Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    И мене ми се случува истото од голем стрес ме стегаат градите и неможам да дишам.Ме стегаат и печат градите и мн брзо се заморувам.Само што и кажав на матичната одма на психијатар ме прати.Се чудев зошто ме праќа на псих.а не на снимање на гради(плуќа)а она ми рече дека е од стрес.Сега имам на први закажано кај др Панов па ако сакаш ќе ти кажам искуство.

На Bilbilce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2010
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    223
    Ако сакам да ми пишеш искуство. Фала ти

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    не се сеќавам каде правеше и дали правеше хормонален тест. Мислам дека на ендокринологија се прави Али не сум сигурна. Инаку висок притисок имаше константно долги години, го регулираше со апчиња и на крај од него доби мозочен удар. За жал дури после тоа и се намали притисокот. Барајте второ трето мислење идете и на приватно ако треба, мора да се испита од каде точно е причината за покачувањето на притисокот.

4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Пред 2 дена се бричев под пазуви и после тоа осетив болка под левиот пазув и истиот ден ми се направи топче, како отечена жлезда. Ме боли на допир а местото не е зацрвенато. На одмор сум и не сум во можност да одам на лекар, ќе полудам од мисли да не е нешто страшно. Инаку имам фиброаденом на лева дојка го пратам на 6 месеци, последно пред 3 месеци ме гледаа на ехо и под пазуви, немаше ништо. Ако е отечена лимфна жлезда за колку време треба да се повлече?

5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Од прееска ми игра нерв кај окото, капакот поточно, иритантно е упм. Одамна не ме фатило.
    Зашо ова настанува, од умор да е, не сум уморна баш наспана сум, не сум ни под стрес или пак со оние бабини деветини можда има везе?:D

6. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    И тука ќе пишам..Може ли да ми кажете за резултатот од урина што значи, докторкава ми вика океј ти е, е како океј викам тоа билирубин читав било поврзано со жолчката и ми вика аа да може...некој што се разбира да ми каже, често правам крвна слика и никогаш ваков не ми бил резултатот. Дали може ако не сум пиела доволно вода да сум дехидрирана па од тоа да е вака?

Прикачени фајлови:

7. Acika12

Acika12 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    39
    Здраво
    Не најдов соодветно место за прашањето, па затоа го сместив тука.
    Имам расаленост над анусот, по процепот, дури личи на егзема (на друго место немам), црвено, дури кожата како изгребана и поткрената. И цело време ми се лачи како некоја светло жолта слуз. Се сомневам на нетолеранција на глутен, бидејки и друг пат има ми се појавено ама ставав судокрем и се повлече после 3-4 месеци и сега ми се појавува пак. Имам дури и мала болка, додека седам.
    Некој да имал слично искуство да сподели.

8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Не дава доволни податоци колку е покачен, само дека е присутен во урината, може во трагови само го има. Има еден тест, се собира 24 часовна урина па на тој начин добиваш детален приказ за вкупниот билирубин и други параметри во урината. Ама не верувам нешто сериозно да е кај тебе, сепак ако сакаш можеш да испиташ, може и од умор да ти е.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.663
    Допаѓања:
    39.555
    Направи целосна крвна слика со ензими и тотален билирубин. Иако мислам дека не треба да паничиш, како што пишала и членката над мене може да се трагови што не се толку значајни.

На Ani45 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Ani45

Ani45 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2022
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    987
    Мислиш тие аст алт? Тие во ред ми се, инаку имам проблеми со желудникот и почна да ме боли од десна страна, ме гледаа два различни доктори на ехо ништо немаш на жолчката ми викаа, ова пред три месеца..мислиш од тогаш до сега можат да се формираат, па затоа билирубинов го има? :worried:извини вака што те препрашувам..

11. TMNT

TMNT Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2023
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    647
    Eho ne pokažuva želudnik, gastroskopija mora za proverka na želudnik.

12. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    675
    Некоја искуство да сподели во пзу др Павлов.Поточно имам упут за кај др Драгомир Јанков

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Да не си во ПМС? Тогаш отекуваат. А може и некое влакно од бричењето да е, да ти ја воспалува кожата.

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.008
    Ништо не ми помага сем апчиња. Цел живот мака имам со сите можни превозни средства, ако ти се верува и на точак ми има дојдено нагон на повраќање. Нема шанси без апчиња да патувам, ама многу ми стана проблем тоа што одеднаш нагло во екстремности ми се приидува во веце, како бабине сум кога ќе се напијат апче за мокрење за притисок. :lol:

Следно патување ќе пробам ќе се напијам барем саат време пред тргање, за дома да ме фати потребата за веце. Можда така ќе пројдам океј.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.525
    Допаѓања:
    21.286
    Да седиш и гледаш напред не ти помага?
    Последен пат кога патував, заборавив да се напијам ама седев напред на совозачко и не ми се слоши ни малце.:D
    А ова со мокрењето првпат слушам, ги пијам од дете ваквите и никогаш не ме фаќало зорт за мочање. А дека сум поспана, е тоа да.
    Инаку ефектот им трае 4-6 саати така да нема гаранција дали пак би ти се примочало

16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не сум во пмс. На влакно не ми личи зошто немам никакво црвенило, не избива, еве веќе трет ден. Уфф ќе полудам од мисли. Свашта се изначитав:worried:

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Овулација? Ако си после 14 ден од циклус настануваат промени.
    Може и од бикчето да е, за влакно не мора да е црвено. Под кожата да е воспалено може.
    Не мисли одма на најлошо. На нет ќе најдеш најлошо, не читај.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.008
    Седам напред, гледам во хоризонт, џабе. Превозни средства ми се криптонит, од толку мачнини што ми се прават без апче, се имам онесвестувано кога мачнината ќе достигне врв.
    А за мокрењето почна да ми се случува во последните година-две. Ваљда со годините си доаѓа. :lol:
    Ако патувам подолго, си пијам пак апченце после 5-6 саати, тоа е...

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Perverzna€

Perverzna€ Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2018
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    75
    Ве молам искуства- црвени точки ми се јавуваат на нозете обично после работа кога ќе си дојдам, алергија не сум испитувала ама денес пример не сум јадена од сабаље и пак се појавија.

Прикачени фајлови:

• IMG_2117.jpeg
      IMG_2117.jpeg
      Големина на фајлот:
      225,2 KB
      Прегледи:
      27
    • IMG_2116.jpeg
      IMG_2116.jpeg
      Големина на фајлот:
      211,7 KB
      Прегледи:
      27
  20. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мене ми личи на нешто полазано или реакција на некој прашок или ткаенина. Може и од топлово дополнително да се нафрлаш ако носиш панталони. Оди на дерматолог може ќе ти даде нешто да мачкаш.

На Perverzna€ му/ѝ се допаѓа ова.