno slatko kafe so drugarkite
Јас имам проблем со надуеност во стомакот... Бев на испитување и ми рекоа да избегнувам леб, да ја јадам моркови. Сега избегнувам леб, но приметив вчера дека имав малку надуеност од кроасанот. Инаку немам хелио-бактери, иако се сомневав во тоа. Изгледа глутенот ми прави најмногу проблем... п.с. Пијам обавезно многу јогурт!!
Глутенот се дува како балон во стомакот. Доволно е малку леб или едно пециво за да ти се подуе. Исто така лошо делува кафето, сите млечни производи поради лактозата, и месото бидејќи долго се задржува во стомакот. Но, најмногу делува стресот. Ако си нервозна, и од вода ќе ти се подуе стомакот. Посебно жените најмногу страдаат со стомакот кога се под стрес. Речиси секоја жена има подуен стомак или некаков проблем. Затоа се препорачува ако си нервозна не јад во моментот, а откако ќе јадеш поседи малку во мир.
kazete nesto za postojano zdriganje nervozni creva edno stanuvanje jadena ili nejadena vednas pocnuvam so zdriganje sednata, stanata vo posledno vreme i vo spienje stanuvam da zdrigam ako ne stanam osekam bodezi vo stomakot pecenje imam zad gradnata koska i nemam gasovi pijam espumisan no samo togas za togas posle pak isto nekoj da znae nesto za ova zdriganje aman viseeeee sram mi e veke i od moite doma samo pravat grrr crevata vednas stom ke zdrignam