Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    899
    Допаѓања:
    5.247
    Можно е да е нешто внатрешно, посебно делов каде што имаш напишано дека не си била физички активна, да не имаш спори црева? Повеќето болести се од дебелото црево ако не работи како што треба, исчисти ги цревата па види како ќе си, не би требало да ти штетат креми.

На franca му/ѝ се допаѓа ова.
  2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.054
    Допаѓања:
    2.541
    Леле навистина ли лице и црева се поврзани??? Имав некои промени со цревата дааа ќе одам на преглед па ќе видам што ќе ми кажат фала тиии

3. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.520
    На одмор сум, ми влезе вода во уши и сум цела затната веќе неколку дена... Уште неколку денови сум тука, кога ќе се вратам одма одам на доктор. Препорака некоја за ушно во Скопје?
    Имал некој вакво искуство, ви дадоа капки нешто, ви чистеа уши?
    Одиш на одмор да се релаксираш, се враќаш со нервоза. :|

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Аиии ова најгадно нешто е значи.
    Колку трауми сум имала ко мала ова ако ми се десеше, :worried: па страв у вода ми беше да влезам после, ми се одмили и одмор и све.
    Многу гадно чувство, те тера да полудиш буквално.
    За мене си кажувам, тогаш само се вртам лево-десно и не знам што со себе и како да си помогнам, ко дезориентирана сум.

На орл иди, со упат од матичен, зашо приватно да плаќаш коа не е ништо страшно колку што ни се чини, повеќе непријатно е, ќе те исчистат за две минути што се вика, може и капки ќе ти дадат да.
    Може и само од себе ќе се одзатне, знаело и така ама викаш неколку дена ти е веќе, како издржуваш не знам..

На marsilia му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.176
    Допаѓања:
    1.671
    Можеш и таму да одиш да ти го одзатнат, веројатно си извадила патничко осигурување. Прашај колку ќе те кошта чистењето и прочитај во условите од осигурувањето дали и колку од тоа ќе ти биде рефундирано :)

6. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.520
    Кој доктор од државно би го препорачала? И јас се мислев за државно да одам, приватно пресолени се цените, а знам дека е ситница за среќа.

За 2 дена ќе издржам, посигурно ми е кај нас дома да си одам на доктор, отколку во Египет. :D

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Не сум била одамна, искрено не знам кој да ти препорачам, мислев на клиника да идеш на уво, нос и грло, како што викаш ситница е, сите би требало да се разбираат, кај било кој да идеш, нема некоја филозофија во ова.

Нека предложат другите членови ако сега скоро имале искуство.

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Дали е можно крвта да се намалува т. е останува иста, а железото да се качува? Беа ниски железото и крвта, железото е накачено а крвта не,од претходното испитување. Дали е можно да се работи за неточни резултати?
    Не сум медицинско лице ама мислев дека со качувањето на железото расте и хемоглобинот.
    Се мислам дали да ги повторам резултатите. Се прават овде грешки ама па што знам..

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.591
    Допаѓања:
    201.837
    Како се намалува крвта?

10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Грешно се изразив, се консултирав со др. Во ред е. Некако повеќе се качуваше железото од крвта ама ок е кажа др.

11. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Zdravo decki veke sum voznemirena, mislam deka e od virusot prvite dva dena imav bolki vo stomak i zeludnik i do denes t.e. 4 dena ja sum na proliv pijam kapsuli nisto ne pomaga sto da pravam nekoj so iskustvo ?

12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Пиеш Линекс, електролити?
    Ќе ти препорачам, има едни ептен ефикасни се за болки во стомакот, се викаат Антиметил, ги имам пиено, топ се.
    Ако немаш подобрување иди на лекар, може ќе треба инфузија да ти стават, ќе дехидрираш вака.

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    21.286
    Ако нема повраќање (то ест може перорално да зима течности) мислам не се става инфузија.

@AraA Zaho земи електролити и пробиотик од аптека исто
    Јади повеќе банани, компир, ориз, двопек и течности пополека пиј, не наеднаш

14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.319
    Допаѓања:
    13.311
    Ама да не дехидрира и од тоа, ако е многу чест, повеќе пати дневно, буквално може да те исцеди.

15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.802
    Имам некоја чудна болка горе скроз од десната страна на градата кога ќе се допрам, и ако ка истегнам раката, вака грутки и нешто слично немам нигде како што си направив само преглед, што може да е? Нема лекар за викенд кој да го замарам со моите анксиозни напади.. @Annath ако може тебе да те позамарам. :sweat:

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.591
    Допаѓања:
    201.837
    Имаш некој мускул истегнато, не паничи. Ќе помине.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.802
    Предтанав со доење пред 3 месеци, ама сега не знам што ми текна се стиснав и имав едвај по една капка млеко од двете гради, само ако се стиснам, самотп не тече, дали е нормално?

18. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Bev na lekar primiv infuzija zosto pagav vise nemav sili... mi rece dq vnimavam so ishrsnata da pijam elektroliti i ptobiotik mi dade ... krvna slika super mokraca super .... rece mozda e od vrukinata od jadenjeto ... stomak ne me boli vise samo prvite dva dena ... seq samo se izlivam haha .... fala vi mn za sovetot

На Mrs. right и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  19. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Sekako deka e normalno eheee 6 meseci i poveke trae dodeka si dojdat na svoe mesto ... vo stranstvo imase tableti koi ga prekinuvaa sosdavanjeto na mlekoto ponatamu vidi dali tuka nesto takvo ima ... jas gi foev i dvete deca do 2ipol god i ne gi zemav tie tableti

20. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    8.802
    Јас сум со анксиозност и одма си правам филм, почна да ме боли и горе десно најгоре кај градата од мн мислење кога видов дека имам така течност од градите, ама ги прашав сите др и мн другарки што доеле, ми вилаат дека и кај нив било така. И така сега ми е безвезе денов.