Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Општи здравствени проблеми - прашања и одговори

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 14 јануари 2011.

1. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    92
    Луѓе ве молам препорачајте ми матичен лекар од Јане Сандански, невротични и со супер его не поднесувам... или од Амбуланта Лисиче.....

2. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    553
    Здраво, имам проблем со синуси и испитував крвна слика.. се е супер цели резултати, освен Лимфоцитите од граници 1.30-4.00 ми се 4.15.. дали е нешто што треба да се плашам или е нормално после месец болна и 2 недели на антибиотици, кортико…?

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.688
    Допаѓања:
    79.818
    Не е страшно. И јас сум со малку покачени лимфоцити и со отоци на лимфни жлезди, од антибиотиците ти е, ќе помине.

4. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Zdravo i jas imam kila... kafeto zae da smeta a i treba da se vnimava so ishrana .... mada ja se otkazav od tableti probuvam prirodno ama toa e kolata sekogas pravi simptomi sto i da pravis

5. Almedina1988

Almedina1988 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Znam sve pravi problem ne znam kako da gi smiram bolkite nisto ne pomaga

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    15.993
    Здраво.
    Дали има некој?

Не знам од што ми е...
    Наеднаш се разбудив почнав да повраќам и ме фати јака дијареа.
    Нозете и рацете буквално ми се здрвија, почнав да се препотувам и тресам.

Се напив за смирување и Линекс Форте.

Во огромна паника сум.

7. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Владее некој стомачен вирус, може од тоа е, ќе те смири малку линексот. Со помин

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Ispi caj od nane ili kamilica ... jas sekoe utro na gladno prvo pijam caj od kamilica toj dava zastiten sloj na zeludnikot vo trkot na denot ... iskreno mene tableti ne mi pomagaat nitu za kiselini nitu za bolki ... dali zi preporacaa operacija ?

9. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.610
    Душо стомачен вирус има. Земи пробиотик, Антиметил, Ентерофурил, електролити и за два-три дена ќе помине.

10. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Jas pominuvam niz istoto momentalno ... prviot den mi bese isto ko na tebe panika potrnje ko se da izleze od mene i dobro i loso ... uste se boram so dijareata nedela dena i poveke, pijam Fural drzam dieta, obavezno elektroliti, sok od jabolko, mnogu banani, vareni kompiri i morkovi, solenki, leblebii, dvopek, balans jogurt.... i obavezno probiotik tableti ...samo smireno site se zalat na vakov virus kaj nekogo podolgo trae kaj nekoj pokratko... mora da se pazi i da se drzi dieta

На Change. и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Здраво дечки,
    Дојдов малце да се посоветувам си вас.

Пред 3 дена дознавме неубави вести за свекрвата, жената е болна.

Е сега, мене од неќна, а богами вчера како ми се интензивираше притисокот во главата чудо некое.
    Значи притисок имам горе на темето, како да ми седи некој, притисок имам во очите, на моменти во ушите, кога ќе се наведнам дополнително притисок имам. Очиве ми се затвораат ми се спие иако сум спиена скоро 8 саати.
    Неколку години се борам со анксиозност, не пијам лекарства освен еднаш неделно по пола апче Деметрин, ретко пијам и по цело. Овие два дена ми е страшно тешко, посебно кога разбрав за болеста. И онака на психичка база бев растроена, сега сум ептен.

Исто така имам низок притисок уште од време, денесками циклусот пристигна па и тоа знам дека дополнително ја влоши состојбата.

Нарачав вчера апчиња од Др. Митов , Оптимакс се викаат, колку толку да ме смират.

Кажете ми, главоболката и притисокот во глава нормални се од тоа нели? Оти пред да разберам не ми беше ништо.

Фала ви:f:

12. Almedina1988

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Koga se snimav Skopje kaj Dr Tolovski rengen so kasa pravev mi rece nikako da ne se operiram

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Стомачен вирус, плус ние со паника уште толку стомак не стегне.

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Од анксиозноста е, од стресот низ кој поминуваш. Капак на се и времето е катастрофа, јас две недели сум анксиозна, никаква, ваква 10 години не сум била. Со панични, со вознемиреност, буквално во период кога се ме вознемирува.

На Splendor., Dikinzi и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    Za zal i mene vo Avstrija ne mi preporacaa operacija demek ne se isplati golemi se sansite da se vrati pak.... taka da zivej i teraj ako mozes .... nekoj ima sekojdnevno simptomi a nekoj ne ni znae deka ja ima ... aloe vera gelot se preporacuva go piev eden mesec ama ne primetiv nekoja razlika ... mene mnogu mi pomogna sok od zelka (edna casa na gladno) vo Avstrija ja imase po prodavnicite ama tuka ne sum videla uste nekade ...

16. Almedina1988

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Strasno navistina nikakvo care se nema veke mi se smaci od sekakva hrana kiselini ako jadam nesto od pojke odma se gusam nemozam da disam bolki nenormalni imam denojve..

17. AraA Zaho

AraA Zaho Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    P
    Robaj so Aloe vera gelot za pienje 3 meseci se pie poskap e go ima na facebook da se naraca ama nekoi imaat mnogu podobruvanje

18. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.591
    Допаѓања:
    6.153
    Не ми беше ништо, знам дека е од веста, страшно ме погоди. Не само моите , сега ќе треба да гледам и да чувам уште 2 деца плус. Некако се ми се собра, главава ми тежи еден тон. Едвај чекам да дојде сопругот и да почнам со апчињата. Нејќам уште сега со антидепресиви, ама ако не бива, ќе морам да почнам и со тоа. Тежок период не чека, Господ да не чува сите, да ни даде и памет и сила, а и здравје пред се.
    Ете тоа прави стресот, притисокот дека од тебе се чека нешто..

На GirlLove и anggell им се допаѓа ова.
  19. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.780
    Допаѓања:
    11.234
    Те разбирам, минував низ такви сценарија не знам и јас колку пати.
    Како мислиш дека треба ќе правиш ако мора терапија ќе пиеш битно е да си добра :hug:

На Dikinzi и GirlLove им се допаѓа ова.
  20. Almedina1988

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    8
    Fala ke probam so Aloe Vera