Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    чекај не е тоа туку така, се прават прво комплетни испитувања , почнувајќи од брисеви па се понатака :!: колку време се обидувате за дете?

2. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    pa skoro 5 meseci non stop probuvame i nikako da bide jas go citav i toj kalendarot za plodni denovi na femina i pak nisto neznam sto da pravam

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    5 месеци не е многу, лекарите сметаат дека до година е нормално, а има и случаеви каде што иако се е во ред дури после подолго време жената останува бремена. Не се оптоварувај со тоа, психата е лоша, а и млада си многу :) прво оди среди си го ова, зар сакаш да останеш бремена со некоја инфекција :!: :|

На anastasceto му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    da vo pravo ste utre moram da odam da go sredam toa da vidam sto e znam deka sum mlada se uste zivotot e pred mene no maz mi saka da imame dete bidejki toj e 25 god i veli deka mu e vreme da stane tatko :(

5. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    Не верувам дека си нешто болна не се плаши,мислам дека ти е од ладново и мене понекогаш ми се случува тоа.Не е ништо страшно ке помине,облекувај се потопло ако излегуваш надвор...

6. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    pa jas pred eden mesec koga bev na ginekolog me gleda na eho i mi kazaa deka se e vo red so mene mi ja gleda matkata i na nego go ispituvaa se i mu kazaa deka se e vo red i ni kaza doktorot deka i so dvajcata se e vo red i mi kaza deka mozam da ostanam bremena ama me cudi toa sto svrsuval vo mene a nemalo nikakvi rezultati :(

7. anab

anab Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    55
    не се нервирај толку,се ќе си дојде во свое време.Не дозволувај психата да те ''убие''. Тоа е сосем нормално,остави само да си дојде ако форсираш полошо ќе се чуствуваш. Кога имаш односи со сопругот не мисли на тоа леле е сега морам да забременам,опушти се едноставно. Значи се во свое време дури и после можеш да се изненадиш кога ќе останеш бремена,едно бебенце па после и второто веднаш :D Не мисли на тоа уживај си ;)

8. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.983
    Допаѓања:
    4.760
    Скршив нокт (хаха исмејувајте ме зашто сум плачка) и малце месо од прстот. Што да направам за да ми зарасни? А да, и гел има над моите вистински нокти..

9. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    Незнаев дали овде да прашам ама ај...ме интересира дали знаете што да се напијам или изедам или напраам за концентрација...никако неможам да се сконцентрирам 1000 пати читам едно исто.Само не ми кажувајте апчиња глупости неможам сеа да трчам у аптеки...help? :x

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Пробај со чоколадо :D и сок од портокал пример...друго не ми текнува сега...
    Истата сум ко тебе,можда ќе треба и хемии да пробаме :?:

11. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Било што благо може да ти помогне, чоколадо најубаво. :)
    Исто да ти кажам мене што ми помага за концентрација-додека читаш или учиш нешто џвакај мастика. Не е шала, многу помага.

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Женски дали некоја од вас има пиено некои апчиња за синуси или било каков вид на таблети :worried: многу ми е лошо, осеќам главоболка и болка кај носот и челото. Секаква помош еп рифатена :worried:

13. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Има едни апчиња риностоп за грло,главоболка и нос.Јас ги пиев кога бев измрзнета и мене многу ме болеше главата.

На pupi.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Леле ги имам пиено, многу ми се спиеше од нив не можев воопшто да учам... по цели денови како замаена бев фала сепак :*

15. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Пред неколку дена на десното око, поточно на белката од окото ми изби крв.
    (не од надворешната страна, туку од внатрешната-од кај носот)
    Прво ми се појави како обична црвена линија, а по неколку минути ми изби чиста црвена крв, во облик на топче, и такво и ми остана во текот на денот. Наредните денови постепено ми се намалуваше.
    Сега не ми е толку црвено, крвта веќе не е стационирана на едно место-како што беше првиот ден,
    туку е како разлена, посветло црвена, веќе петти ден а сеуште не ми е поминало целосно.

При гледање не ми пречи, не приметувам ништо и не чувствувам никаква болка.
    Почнува да ме фаќа паника, никогаш вакво нешто не ми се случило а и незнам од што ми е.
    Од што може да е предизвикано тоа, дали треба да превземам нешто, да интервенирам или не е ништо страшно и ќе ми помине само од себе?

16. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Оди на лекар, може да ти е алергија од нешто, но најдобро оди на лекар и види што ќе ти каже, не оставај така.

17. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Мене мн често ми се има случено така да ми биде црвена белката, тоа е најчесто од пукање на капилара.Јас до сега никогаш не сум била за тоа на лекар и за 2-3 дена ми поминувало.Знам еднаш мајками ми даде само да ставам прокулин капки и толку.Ако се работи за истото тогаш нема место за паника и само од себе како што се појавило така и ќе си помине.

18. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Ааааааууууу шо ќе беше поимнемам ама веќе 3 дена желудникот интензивно ме боле.....не бива ни сомлеко, ни со чај од катарион, ниту со јаболко...дај кажете некој лек само да не е апче....некако како да ми се грчи целиот....

19. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Е да.Такви се :?:
    Можеш да се напиеш парцетамол(далерон).

20. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Имам некоја тапа болка позади во грбот и ме тера на кашлање, и не можам да земам длабоко воздух, имам акутна астама еве денес користев спреј ама знам кога ми од астмата, не ми помогна спрејот веќе неколку дена вака и ме тера на кашлање цело време.. и ме боли градниот кош.. бу..