Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Изгледа како гној ама IvanaMkd не ме плаши.Ваљда ќе помине :worried:

2. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Не плаши се, одвреме на време се губи, ама неможам да ја најдам причината за појавата, па да внимавам...само знам дека на лето го немам ич...
    Ама да ме добри некој таму, ужасно боли.

На ceca-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Најверојатно ти зараснал ноктот во месото. Треба да одиш на лекар, се решава со лесен хируршки зафат, само немој да чекаш. КОлку порано отидеш, толку подобро.

4. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Kриви ми се стапалата :?:
    или како да го објаснам тоа, кога одам гумата на патиките ми се криви, а не сум дебела да речеш од дебелина.. Tреба да одам на ортопед или да купам медицински влошки за во патики? што мислите дека е подобро?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Тоа ми се има десено мене многу пати, и за среќа никогаш не стигнав до хирургија иако треба :D ставав домат на прстот, значи цел домат ќе направиш дупче и ќе го пикнеш прстот во него, како го влече гнојот тоа чудо, исто така и тегавец сега не знам дали има, ама кога ќе се затопли сигурно го има , и ќе го обвиваш прстот со него, одма ќе ти помине ;) Мој другар на неколку наврати одеше на операција заради тоа, таман ќе мисли ќе му помине ете пак се јавува, а причина нема |( затоа направи вака :)

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.300
    Си го повредив стапалото.
    Веднаш ставив мраз, и сега чекам да помине време пред да видам резултат дали е голем отокот или е нормализирано.
    Имате ли предлог да се обидам со некој друг домашен лек пред да одам брза помош?

7. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Постојат различни методи на лекување на деформитетот на стапалата,но тоа зависи колку ти се искривени. Па затоа ти препорачувам да си посетиш ортопед.

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Доста е мраз ако е затворена повреда. Ако крвариш можеш да потуриш 10% - тен бетадин. Сепак ако е отворена раната би требало да одиш на лекар можеби ќе треба да се стави антитетанус серум во зависност со што си се повредила. Ако е само оток, како што кажав мраз, а и ренген снимка можеби е потребна за да се исклучи скршеница. Сепак тоа мора доктор да го види за да направи проценка.

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.745
    Допаѓања:
    11.158
    Понекогаш осетам остра болка од десната страна на грбот горе одма под вратот како со нож да ме прободе нешто трае неколку секунди тоа ми се дешава кога е така поладно, на лето никако, дали сум нешто болна :( , уфффф од мене ако има некој повеке плашлив човек ;(

10. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    На горната усна ми се појави завчера како црвенило.Прибидејќи сум настината мислев дека е херпес.Го намачкав со херпесан само еднаш и пред да одам да спијам го избришав.Вечерта изгледаше како херпес.Секогаш кога ми се правел така изгледало, но вчера кога станав беше подуено и полно со бело и изгледаше како бубулица.Го допрев и мислев ќе пукни, дури и се обидев да го истискам но не можев осеќав голема болка.Денес го гледам пола е полно со бело, пола е црвено и изгледа како да е внатрешна бубулица.Дали може херпес да собира така бело?Со што да го мачкам,всушност не ни знам што е ова.Има карактеристики и на бубулица и на херпес,али прв пат вакво ми се прави.Имал некој до сега вакво, и ако имал со што го мачкал.

11. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    сакам да прашам нешто нова сум на форумот менструацијата мене ми е редовна ама од вчера ми се појави печење долу се миев со камилица ама ништо не ми помогна да не е некоја инфекција ве молам одговорете ми а и имам бело прање ама тоа е нормално сите го имат многу се плашам до сега не ми се има случено вакво нешто ве молам одговорете ми ?? :worried::worried:

12. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Сексуално активна ли си? :?:

13. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    da veke 1 godina sum u brak ama do sega ne mi se pojavilo peckanje mnogu se plasam da ne e do infekcija

14. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Епа може да е , ништо ќе си отидеш на гинеколог ќе ти земе брисеви и ќе види за што станува збор. А, чекај 18 години имаш? :?:

15. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    da imam 18 godini ednas jas bev na ginekolog cisto vaka da se proveram da ne imam nekoja infekcija i mi kazaa deka nemam..

16. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Епа тогаш си ја немала, ама сега може да си ја добила, или пак тогаш не давала симптоми а сега ги дала, се се случува, ќе идеш ќе си направиш микробиолошки брисеви и ќе се види што е и ќе ти препише терапија :) не одолговлекувај , оди што побрзо :)

17. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    dobro fala vi mnogu za sovetot jas navistina se isplasiv ama se slucuvat vakvi raboti :(

18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Нема што да ти е страв , се се лечи со лекови ;)

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    По симптомите ме потсетува на инфекција. Не мора да си ја добила од сексуални односи. Сепак оди на гинеколог што побрзо за да не ти направи проблеми. И што побрзо отидеш-толку полесно ќе се излечиш.
    И додека трае лечењето апстинирај од секс, или па обавезно со кондом.

20. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    da vo pravo ste a dokolku e do infekcija moze li da zabremenam ?? jas sakam da imame dete pred 1 mesec bevme i dvajcata na doktor se ispitavme i ni kaza deka se e vo red so nas dvajcata mnogu se nerviram :( :worried: redovno imame odnosi i menstruacijata mi ide neznam sto e rabotata mozi da mi objasnete dali postojat nekakvi apcinja za da ostanam bremena i pomagat li?? jas imam slusnato deka pomagat ve molam odgovorete mi